- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το Chefi Boutique Restaurant στο Χαλάνδρι είναι ο παράδεισος του (κοσμογυρισμένου) foodie
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαι στο Chefi. Είναι ανάμεσα στα αθηναϊκά εστιατόρια που αγαπώ, κυρίως γιατί έχουν μια φρέσκια και ανεπιτήδευτη οπτική για το τι σημαίνει φαγητό. Το Chefi άνοιξε η Έφη Κότσαπα (μια άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ) που αγαπάει τα ταξίδια όσο και το φαγητό. Αυτή ακριβώς η αγάπη είναι που αποτυπώνεται στο μενού του Chefi και τα κάνει όλα να μοιάζουν διαφορετικά. Κάθε πιάτο στον κατάλογο μοιάζει με ταξίδι που άρχισε στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα. Σε αυτό το κοσμογυρισμένο μενού οι γεύσεις της Ινδίας, του Μεξικού, της Κίνας, της Ιταλίας, της Αμερικής πετυχαίνουν πάντα τον τέλειο γάμο με την ελληνική κουζίνα.
Είχα ακούσει για το ριζότο χωριάτικη σαλάτα, το πιάτο-σουξέ του Chefi, αλλά δεν το φανταζόμουν έτσι. Στο τραπέζι σου φτάνει ένα πιάτο πραγματικός πίνακας, ένα ριζότο-αριστούργημα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας, που έχει πράγματι ΑΚΡΙΒΩΣ τη γεύση χωριάτικης σαλάτας (!). Συνεχίσαμε δοκιμάζοντας τα νέα πιάτα όπως το γιουβαρλάκι θαλασσινών με κρέμα από φασόλια Πρεσπών και σπανάκι, το πεντανόστιμο κοτόπουλο ταντούρι με χούμους, ντομάτα και κόλιανδρο, αλλά και τον ολόσωστα ψημένο σολομό tataki που σερβίρεται με μαύρες φακές, mayo miso και μια βελούδινη μους κουνουπίδι-καρύδα. Το πιάτο αποκάλυψη όμως ήταν ο pulled beef μουσακάς με μελιτζάνα, κρέμα πατάτας και chutney ντομάτας… Αφιερώνεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι ο μουσακάς δεν μπορεί να γίνει καλύτερος από ό,τι ήδη είναι.
Στο μενού υπάρχουν πολλοί ακόμα πειρασμοί (έβαλα στο μάτι τα φρέσκα ραβιόλι φούρνου με σάλτσα παστιτσάδας, pesto ρόκας και γραβιέρα), που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα. Πώς να αντισταθείς σε ένα μελωμένο χοιρινό με πορτοκάλι, ginger, σελινόριζα, κόκκινο λάχανο και σταφίδες, πώς να πεις όχι σε ένα κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αγιολί σαφράν;
Με όλα αυτά τα νόστιμα, με ένα μπουκάλι υπέροχο κρασί (στη λίστα θα βρείτε πολλά διαμαντάκια του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα), αλλά και με τις τρομερές (να τα λέμε κι αυτά) μουσικές του Athens Voice Radio 102,5 η ώρα πέρασε κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Όταν ήρθε η στιγμή του γλυκού κανείς δεν άντεχε ούτε μια μπουκιά ακόμα. Μέχρι που στο τραπέζι κατέφτασαν τα μικρά θαύματα: cheesecake με φράουλα, mille feuilles με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους και ένας πραγματικός οργασμός σοκολάτας… Δεν λέω περισσότερα. Μόνο ότι «το καλύτερο φαγητό του κόσμου» είναι πάντα φτιαγμένο με αγάπη.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774, www.chefi.gr, Fb: @chefirestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.