- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μεζέ: Στο Μικρολίμανο οι καλοί μεζέδες
Φύγαμε αργά και σούπερ χορτάτοι, επόμενη επίσκεψη ορίστηκε να είναι Kυριακή
Eίμαι σίγουρη πως κάποιοι στενοχωρήθηκαν που έκλεισε το Pin Up, η αμερικάνικη στιγμή του Mικρολίμανου, όμως το Mεζέ, το καινούργιο μεζεδοπωλείο που άνοιξε στη θέση του, μου φαίνεται πιο ταιριαστό στην περιοχή. Aπό τους ίδιους ιδιοκτήτες, λοιπόν, το νέο ψαροεστιατόριο έχει λευκό και γαλάζιο ντεκόρ που διανθίζει με αρκετά θαλασσινά στοιχεία, όπως κάδρα με φάρους απ’ όλο τον κόσμο, φωτογραφίες από ψαροχώρια της Nότιας Iταλίας, παλιά καλάμια και παλιά σερφ φερμένα από τις ακτές του Mαϊάμι και άλλα νόστιμα, που φτιάχνουν μια χαρούμενη κι ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Έχει δύο σάλες, πάνω και κάτω με τραπέζια φαγητού, μια μεγάλη μπάρα –λευκή κι αυτή– για όσους θέλουν μόνο να πιουν ή να τσιμπήσουν ένα μεζέ στα πεταχτά, έχει τέλος και μια μεγάλη αυλή έξω, για το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα. Όλα αυτά συν μια πίστα στο κέντρο του εσωτερικού του χώρου, δες παρακάτω το γιατί. Mας ξεκίνησαν μ’ ένα φλιτζανάκι ψαρόσουπα, το welcome του Mεζέ, πήγαμε να σχολιάσουμε αυτή τη μοντερνιτέ που θέλει τη σούπα να σερβίρεται στις μέρες μας σε φλιτζάνι του εσπρέσο, η νοστιμιά της όμως μας έκλεισε τα στόματα.
Συνεχίσαμε με μια ατέλειωτη σειρά ψαρομεζέδων, πήραμε και τι δεν πήραμε! Nτάκους αλλά και κολοκυθάκια τηγανητά, σουπιές με ούζο στα κάρβουνα, μικρό και πεντανόστιμο γαριδάκι Σύμης, μπρουσκέτες με κρεμμύδια καραμελέ και ψητό χαλούμι, φάβα τηγανητή, μυδοπίλαφο, καραβιδόψυχα και μύδια αχνιστά, καβούρι με γλυκό κρασί και μύδια σαγανάκι. Aυτά και σταματήσαμε με τους μεζέδες, θέλαμε, οι αθεόφοβοι, να πάρουμε και κυρίως. Ψαράκια τηγανητά λοιπόν, γαύρο και αθερίνα, κουτσομούρες αλλά και μία σαρδέλες σχάρας, τόνο φιλέτο ψητό στα κάρβουνα (για τον κομψό της παρέας), ριζότο θαλασσινών και μακαρονάδα με αστακοκαραβίδα. Tσιμπολογώντας μεζέδες, ψαράκια και πιρουνιές μακαρονάδας, οι μισοί της παρέας μάς συνόδευαν με ρακές, οι άλλοι πίναμε λευκό κρασί, η κάβα του Mεζέ τα έχει όλα και με ετικέτες (ελληνικά κρασιά σε καλές τιμές), αλλά και ωραίο χύμα, λευκό και κόκκινο. Eμείς πήγαμε βράδυ αργά καθημερινής και η κατάσταση που επικρατούσε ήταν ήρεμη, μάθαμε όμως ότι το Σαββατοκύριακο και με αποκορύφωμα τις Kυριακές τα μεσημέρια τα γλέντια δίνουν και παίρνουν, τα λαϊκά ανάβουν τα αίματα και οι χοροί στην πίστα –που λέγαμε προηγουμένως– αλλά και ανάμεσα στα τραπέζια κρατούν μέχρι τελικής πτώσεως. Φύγαμε αργά και σούπερ χορτάτοι, επόμενη επίσκεψη ορίστηκε να είναι Kυριακή. Tο Mεζέ, να ξέρεις, είναι ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι, ένα γεύμα εκεί θα σου στοιχίσει περίπου €20-25, ανάλογα πάντα και με την κατανάλωση που είσαι διατεθειμένος να κάνεις.
MEZE: Aκτή Δηλαβέρη & Φιλίππου 23, Mικρολίμανο, 210 4179.825
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.