Resto

The Grocery

Το παλιό Tribeca, με ωραία κουζίνα

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57996-115972.jpg

Όσο εμείς γιορτάζαμε…κάποιοι έστηναν τα στέκια της νέας χρονιάς που μόλις μπήκε. Μέσα στις γιορτές πολλά είναι, μαθαίνω, τα καινούργια που άνοιξαν ή ετοιμάζονται για πρεμιέρα εντός των ημερών, μου το απέδειξε μια μικρή αναγνωριστική βόλτα που έκανα στο κέντρο της Αθήνας. Για φαγητό κατέληξα στο Κολωνάκι, μια και τις είχα τις πληροφορίες μου, ότι ο Κώστας και η Λίζα (παλιό Rock n Roll, Scala Vinoteca, και δεν θυμάμαι τι άλλο έχουν κάνει αυτά τα υπερδραστήρια παιδιά) μόλις άνοιξαν το The Grocery στη θέση του επίσης δικού τους και γνωστού Tribeca, Σκουφά 46 και Ομήρου.

Ο χώρος, που είναι φτιαγμένος από τους εξαιρετικούς αρχιτέκτονες Αντρέα Κούρκουλα -Μαρία Κοκκίνου (δική τους η «υπογραφή» και σε αρκετά πολύ ωραία από άποψη ντεκόρ εστιατόρια της Αθήνας όπως η Scala Vinoteca, το Πbox, το Ombra…), θυμίζει παλιό μπακάλικο, είναι απλός και μαζί πολύ όμορφος, με μωσαϊκά, παλιές ζυγαριές και ράφια που σύντομα θα γεμίσουν με αντίκες, αλλά και προϊόντα ποιότητας ελληνικά που τα παιδιά έχουν σκοπό να ανακαλύπτουν και να πωλούν με τυποποίηση «The Grocery».

Στους εξωτερικούς πάγκους, μπροστά στην περατζάδα του κόσμου, με πολύ κρύο και με σόμπες-«μανιτάρια» να μας κρατούν ζεστούς είπαμε τα νέα μας, τσιμπήσαμε μελιτζανοσαλάτα με σταφίδες και κουκουνάρι, πιτάκια με μετσοβόνε και ντιπ πορτοκαλιού-κύμινου, χταπόδι σαλάτα με γλυκόξινη κολοκύθα, spring rolls με κολοκυθοκεφτέ και μαγιονέζα βιολογικής φάβας, πολλά μικρά και νόστιμα δηλαδή (σε τιμές που αρχίζουν από 4,5 ευρώ), πριν φτάσουμε σε ένα καταπληκτικό αρνίσιο κότσι φρικασέ με ασκολύμπρους, άγρια χόρτα της κρητικής γης. Ε, εκεί ρώτησα και έμαθα ότι το φαγητό επιμελείται ο καλός και βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και πως την ψάχνουνε με τα προϊόντα, πολλά τα προμηθεύονται από τον τροφοσυλλέκτη Σωτήρη Λυμπερόπουλο-radiki.gr.

Στον κατάλογο θα βρείτε και άλλα πολλά που θα αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, όπως κοτόπουλο με χυλοπίτες, μυρώνια, καυκαλήθρες και μυζήθρα (11 ευρώ), κουσκουσότο με μάραθο και γαρίδες (9,5 ευρώ), νιόκι με μοσχάρι μπρεζέ και κασέρι Ξάνθης (12 ευρώ), μπιφτεκάκια με πικάντικη σαλάτα και βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (12 ευρώ), ενώ από γλυκά υπάρχει ρυζόγαλο με παγωτό κανέλα και μπάρα πικρής σοκολάτας με παγωτό βανίλια. Τα κρασιά τους είναι ελληνικά, υπάρχει και χύμα από το Κτήμα Εύχαρις, ρακή από την Κρήτη, καλά τσίπουρα. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί, σερβίρουν μέχρι τη 1 π.μ., το «κλίμα» ευνοεί και το τσιμπολόγημα με ποτήρι κρασί, ενώ με πλήρες γεύμα βγαίνει περίπου στα 25 ευρώ το άτομο.

The Grocery Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι, 2103623541

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά
Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.