- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Tra Di Noi, η ιταλική κουζίνα στην comfort food εκδοχή της
Tα ζυμαρικά είναι φρέσκα, η ζύμη της πίτσας χειροποίητη, οι πρώτες ύλες διαλεγμένες μία-μία
Tra Di Noi, η πρόταση της Athens Voice για αυθεντικό ιταλικό στα Μελίσσια.
Οι παλιές τρατορίες της Ιταλίας έχουν κάτι από τη ζεστασιά ενός σπιτικού. Η σάλα λειτουργεί περίπου ως «σαλόνι», οι θαμώνες είναι φίλοι, ο μαγαζάτορας είναι σε όλους γνωστός με το μικρό του όνομα, το φαγητό παραμένει απλό και για αυτό ασυναγώνιστα νόστιμο.
Έτσι συμβαίνει και στο Tra Di Noi που άνοιξε στα Μελίσσια πριν ένα χρόνο από τον Μάνο και την Αστέρια, δύο αδέρφια με γνήσιο πάθος και σεβασμό προς την ιταλική κουζίνα. Εδώ, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, η ζύμη για την πίτσα χειροποίητη, οι πρώτες ύλες διαλεγμένες μία-μία. Στα best seller πιάτα πρωτοστατούν η αυθεντική carbonara και τα tortelli με γέμιση μανιτάρια porcini, η σαλάτα Caprese με αυθεντική mozzarella di Bufala και φυσικά η πίτσα με Prosciutto di Parma. Και τα πεϊνιρλί όμως αξίζουν την προσοχή σου με εκείνη την απίστευτη ζύμη (διαφορετική από εκείνη της πίτσας, αλλά εξίσου νόστιμη), που μπλέκεται αριστουργηματικά με το παλαιωμένο κασέρι Ξάνθης...
Όλα αυτά τα νόστιμα θα τα μοιραστείς σε ένα τραπέζι γεμάτο με αγαπημένους φίλους, πίνοντας εξαιρετικό κρασί από τη Νεμέα και την Κρήτη, απολαμβάνοντας τη χαρά της παρέας. Άλλωστε, “Tra Di Noi” σημαίνει «Μεταξύ μας».
● Παναγή Τσαλδάρη 11, Μελίσσια, 2108048483, Fb: TradinoiAthens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.