- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βρήκαμε το πιο μυστικό burger της Αθήνας στο Po’Boys και αποσπάσαμε τον κωδικό του
Ένα από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ σε αυτή τη ζωή είναι εκείνη η πρώτη δαγκωνιά στο Pulled Pork burger του Βασίλη Σπόρου, σεφ των Po’ Boys και Mama Roux. Είχα μισοκλείσει τα μάτια και κοιτάζοντας καχύποπτα τον Βασίλη προσπαθούσα να καταλάβω τι στο καλό ήταν αυτό που έκανε το κρέας τόσο νόστιμο. Εκείνος γέλασε, έγνεψε συνωμοτικά και με οδήγησε στο υπόγειο του Po’ Boys. Εδώ έκρυβε το αριστούργημά του: ένα καπνιστήριο που είχε σχεδιάσει μόνος του και το οποίο κατασκευάστηκε στην Καρδίτσα με ειδική παραγγελία. Ήταν ο μόνος τρόπος για να φτιάξει αυθεντικό BBQ όπως το εννοούν στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί, κανείς δεν διανοείται να βάλει κρέας πάνω σε σχάρα. Αντίθετα το φαγητό τοποθετείται σε έναν κυλινδρικό σωλήνα, έξω από τον σωλήνα ανάβει η φωτιά και κάπως έτσι το κρέας σιγοψήνεται για ώρες μόνο από τον καπνό. Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που έφερε αυτή την τεχνική στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχει την αιώνια ευγνωμοσύνη κάθε φανατικού μπεργκερολάτρη.
Αυτή η σατανική διάνοια, λοιπόν, σκέφτηκε να εντάξει ένα υπέρτατο burger στο μενού του Po’ Boys, που δεν μοιάζει με τίποτα, που δεν πλησιάζει καν τις πιο αμαρτωλές μπεργκεροσκέψεις σου. Το ξέρω γιατί είχα την τύχη να το δοκιμάσω ήδη. Και λέω «τύχη» γιατί ο Βασίλης θέλοντας να μας βασανίσει λίγο (είμαι πεπεισμένη ότι μιλάμε για σαδιστή), είχε τη φαεινή ιδέα το υπέρτατο να μην το βάλει ΚΑΝ στον κατάλογο. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα burger απόλυτα μυστικό. Όχι, κανένας σερβιτόρος δεν θα σε ενημερώσει για την ύπαρξή του. Για την ακρίβεια, αν τους ζητήσεις το μυστικό burger θα κάνουν ότι δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάς. Καρφί δεν τους καίγεται αν εσύ ψοφάς να δοκιμάσεις το τελειότερο burger -φήμες λένε- που φτιάχτηκε ποτέ…
Το μυστικό, λοιπόν, μεταδίδεται μόνο από στόμα και γίνεται δικό σου μόνο αν ξέρεις τον κωδικό. Ναι, παιδιά, έχει κωδικό! Και πριν σας τον πω (κρατάω αμείωτο το σασπένς), θα αναφέρω μερικά από τα συστατικά του μυστικού burger. Όσα δηλαδή μου επέτρεψε να αποκαλύψω ο Βασίλης. Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται για συνηθισμένο burger, οπότε προφανώς και δεν έχει συνηθισμένο ψωμάκι. Στη θέση του brioche που όλοι ξέρουμε βρίσκεται ένα ψωμάκι από οργανικό άνθρακα, δηλαδή μαλακό, αφράτο και… μαύρο! Συνεχίζω απ’ έξω προς τα μέσα και λέω ότι την κορυφή αυτού του ψωμιού στολίζουν δύο πολύ λεπτά μπιφτεκάκια, ενώ όλο το πάνω μέρος είναι επικαλυμμένο με γλάσο από bourbon (είπατε τίποτα;). Στο εσωτερικό τώρα, ο επίδοξος λιχούδης θα συναντήσει σιγοκαπνιστή πανσέτα (αναστενάζω στην ανάμνησή της και μόνο), καραμελωμένο κρεμμύδι, coleslaw, το καλύτερο bacon που υπάρχει και -το προσωπικό μου αγαπημένο- pulled pork. Λόγω ανωτέρας βίας (κατηγορείτε ελεύθερα τον Βασίλη), παρακαλώ, λάβετε υπόψη ότι δεν έχω καν αποκαλύψει το βασικότερο συστατικό!
Όλο αυτό το (πράγματι) υπερθέαμα ζυγίζει περίπου 600γρ. κοστίζει €10 και το κατακτάς κάπως έτσι:
Έχεις μόλις καθίσει στο τραπέζι, σε πλησιάζει η σερβιτόρα και σου αφήνει τον κατάλογο. Αφού ξεμπερδέψεις με ορεκτικά, ποτά κλπ. και έρθει η σειρά σου να παραγγείλεις, λες με σταθερή φωνή:
-Εγώ θέλω το μυστικό burger.
-Το ποιο;
-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ BURGER!
-Χμμ… Τι γνωρίζετε για το μυστικό burger;
(έρχεται ο κωδικός)
-«Δεν μιλάμε για το μυστικό burger»
Να είσαι σίγουρος ότι αυτή η απάντηση είναι η ΜΟΝΗ που θα φέρει το μυστικό burger στο τραπέζι σου. Ό,τι κι αν γίνει να τη θυμάσαι. Οι κανόνες είναι κανόνες... Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.
Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 21 0323 4672, Fb: @PoBoysBarbeque
Υ.Γ. Όλα τα burgers στις παραπάνω φωτογραφίες είναι από το μενού του Po' Boys. Κανένα όμως δεν είναι το μυστικό burger.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.