Resto

Chefi: Το καλύτερο φαγητό του κόσμου φτιάχνεται με αγάπη

Και έχει μερικά νόστιμα μυστικά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chefi-anoigma.jpg

Το Chefi Boutique Restaurant στο Χαλάνδρι είναι ο παράδεισος του (κοσμογυρισμένου) foodie

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαι στο Chefi. Είναι ανάμεσα στα αθηναϊκά εστιατόρια που αγαπώ, κυρίως γιατί έχουν μια φρέσκια και ανεπιτήδευτη οπτική για το τι σημαίνει φαγητό. Το Chefi άνοιξε η Έφη Κότσαπα (μια άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ) που αγαπάει τα ταξίδια όσο και το φαγητό. Αυτή ακριβώς η αγάπη είναι που αποτυπώνεται στο μενού του Chefi και τα κάνει όλα να μοιάζουν διαφορετικά. Κάθε πιάτο στον κατάλογο μοιάζει με ταξίδι που άρχισε στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα. Σε αυτό το κοσμογυρισμένο μενού οι γεύσεις της Ινδίας, του Μεξικού, της Κίνας, της Ιταλίας, της Αμερικής πετυχαίνουν πάντα τον τέλειο γάμο με την ελληνική κουζίνα.

fun-029.jpg

Είχα ακούσει για το ριζότο χωριάτικη σαλάτα, το πιάτο-σουξέ του Chefi, αλλά δεν το φανταζόμουν έτσι. Στο τραπέζι σου φτάνει ένα πιάτο πραγματικός πίνακας, ένα ριζότο-αριστούργημα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας, που έχει πράγματι ΑΚΡΙΒΩΣ τη γεύση χωριάτικης σαλάτας (!). Συνεχίσαμε δοκιμάζοντας τα νέα πιάτα όπως το γιουβαρλάκι θαλασσινών με κρέμα από φασόλια Πρεσπών και σπανάκι, το πεντανόστιμο κοτόπουλο ταντούρι με χούμους, ντομάτα και κόλιανδρο, αλλά και τον ολόσωστα ψημένο σολομό tataki που σερβίρεται με μαύρες φακές, mayo miso και μια βελούδινη μους κουνουπίδι-καρύδα. Το πιάτο αποκάλυψη όμως ήταν ο pulled beef μουσακάς με μελιτζάνα, κρέμα πατάτας και chutney ντομάτας… Αφιερώνεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι ο μουσακάς δεν μπορεί να γίνει καλύτερος από ό,τι ήδη είναι.

fun-093.jpg
Ριζότο χωριάτικη σαλάτα
Ριζότο χωριάτικη σαλάτα

Στο μενού υπάρχουν πολλοί ακόμα πειρασμοί (έβαλα στο μάτι τα φρέσκα ραβιόλι φούρνου με σάλτσα παστιτσάδας, pesto ρόκας και γραβιέρα), που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα. Πώς να αντισταθείς σε ένα μελωμένο χοιρινό με πορτοκάλι, ginger, σελινόριζα, κόκκινο λάχανο και σταφίδες, πώς να πεις όχι σε ένα κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αγιολί σαφράν;

chefi-yummy.jpg

Με όλα αυτά τα νόστιμα, με ένα μπουκάλι υπέροχο κρασί (στη λίστα θα βρείτε πολλά διαμαντάκια του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα), αλλά και με τις τρομερές (να τα λέμε κι αυτά) μουσικές του Athens Voice Radio 102,5 η ώρα πέρασε κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Όταν ήρθε η στιγμή του γλυκού κανείς δεν άντεχε ούτε μια μπουκιά ακόμα. Μέχρι που στο τραπέζι κατέφτασαν τα μικρά θαύματα: cheesecake με φράουλα,  mille feuilles με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους και ένας πραγματικός οργασμός σοκολάτας… Δεν λέω περισσότερα. Μόνο ότι «το καλύτερο φαγητό του κόσμου» είναι πάντα φτιαγμένο με αγάπη.

chefi-mille-feuilles.jpg
chefi-chesse-cake.jpg

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774, www.chefi.gr, Fb: @chefirestaurant

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.