- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μια όαση είναι η πλατεία του Κεφαλαρίου στην Κηφισιά. Με τα αιωνόβια δέντρα της απλωμένα στους πεζόδρομους, τα καφέ της και τα υπέροχα λουλούδια, που όπου κι αν κοιτάξεις σου ανοίγουν την καρδιά. Ένα ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό το περάσαμε στην υπέροχη αυλή του TGI. Μαζεμένος κόσμος από όλα σχεδόν τα καταστήματα για να πάρει μέρος στον εσωτερικό διαγωνισμό εδεσμάτων που διοργανώνει η εταιρεία κάθε χρόνο. Ενθουσιασμός, νεαρά παιδιά σε ομάδες, γελαστά πρόσωπα, λίγο τρακαρισμένα περιμένουν με αγωνία να μας δείξουν τις εμπνεύσεις τους. Αν σταθούν τυχεροί και βραβευθούν οι συνταγές τους, θα συμπεριληφθούν στα μενού των TGIs όλου του κόσμου.
Η αγωνία κορυφώνεται, γιατί στην επιτροπή βρίσκονται και οι κεφαλές της εταιρείας από την Αμερική: ο Larry Boyle (Director International Executive Chef), o Joseph Hsu (President International Marketing) και o Patrick Tailat (Marketing Manager). Η πρόκληση είναι μεγάλη και έχουν βάλει όλοι τα δυνατά τους, διαμορφώνοντας γεύσεις που έχουν εμπνευστεί από διάφορα μέρη του πλανήτη. Δοκιμάζουμε μενού με θέμα την αφρικανική ήπειρο (African flavors), από τους τροπικούς (Walk in the tropics), Avant Garde μεταμοντέρνας προσέγγισης, και Molassa flavors, εμπνευσμένα από τη γνωστή από τους αρχαίους Έλληνες μελάσα (παράγωγο του ζαχαροκάλαμου). Τα πιάτα των διαγωνιζόμενων πρέπει να συνδυάζουν οργάνωση, δημιουργικότητα, καλή παρουσίαση, ωραία γεύση και πρωτοτυπία. Tελικά νικητές ανακηρύσσονται τα παιδιά από το κατάστημα της οδού Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Το μενού τους, το Molassa flavors, κάνει τη διαφορά. Η προσέγγιση μέσω της ελληνικής γεύσης, η πρωτοτυπία των υλικών και η άριστη εμφάνιση όσο και η νοστιμιά αιχμαλωτίζουν τους κριτές. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν η Pomegranate salad (μείγμα πράσινης σαλάτας με κάσιους, κόκκους ροδιού, πράσινο μήλο και dressing μελάσας). Το Napas wine chicken με πάστα (κοτόπουλο μαριναρισμένο με μελάσα και σερβιρισμένο με φετουτσίνε) και Napas wine pork chops (χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μελάσα, ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, που σερβίρονται με λαχανικά ατμού και σος μελάσας και δεντρολίβανο).
Όμως και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γι’ αυτό αρκετές από τις συμμετοχές των δεύτερων και τρίτων νικητών θα τις δούμε κι αυτές στους καταλόγους των TGIs.Υπομονή, θα είναι σύντομα κοντά μας, εμπλουτίζοντας τις έτσι κι αλλιώς καταπληκτικές γεύσεις των TGIs, κι όχι μόνο των ελληνικών.
TGI Friday’s Μαρίνα Φλοίσβου (pier one), Π. Φάληρο, 210 9853.281/ Νεοφ. Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227.721/ Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475.417/ Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά, 210 6233.947/ Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901.625/ Υμηττού 110, Παγκράτι, 210 7560.544/ Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, 210 8982.608/ Εμπ. Κέντρο Mediterannean Cosmos, Πυλαία Θεσσαλονίκη, 2310 473.760/ Πλ. Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, 2310 242.914
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.