- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Romatella, πίτσα από τη Ρώμη κατευθείαν στο Κουκάκι
Pizza al Taglio δηλαδή με το κομμάτι, επιτόπου ή για τον δρόμο
H νέα πιτσαρία της Αθήνας ονομάζεται Romatella, βρίσκεται στο Κουκάκι και προσφέρει λαχταριστή πίτσα σε πάνω από 40 διαφορετικές γεύσεις
Άνοιξε μέσα στον Οκτώβρη, 200 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο Κουκάκι. Η Romatella προσφέρει pizza al taglio, δηλαδή πίτσα όπως την απολαμβάνουν στη Ρώμη, που φτιάχνεται και ψήνεται σε μεγάλο ορθογώνιο δίσκο και στη συνέχεια πωλείται σε μεγάλες φέτες των 20x10 εκατοστών. Στο καινούργιο στέκι θα βρεις πάνω από 40 διαφορετικές γεύσεις που ξεκινούν από τις κλασικές, κάποιες έχουν προσαρμοστεί και στα «καθ’ υμάς» και χρησιμοποιούν καλά ελληνικά προϊόντα, ενώ δεν λείπουν αυτές με ψάρι ή κρέας, οι χορτοφαγικές, ακόμη και οι γλυκές με φρούτα ή και σοκολάτα. Η ζύμη στη Romatella είναι παχιά, αφράτη και μαζί τραγανή μια και ζυμώνεται 5 μέρες πριν ψηθεί ώστε να γίνει εύπεπτη και πολύ πολύ νόστιμη.
Καθημερινά ο Ιταλός σεφ, ανάλογα με τα φρέσκα προϊόντα που θα βρει στην αγορά, παρουσιάζει και κάποιες έξτρα προτάσεις. Μαζί προτείνει και κάποια ωραία ιταλικά αντιπάστι, υπάρχουν ιταλικά κρασιά, αρκετές σαλάτες και πολλά νόστιμα ιταλικά γλυκά όπως το σπιτικό τιραμισού. Καταναλώστε λοιπόν άφοβα, επιτόπου, -ο χώρος της Romatella είναι πολύ φωτεινός και όμορφος-, ή πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι για τον δρόμο.
Φαλήρου 4, Κουκάκι, 2109239901, Fb: Romatella – Pizza al taglio
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.