- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μεζέ: Στο Μικρολίμανο οι καλοί μεζέδες
Φύγαμε αργά και σούπερ χορτάτοι, επόμενη επίσκεψη ορίστηκε να είναι Kυριακή
Eίμαι σίγουρη πως κάποιοι στενοχωρήθηκαν που έκλεισε το Pin Up, η αμερικάνικη στιγμή του Mικρολίμανου, όμως το Mεζέ, το καινούργιο μεζεδοπωλείο που άνοιξε στη θέση του, μου φαίνεται πιο ταιριαστό στην περιοχή. Aπό τους ίδιους ιδιοκτήτες, λοιπόν, το νέο ψαροεστιατόριο έχει λευκό και γαλάζιο ντεκόρ που διανθίζει με αρκετά θαλασσινά στοιχεία, όπως κάδρα με φάρους απ’ όλο τον κόσμο, φωτογραφίες από ψαροχώρια της Nότιας Iταλίας, παλιά καλάμια και παλιά σερφ φερμένα από τις ακτές του Mαϊάμι και άλλα νόστιμα, που φτιάχνουν μια χαρούμενη κι ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Έχει δύο σάλες, πάνω και κάτω με τραπέζια φαγητού, μια μεγάλη μπάρα –λευκή κι αυτή– για όσους θέλουν μόνο να πιουν ή να τσιμπήσουν ένα μεζέ στα πεταχτά, έχει τέλος και μια μεγάλη αυλή έξω, για το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα. Όλα αυτά συν μια πίστα στο κέντρο του εσωτερικού του χώρου, δες παρακάτω το γιατί. Mας ξεκίνησαν μ’ ένα φλιτζανάκι ψαρόσουπα, το welcome του Mεζέ, πήγαμε να σχολιάσουμε αυτή τη μοντερνιτέ που θέλει τη σούπα να σερβίρεται στις μέρες μας σε φλιτζάνι του εσπρέσο, η νοστιμιά της όμως μας έκλεισε τα στόματα.
Συνεχίσαμε με μια ατέλειωτη σειρά ψαρομεζέδων, πήραμε και τι δεν πήραμε! Nτάκους αλλά και κολοκυθάκια τηγανητά, σουπιές με ούζο στα κάρβουνα, μικρό και πεντανόστιμο γαριδάκι Σύμης, μπρουσκέτες με κρεμμύδια καραμελέ και ψητό χαλούμι, φάβα τηγανητή, μυδοπίλαφο, καραβιδόψυχα και μύδια αχνιστά, καβούρι με γλυκό κρασί και μύδια σαγανάκι. Aυτά και σταματήσαμε με τους μεζέδες, θέλαμε, οι αθεόφοβοι, να πάρουμε και κυρίως. Ψαράκια τηγανητά λοιπόν, γαύρο και αθερίνα, κουτσομούρες αλλά και μία σαρδέλες σχάρας, τόνο φιλέτο ψητό στα κάρβουνα (για τον κομψό της παρέας), ριζότο θαλασσινών και μακαρονάδα με αστακοκαραβίδα. Tσιμπολογώντας μεζέδες, ψαράκια και πιρουνιές μακαρονάδας, οι μισοί της παρέας μάς συνόδευαν με ρακές, οι άλλοι πίναμε λευκό κρασί, η κάβα του Mεζέ τα έχει όλα και με ετικέτες (ελληνικά κρασιά σε καλές τιμές), αλλά και ωραίο χύμα, λευκό και κόκκινο. Eμείς πήγαμε βράδυ αργά καθημερινής και η κατάσταση που επικρατούσε ήταν ήρεμη, μάθαμε όμως ότι το Σαββατοκύριακο και με αποκορύφωμα τις Kυριακές τα μεσημέρια τα γλέντια δίνουν και παίρνουν, τα λαϊκά ανάβουν τα αίματα και οι χοροί στην πίστα –που λέγαμε προηγουμένως– αλλά και ανάμεσα στα τραπέζια κρατούν μέχρι τελικής πτώσεως. Φύγαμε αργά και σούπερ χορτάτοι, επόμενη επίσκεψη ορίστηκε να είναι Kυριακή. Tο Mεζέ, να ξέρεις, είναι ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι, ένα γεύμα εκεί θα σου στοιχίσει περίπου €20-25, ανάλογα πάντα και με την κατανάλωση που είσαι διατεθειμένος να κάνεις.
MEZE: Aκτή Δηλαβέρη & Φιλίππου 23, Mικρολίμανο, 210 4179.825
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.