Μια όαση είναι η πλατεία του Κεφαλαρίου στην Κηφισιά. Με τα αιωνόβια δέντρα της απλωμένα στους πεζόδρομους, τα καφέ της και τα υπέροχα λουλούδια, που όπου κι αν κοιτάξεις σου ανοίγουν την καρδιά. Ένα ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό το περάσαμε στην υπέροχη αυλή του TGI. Μαζεμένος κόσμος από όλα σχεδόν τα καταστήματα για να πάρει μέρος στον εσωτερικό διαγωνισμό εδεσμάτων που διοργανώνει η εταιρεία κάθε χρόνο. Ενθουσιασμός, νεαρά παιδιά σε ομάδες, γελαστά πρόσωπα, λίγο τρακαρισμένα περιμένουν με αγωνία να μας δείξουν τις εμπνεύσεις τους. Αν σταθούν τυχεροί και βραβευθούν οι συνταγές τους, θα συμπεριληφθούν στα μενού των TGIs όλου του κόσμου.
Η αγωνία κορυφώνεται, γιατί στην επιτροπή βρίσκονται και οι κεφαλές της εταιρείας από την Αμερική: ο Larry Boyle (Director International Executive Chef), o Joseph Hsu (President International Marketing) και o Patrick Tailat (Marketing Manager). Η πρόκληση είναι μεγάλη και έχουν βάλει όλοι τα δυνατά τους, διαμορφώνοντας γεύσεις που έχουν εμπνευστεί από διάφορα μέρη του πλανήτη. Δοκιμάζουμε μενού με θέμα την αφρικανική ήπειρο (African flavors), από τους τροπικούς (Walk in the tropics), Avant Garde μεταμοντέρνας προσέγγισης, και Molassa flavors, εμπνευσμένα από τη γνωστή από τους αρχαίους Έλληνες μελάσα (παράγωγο του ζαχαροκάλαμου). Τα πιάτα των διαγωνιζόμενων πρέπει να συνδυάζουν οργάνωση, δημιουργικότητα, καλή παρουσίαση, ωραία γεύση και πρωτοτυπία. Tελικά νικητές ανακηρύσσονται τα παιδιά από το κατάστημα της οδού Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Το μενού τους, το Molassa flavors, κάνει τη διαφορά. Η προσέγγιση μέσω της ελληνικής γεύσης, η πρωτοτυπία των υλικών και η άριστη εμφάνιση όσο και η νοστιμιά αιχμαλωτίζουν τους κριτές. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν η Pomegranate salad (μείγμα πράσινης σαλάτας με κάσιους, κόκκους ροδιού, πράσινο μήλο και dressing μελάσας). Το Napas wine chicken με πάστα (κοτόπουλο μαριναρισμένο με μελάσα και σερβιρισμένο με φετουτσίνε) και Napas wine pork chops (χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μελάσα, ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, που σερβίρονται με λαχανικά ατμού και σος μελάσας και δεντρολίβανο).
Όμως και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γι’ αυτό αρκετές από τις συμμετοχές των δεύτερων και τρίτων νικητών θα τις δούμε κι αυτές στους καταλόγους των TGIs.Υπομονή, θα είναι σύντομα κοντά μας, εμπλουτίζοντας τις έτσι κι αλλιώς καταπληκτικές γεύσεις των TGIs, κι όχι μόνο των ελληνικών.
TGI Friday’s Μαρίνα Φλοίσβου (pier one), Π. Φάληρο, 210 9853.281/ Νεοφ. Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227.721/ Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475.417/ Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά, 210 6233.947/ Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901.625/ Υμηττού 110, Παγκράτι, 210 7560.544/ Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, 210 8982.608/ Εμπ. Κέντρο Mediterannean Cosmos, Πυλαία Θεσσαλονίκη, 2310 473.760/ Πλ. Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, 2310 242.914
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.