- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τι κοινό μπορεί να έχει ο Τελευταίος Δόγης της Βενετίας, με τα spring rolls, το Vivaldi και τα vintage πιατάκια της γιαγιάς; Αφήστε, γιατί θα μας πάρει η νύχτα· θα σας το πω εγώ… Το κουκλίστικο μαγαζάκι της οδού Κολοκοτρώνη, εμφανίστηκε σε αυτή τη γειτονιά της πόλης τον περασμένο Μάρτιο, και ήρθε για να μείνει.
Πρόκειται για το μικρό αξιαγάπητο αδερφάκι του Booze, που όμως διατηρεί το δικό του αυτόνομο χαρακτήρα. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι τα πάντα, από το μενού μέχρι τα vintage πιάτα και ποτήρια (που παρεμπιπτόντως κανένα δεν είναι ίδιο με το διπλανό του), έχουν διαλεχτεί με μεράκι και αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Η φιλική διάθεση και η ζεστασιά του χώρου, σε αγκαλιάζουν με το που θα μπεις.
Η Φανή (ιδιοκτήτρια) κουβάλησε τις εμπειρίες από τα ταξίδια της, τα βιβλία και τις μουσικές που την άγγιξαν και τα απόθεσε όλα σε ένα καλόγουστο εστιατόριο με all day χαρακτήρα που σου κλέβει την καρδιά. Κι επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι, πρόσθεσε νόστιμο, περιποιημένο φαγάκι. Αδύνατον να μην ερωτευτείς τα πιάτα με τα ευφάνταστα ονόματα -Nikolas Louvre, Heminway, ο Τελευταίος Δόγης, Vivaldi, Βενιζέλος, τρίγωνα κάλαντα, είναι μερικά από αυτά...
Στο προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εστιατόριο, μπορείς να ξεκινήσεις με καφέ και ένα πλούσιο πρωινό, για να πάει καλά η μέρα. Φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί, αρωματικό βούτυρο, μαρμελάδα, βιολογικά αυγά, μπέικον, smoked cheddar cheese, κέικ, φρέσκος χυμός πορτοκάλι, espresso ή γαλλικός καφές, όλα αυτά με 12€. Το μεσημέρι, σε καλεί σε ταξίδι μέχρι τη Βενετία για να συναντήσεις τον "Τελευταίο Δόγη" (γόνδολα μελιτζάνας, γεμιστή με φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας) ή αν προτιμάς, μπορείς να μείνεις στα πάτρια εδάφη και να δοκιμάσεις το "Venizelo" (μοσχαρίσια μπριζόλα με ποικιλία από 3 hand-made αρωματικές μουστάρδες: βανίλια-pesto-φρούτα του δάσους, που συνοδεύονται από αφράτη ψητή πατάτα με φρέσκο βούτυρο). Η τιμή του "Δόγη" ανέρχεται στα 14€, ενώ για το "Venizelo", στα 16€.Το απόγευμα που το τραβάει το γλυκάκι του...spring rolls γεμισμένα με creme patisserie, φρούτα του δάσους και σος λεβάντας (10€). Προσωπικά, δεν μπορώ να ξεχάσω το cheese cake με μύρτιλο (8€)…
Το βράδυ η απόλαυση συνεχίζεται. Έλα με παρέα για μια μεγάλη ποικιλία σε cocktail, στο μπαράκι που βρίσκεται στη διπλανή στοά και που πρόσφατα ενσωματώθηκε στο Γκελ Bistrot. Στα οπωσδήποτε η spicy tommy' s μαργαρίτα, με κάρυ (10€).
Γκελ Bistrot, Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ. 211-4000863, Τρίτη έως Κυριακή 9.00-1.00. Δευτέρα κλειστά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.