- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
H νέα hot πιτσαρία λέγεται Mozzart
Ιδιοκτήτες του, τρία νέα παιδιά, οι Μαρίνος Σταμούλης, Αλέξανδρος Περδικογιάννης και Αλέξανδρος Τζότζολας
Mozzart, η νέα αυθεντική ιταλική πιτσαρία μόλις άνοιξε στον πεζόδρομο της Χρυσοσπηλιωτίσσης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Άνοιξε την περασμένη εβδομάδα στον πεζόδρομο της Χρυσοσπηλιωτίσσης και έκτοτε η μυρωδιά πίτσας που μόλις ξεφουρνίστηκε φτάνει μέχρι την Πραξιτέλους. Ιδιοκτήτες του, τρία νέα παιδιά (Μαρίνος Σταμούλης, Αλέξανδρος Περδικογιάννης και Αλέξανδρος Τζότζολας), που παρακινημένοι από τη μεγάλη τους αγάπη για γνήσια ιταλική πίτσα, αλλά και από το γεγονός ότι δεν μπορείς εύκολα να βρεις μια σωστή πίτσα στην Αθήνα, άνοιξαν αυτόν τον μικρό ναό αυθεντικής νοστιμιάς στην καρδιά του ιστορικού κέντρου.
Το ζυμάρι τους ωριμάζει για 48 ώρες, φτιάχνεται με αλεύρι που έχει αλεστεί σε πετρόμυλο και ψήνεται σε φούρνο αποκλειστικά κατασκευασμένο για πίτσα. Για την επικάλυψη της πίτσας, χρησιμοποιούνται εκλεκτά αλλαντικά και τυριά φερμένα από την Ιταλία. Προς το παρόν στο μενού υπάρχουν 5 προτάσεις (δοκιμάστε οπωσδήποτε την πίτσα Coppa με το υπέροχο ομώνυμο αλλαντικό, καπνιστή provola, μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας), σύντομα όμως ο αριθμός θα φτάσει το νούμερο 12, ενώ στον κατάλογο θα προστεθεί και η Pizza alla Pala, ένα street food από τη Ρώμη που μοιάζει με focaccia.
Το” Mozzart” βγαίνει από τις λέξεις “mozzarella” και “art” και αυτό γιατί στο υπόγειο (όπου παρεμπιπτόντως υπάρχει πρόβλεψη για πολεμικό καταφύγιο μια και το κτίριο κτίστηκε το 1937), θα συμβαίνουν πολλά… μυστήρια πράγματα. Περισσότερα θα σας αποκαλύψουμε σύντομα. Το Mozzart, από τη Δευτέρα 8/10 θα μένει ανοιχτό από τις 08.00 έως τις 00.00 τη Δευτέρα την Τρίτη και την Τετάρτη, 08.00- 03.00 την Πέμπτη και την Παρασκευή και 12.00-04.00 το Σάββατο. Η αλήθεια είναι ότι μια καλή πίτσα για ξενύχτηδες, τη χρειαζόμασταν σε αυτή τη ζωή…
Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, 698 304 2327, Fb: @mozzartpizza
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανική επιλογή αν θέλεις να νοιώσεις απόκεντρα, στην καρδιά της Αθήνας
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.