Το Chez Lucien είναι και πάλι μαζί μας
Το αγαπημένο γαλλικό bistrot των Πετραλώνων βρήκε νέο σπίτι στο Bios
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![chez-anoigma.jpg chez-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/10/04/chez-anoigma.jpg)
Η ομάδα του θρυλικού Chez Lucien σε περιμένει στο Bios
Άνοιξε το 2002 και υπήρξε το πρώτο γαλλικό μπιστρό της Αθήνας. Γρήγορα έγινε στέκι στη γειτονιά του, τα Πετράλωνα, μια και τα φιλόξενα τραπέζια του ήταν το μοναδικό μέρος όπου μπορούσες να βρεις αυθεντική (και κυρίως προσιτή) γαλλική κουζίνα. Ήταν με λίγα λόγια ένα bistrot, από εκείνα τα μικρά και οικεία που βρίσκεις σε κάθε γωνιά του Παρισιού. Όταν έκλεισε, άφησε κενό μεγάλο πίσω του και δεκάδες θαμώνες που στερήθηκαν τις σωστά ψημένες του entrecôte. Για λίγο όμως.
![Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chez-lucien-at-bios-3c-manto-stamatiou.jpg)
Ο Lucien και η ομάδα του μαζεύτηκαν και πάλι και μας περιμένουν στον πρώτο όροφο του Bios μαζί με όλο το κλασικό, γνώριμο, νόστιμο γαλλικό μενού του. Για όσους λαχταρούν ένα φιλέτο πάπιας με σος πιπεριού, για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν μια αυθεντική κρεμμυδόσουπα ή πατάτες gratin dauphinois, αλλά και για αυτούς που ονειρεύονται ακόμα τις τρομερές entrecote, το Chez Lucien ήρθε για να μείνει.
![chez-lucien-at-bios-.jpg chez-lucien-at-bios-.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chez-lucien-at-bios-.jpg)
Αν σας αρέσει η γεύση και η ζεστασιά των γαλλικών bistrot κάντε μια βόλτα από την Πειραιώς. Για μια πιο ολοκληρωμένη φθινοπωρινή στιγμή, σπάστε με το κουτάλι την καραμελένια κρούστα της κρεμ μπρουλέ-απίθανη!
![Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chez-lucien-at-bios-2-cmanto-stamatiou.jpg)
Σαλαμίνος 13& Πειραιώς 84 (στον 1ο όροφο), 210 3425335, Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη ως Παρασκευή: 19.00-00.00, Σάββατο: 14.00-01.00, Κυριακή: 14.00-23.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.