- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Chez Lucien είναι και πάλι μαζί μας
Το αγαπημένο γαλλικό bistrot των Πετραλώνων βρήκε νέο σπίτι στο Bios
Η ομάδα του θρυλικού Chez Lucien σε περιμένει στο Bios
Άνοιξε το 2002 και υπήρξε το πρώτο γαλλικό μπιστρό της Αθήνας. Γρήγορα έγινε στέκι στη γειτονιά του, τα Πετράλωνα, μια και τα φιλόξενα τραπέζια του ήταν το μοναδικό μέρος όπου μπορούσες να βρεις αυθεντική (και κυρίως προσιτή) γαλλική κουζίνα. Ήταν με λίγα λόγια ένα bistrot, από εκείνα τα μικρά και οικεία που βρίσκεις σε κάθε γωνιά του Παρισιού. Όταν έκλεισε, άφησε κενό μεγάλο πίσω του και δεκάδες θαμώνες που στερήθηκαν τις σωστά ψημένες του entrecôte. Για λίγο όμως.
Ο Lucien και η ομάδα του μαζεύτηκαν και πάλι και μας περιμένουν στον πρώτο όροφο του Bios μαζί με όλο το κλασικό, γνώριμο, νόστιμο γαλλικό μενού του. Για όσους λαχταρούν ένα φιλέτο πάπιας με σος πιπεριού, για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν μια αυθεντική κρεμμυδόσουπα ή πατάτες gratin dauphinois, αλλά και για αυτούς που ονειρεύονται ακόμα τις τρομερές entrecote, το Chez Lucien ήρθε για να μείνει.
Αν σας αρέσει η γεύση και η ζεστασιά των γαλλικών bistrot κάντε μια βόλτα από την Πειραιώς. Για μια πιο ολοκληρωμένη φθινοπωρινή στιγμή, σπάστε με το κουτάλι την καραμελένια κρούστα της κρεμ μπρουλέ-απίθανη!
Σαλαμίνος 13& Πειραιώς 84 (στον 1ο όροφο), 210 3425335, Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη ως Παρασκευή: 19.00-00.00, Σάββατο: 14.00-01.00, Κυριακή: 14.00-23.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.