Resto

Frankie, το καινούργιο ιταλικό της Νέας Ερυθραίας

Το τέλειο στέκι για φρέσκα ζυμαρικά και μια αυθτεντική Bistecca Fiorentina

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
frankie_2.jpg

Το Frankie, το νέο εστιατόριο του ομίλου Nice n Easy, μόλις άνοιξε στη Νέα Ερυθραία

Ούτε ενάμιση χρόνο πριν η νοστιμιά της ιταλικής κουζίνας πλημμύριζε όλο το Κολωνάκι. Ήταν το Frankie που μόλις είχε ανοίξει τις πόρτες του και δεν έμοιαζε με κανένα άλλο ιταλικό εστιατόριο. Πίσω του βρισκόταν ο όμιλος Nice n Easy μαζί με όλη τη sustainable φιλοσοφία του. Εξαιρετικής ποιότητα φρέσκες βιολογικές και παραδοσιακές πρώτες ύλες (πολλές από τις οποίες προέρχονται απευθείας από μικρούς έλληνες παραγωγούς) δημιουργούν πεντανόστιμα ιταλικά πιάτα, φρέσκες πάστες και ζύμες με gluten free αλλά και vegan επιλογές. Η ίδια αυτή νόστιμη φιλοσοφία μόλις απέκτησε ένα ακόμη στέκι.

frankie_5.jpg
frankie_1.jpg

Το καινούργιο Frankie βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία και είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο εστιατόριο του ομίλου Nice n Easy στην Αττική. Ο σεφ Παναγιώτης Μωυσής σχεδιάζει και εδώ το μενού σε συνεργασία με τον executive chef του ομίλου Χρήστο Αθανασιάδη. Στο μενού, υπάρχουν όλα τα αγαπημένα πιάτα από το Frankie Κολωνακίου, αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζουν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις.

Pinsa Mozzarella με bocconcini, ντομάτα και φύλλα βασιλικού
Pinsa Mozzarella με bocconcini, ντομάτα και φύλλα βασιλικού

Στα πιάτα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει η μπουράτα με λαχανικά και τρίχρωμη κινόα, ντοματίνια confit, πιπεριές, καρδιές αγκινάρας και λάδι βασιλικού, η ποικιλία μανιταριών με κατσικίσια Gorgonzola Dolce και θυμάρι, η διαφορετική χωριάτικη με ντοματίνια, πίκλες μυρωδικών, αγγούρι, φέτα και ντάκο από χαρούπι. Και ακόμα το αρνίσιο καρέ γαλλικής κοπής με ραβιόλι από pak choi, πουρέ κολοκύθας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, αλλά και η περίφημη Bistecca “alla Fiorentina”, αυτή η βασίλισσα της ιταλικής γεύσης με λάδι τρούφας, σπανάκι και πατάτες.

Φρέσκος σολομός φούρνου σε κρούστα από μυρωδικά και λιναρόσπορο με fregola, ψητά λαχανικά και pesto βασιλικού
Φρέσκος σολομός φούρνου σε κρούστα από μυρωδικά και λιναρόσπορο με fregola, ψητά λαχανικά και pesto βασιλικού
Αυθεντική σοκολάτα piedmont Gianduja με φουντούκια και sorbet mango
Αυθεντική σοκολάτα piedmont Gianduja με φουντούκια και sorbet mango

Ο χώρος, με το άπλετο φυσικό φως, τους δερμάτινους καναπέδες και τις πράσινες πινελιές σε κάνει να νιώθεις σαν μόλις να μπήκες σε μία τρατορία της Νέας Υόρκης. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η αρχιτέκτονας Κωνσταντίνα Μπάστα και το δημιουργικό αρχιτεκτονικό γραφείο Basta Team, που ανέλαβαν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ο ρουστίκ ξυλόφουρνος και η ανοιχτή κουζίνα, δίνουν ένα σπιτικό άγγιγμα, ενώ η ευρύχωρη σάλα με τη νεοϋορκέζικη αύρα είναι το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε ένα αυθεντικά ιταλικό γεύμα, ένα πλούσιο brunch τα Σαββατοκύριακα ή ένα δροσερό cocktail από την (πολύ) δυνατή cocktail list.

cocktails.jpg

Χαριλάου Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, 6932495507, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 π.μ-01.00π.μ, Fb: frankie.neaerythraia

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.