Point A, μια τέλεια ταράτσα για τα φεγγάρια του Αυγούστου
Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη, δροσερά cocktails και αναπάντεχα tapas
Στο Point A, το roof garden του ξενοδοχείου Herodion, για cocktails με άρωμα Ελλάδας και ασυναγώνιστη θέα
Την πρώτη φορά που βρέθηκα εδώ, άρχισα να μετράω τα αθηναϊκά μνημεία που έβλεπα γύρω μου για να εντοπίσω πόσα λείπουν (ελάχιστα). Η Ακρόπολη υψώνεται σε όλο το (φωτισμένο) της μεγαλείο, ο λόφος του Λυκαβηττού ομορφαίνει κι άλλο το φόντο στον ορίζοντα, από την άλλη πλευρά το βλέμμα σταματά πάνω στο μνημείο του Φιλοπάππου. Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το Μουσείο της Ακρόπολης. Φωτισμένο και απαλλαγμένο τη νύχτα από επισκέπτες, ορθώνεται μπροστά σου σαν να ίπταται. Το Point A είναι μάλλον το μοναδικό σημείο στην Αθήνα όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου χαζεύοντας από τόσο κοντά τους θησαυρούς μιας αρχαίας πόλης.
Το Herodion Hotel παρότι βρίσκεται στο ίδιο σημείο τις τελευταίες 4 δεκαετίες, μόλις φέτος προχώρησε σε μια ριζική ανακαίνιση της ταράτσας του. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό: ξύλινο deck, απαλός φωτισμός, ωραία μουσική (στη σωστή ένταση), καναπέδες με αφράτα μαξιλάρια, αναπαυτικές πολυθρόνες και μία από τις ομορφότερες ξύλινες μπάρες του κέντρου. Εδώ ακριβώς μεγαλουργεί η Barflies που έχει αναλάβει την επιμέλεια της φετινής cocktail list του Point A. Σε αυτή τη λίστα θα βρείτε πολλά cocktails βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα και αρωματισμένα με ελληνικά βότανα. Το Wine Spritz με βάση τη μαστίχα, το Sexy Mule με ρακόμελο, το Herodion με Metaxa 12 αστέρων ή το Unlikely Gimlet με βάση το τσίπουρο είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Εκτός από τα cocktail με την ελληνική χροιά, υπάρχουν επίσης άκρως ενδιαφέρουσες παραλλαγές των κλασικών cocktails, και σας παρακαλώ να δοκιμάσετε τη Spicy Margarita. Χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα, αν ανήκετε σε αυτούς που πολύ τους αρέσει να τσιμπολογούν κάτι μαζί με το ποτό τους, είστε στο σωστό μέρος. Το Tapas Bar Menu κρύβει πολλές νόστιμες εκπλήξεις, ενώ μπλέκει με ελληνικά στοιχεία υλικά και μεθόδους παρασκευής από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα πικάντικα edamame με miso ταραμά (προσοχή, είναι εθιστικά!), τα μαντλέν με chorizo και τυρί σουλγούν, το κατσικίσιο τυρί με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης (τέλειο), αλλά και την αφράτη βάφλα με πράσο και γκοργκοντζόλα. Αν σας ανοίξει η όρεξη για γλυκό, προτιμήστε τα churros με σοκολάτα και dulce de leche. Είναι ο συντομότερος δρόμος για τον παράδεισο (των γλυκατζήδων).
Οι συνταγές του tapas bar menu ανήκουν στους σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριο Πιρπιρίδη και έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάζουν απόλυτα με την drinking εμπειρία που θα συναντήσει κανείς στο bar. Και στα αλήθεια, αν πιστεύεις ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το να χαζεύεις τον Παρθενώνα κρατώντας ένα δροσερό cocktail στο χέρι, περίμενε μέχρι να εμφανιστεί η αυγουστιάτικη πανσέληνος πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης.
Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, 210 9238991, Fb: acropolispoint
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.