Resto

Τρυπώσαμε στο εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή λίγο πριν ανοίξει

Και είδαμε ένα στριφτούδι με κοτόπουλο να μαγειρεύεται

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc09995.jpg
Τζοβάννα Στεφάνου

Το εστιατόριο του νέου Μουσείου Γουλανδρή έχουν αναλάβει οι συντελεστές του Ohh Boy. Μάθαμε πρώτοι το all day menu του σεφ Ανδρέα Λαγού!

Είναι το γεγονός της σεζόν και το κύριο (ευχάριστο, τουλάχιστον) θέμα συζήτησης των φθινοπωρινών ημερών. Το μουσείο Γουλανδρή με την συγκλονιστική συλλογή του είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους ανυπόμονους επισκέπτες και να ανυψώσει την αθηναϊκή καθημερινότητα με τεράστιες δόσεις τέχνης, κουλτούρας και design. Έχουμε βέβαια και άλλους λόγους να αδημονούμε για τα εγκαίνια, καθώς είμαστε λάτρεις του φαγητού (ΣΟΚ) και ήδη γνωρίζουμε πως μας περιμένει μία μοναδική γευστική εμπειρία στον ημιώροφο. 

goulandris2.jpg
Τζοβάννα Στεφάνου

Το εστιατόριο του μουσείου είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό. Άτομα του προσωπικού πηγαινοέρχονται με βήμα ταχύ και ταυτόχρονα σίγουρο, προσαρμόζοντας ομπρέλες, ξεσκονίζοντας τραπέζια, «χτυπώντας» μαξιλάρια πάνω κάτω ώστε να φαίνονται φουσκωμένα και άνετα πριν τοποθετηθούν στα καθίσματα. Η ομάδα της κουζίνας κάνει σύσκεψη σε ένα από τα γωνιακά τραπέζια και οι συζητήσεις περί τελευταίων αλλαγών στο μενού είναι τόσο ζωντανές που σχεδόν μυρίζει μπαχαρικά και ψητά ντοματίνια. Κάπου εκεί το στομάχι μου γουργουρίζει τόσο έντονα που οι ομιλίες σταματάνε και όλοι γυρίζουν να με κοιτάξουν περίεργα. Πάλι δεν τα κατάφερα να περάσω απαρατήρητη.
Στον χώρο φτάνουν και η Μαργαρίτα Σιδερίδου με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, το dream team ιδιοκτητών του Ohh Boy στο Παγκράτι. Το ξέρεις, το ξέρω, το αγαπάμε πολλοί το all day meeting point της πάντα ζωντανής οδού Αρχελάου με τους λευκούς τοίχους και τα λαχταριστά γλυκά-αλμυρά που φτιάχνονται με υγιεινές πρώτες ύλες και super food συστατικά (αλλά εξακολουθούν να έχουν αμαρτωλή γεύση...). 
Μας ξεναγούν στο νέο τους απόκτημα με περηφάνια (λογικό) και όλοι μαζί θαυμάζουμε το διακριτικό και ήρεμο design  του εστιατορίου, στολισμένο με σύγχρονες λεπτομέρειες. Στην συνέχεια ανακαλύπτουμε τον υπέροχο μυστικό κήπο.
Μία απρόσμενη όαση βλάστησης στο πιο urban σκηνικό που μπορείς να συναντήσεις (κυριολεκτικά ανάμεσα σε πολυκατοικίες), η οποία συνδυάζεται με ξύλινα στοιχεία, λευκές αποχρώσεις και ένα φυσικό πράσινο που σε ηρεμεί βαθύτατα. Ό,τι πιο κατάλληλο δηλαδή για ευχάριστο διάλειμμα μετά από εξερεύνηση των έργων τέχνης.

goulandris5.jpg
Τζοβάννα Στεφάνου

Ωραία όλα αυτά. Στο παρασύνθημα. Το μενού.
Κάθε πιάτο έχει την υπογραφή του γνωστού σεφ Ανδρέα Λαγού, ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στα healthy-αλλά-κολασμένα-ταυτόχρονα πιάτα. Ο Ανδρέας φιλοδοξεί να στήσει ένα εστιατόριο που, αν και ενταγμένο μέσα στο καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον μουσείο, θα λειτουργεί πλήρως με τη δική του οντότητα. Ένα εστιατόριο που να σε κάνει δηλαδή να θέλεις να επισκεφτείς το μέρος και μόνο για το φαγητό, ανεξάρτητα του αν θέλεις να περιπλανηθείς στα εκθέματα των υπόλοιπων ορόφων.
Τα πάντα μαγειρεύονται επιτόπου από εκπαιδευμένους μάγειρες, με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς και την λέξη «κατεψυγμένο» να απαγορεύεται από το λεξιλόγιο ολονών.

goulandris6.jpg


Οι επιλογές είναι άπειρες, με τα πρωινά να προτείνουν ευφάνταστες healthy επιλογές όπως porridge με γάλα αμυγδάλου, κακάο, μπανάνα, σύκο και chia. Για τους φανατικούς οπαδούς των υδατανθράκων, γεμιστό ψωμί (Παναγιά μου) με χούμους, μανιτάρια, φουντούκια και λιαστό πετιμέζι (ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ).  Στην κατηγορία του bakery σημειώνω το κλασικό και υπέροχο κρουασάν βουτύρου συνδυασμένο με crème patisserie και κόκκινα φρούτα.  Η Μαργαρίτα δηλώνει ερωτευμένη και αιωνίως αφοσιωμένη στα ανοιχτά σάντουιτς.

goulandris7.jpg
Τζοβάννα Στεφάνου

Κάθε πρόταση υπόσχεται να είναι τρομερά νόστιμη, χορταστική, χωρίς όμως να σε κάνει να σκάσεις. Και πάνω από όλα να έχει φτιαχτεί με τρόπο υγιεινό, συνδυάζοντας έξυπνα τις πρώτες ύλες, τα αρώματα και τα super foods όλου του κόσμου. Αυτό είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό της μαγειρικής του Ανδρέα Λαγού.
Στα κυρίως πιάτα γίνεται επίσης ένας χαμός. Ξεχωρίσαμε το Στριφτούδι (...σγουρό ζυμαρικό) με σπανάκι, τυρί Νάξου, θυμάρι, λεμόνι και κοτόπουλο. Το φιλέτο λαβράκι με τραγανή κινόα και κρέμα γιαουρτιού. Ένα παρακλάδι του μενού που ξεκίνησε για παιδικά πιάτα, ήταν τόσο νόστιμο που τελικά... έγινε για όλους. Για τους λάτρεις του είδους υπάρχει κι ένα αλλιώτικο μπέργκερ με πατάτες baby και κοτόπουλο με τραγανή κρούστα δημητριακών. (Θέλουμε τέσσερα τέτοια). 

Ανυπομονούμε για την συνέχεια!

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι οι ίδιες με το μουσείο, δηλαδή δέκα το πρωί με έξι το απόγευμα, με εξαίρεση την Παρασκευή όπου το εστιατόριο θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις δέκα, ενώ την Δευτέρα θα είναι κλειστό.

Φωτογραφίες: Τζοβάννα Στεφάνου 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.