Phi Beta Kappa: Fine Dining γαστρονομία στο υπόγειο
Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τη new age εκδοχή της υψηλής γαστρονομίας.
Μία ξεχωριστή fine dining πρόταση σε ένα μυστικό υπόγειο στο Παγκράτι.
Με όνομα εμπνευσμένο από το αρκτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδελφότητα των αμερικανικών κολλεγίων, το Phi Beta Kappa αντικαθιστά τη λέξη φιλοσοφία με τη λέξη φαγητό και έχει από πέρυσι κάνει την «πειραματική» του εμφάνιση κάτω από το αδελφό Frater & Soror της Πλατείας Προσκόπων. Είναι μια ακόμη πρόταση της δυνατής ομάδας που κινεί και τα The Clumsies, Odori, Theory, Senios και φιλοδοξεί να μυήσει το αθηναϊκό σε μια αλλιώτικη fine dining απολαυστική εμπειρία, αυτή τη φορά μέσα σε ένα μυστικό… υπόγειο.
Σεφ είναι ο βραβευμένος Δημοσθένης Μπαλόπουλος ο οποίος παρουσιάζει ένα επιλεγμένο degustation μενού 7 σταδίων (€65 κατ’ άτομο), με πιάτα που συνδυάζουν τις σύγχρονες τάσεις, τις εποχικές ύλες, τις εκλεκτές κοπές κρεάτων, τους απρόσμενους συνδυασμούς. Δοκιμάσαμε μια καταπληκτική ωμή καραβίδα με πορτοκάλι, σαλάμι Δράμας, τεμπούρα και nage λαχανικών, χοιρινή τερίνα με ζυμωμένα κουνουπίδια, μαγιονέζα με κάρι, σμέουρα και καπνιστό μπέικον, ορτύκι με γλάσο σόγιας, παρμεζάνα, chicore, κρεμμυδάκια, σουσάμι, ψάρι με beurre blanc, πορτοκάλι με μαγιά, φύκια και συμιακό γαριδάκι, αποθεώσαμε ένα ζυμωτό ψωμί με «σπιτικό» βούτυρο.
Ο χώρος είναι εξαιρετικός και, παρότι υπόγειος, πολύ «αεράτος», με old school αισθητική, κολόνες από τσιμέντο, παλιά λευκά πλακάκια, ένα ψυγείο ωρίμασης κρεάτων, στοιβαγμένα ξύλα και μια ανοιχτή κουζίνα να παρακολουθείς την ομάδα των σεφ. Ο Μπαλόπουλος είναι στα καλύτερά του δίνοντας μια φρέσκια ματιά στο fine όσο και comfort dining, τα κρασιά ακολουθούν κι αυτά τη νέα τάση και είναι όλα βιοδυναμικά κάνοντας δυνατό pairing με τα ευφάνταστα πιάτα – ετοιμάζει και vegetarian μενού. Το ΦBK χωράει 20 άτομα (τέλειο να το κλείσεις με την παρέα σου) και είναι μια δυνατή γαστρονομικά εμπειρία σπέσιαλ αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τη new age εκδοχή της υψηλής γαστρονομίας.
Αμύντα 6, Παγκράτι, Τετ.-Σάβ., κατόπιν κράτησης, 6988801108
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.