- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Frankie, το καινούργιο ιταλικό της Νέας Ερυθραίας
Το τέλειο στέκι για φρέσκα ζυμαρικά και μια αυθτεντική Bistecca Fiorentina


Το Frankie, το νέο εστιατόριο του ομίλου Nice n Easy, μόλις άνοιξε στη Νέα Ερυθραία
Ούτε ενάμιση χρόνο πριν η νοστιμιά της ιταλικής κουζίνας πλημμύριζε όλο το Κολωνάκι. Ήταν το Frankie που μόλις είχε ανοίξει τις πόρτες του και δεν έμοιαζε με κανένα άλλο ιταλικό εστιατόριο. Πίσω του βρισκόταν ο όμιλος Nice n Easy μαζί με όλη τη sustainable φιλοσοφία του. Εξαιρετικής ποιότητα φρέσκες βιολογικές και παραδοσιακές πρώτες ύλες (πολλές από τις οποίες προέρχονται απευθείας από μικρούς έλληνες παραγωγούς) δημιουργούν πεντανόστιμα ιταλικά πιάτα, φρέσκες πάστες και ζύμες με gluten free αλλά και vegan επιλογές. Η ίδια αυτή νόστιμη φιλοσοφία μόλις απέκτησε ένα ακόμη στέκι.


Το καινούργιο Frankie βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία και είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο εστιατόριο του ομίλου Nice n Easy στην Αττική. Ο σεφ Παναγιώτης Μωυσής σχεδιάζει και εδώ το μενού σε συνεργασία με τον executive chef του ομίλου Χρήστο Αθανασιάδη. Στο μενού, υπάρχουν όλα τα αγαπημένα πιάτα από το Frankie Κολωνακίου, αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζουν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις.

Στα πιάτα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει η μπουράτα με λαχανικά και τρίχρωμη κινόα, ντοματίνια confit, πιπεριές, καρδιές αγκινάρας και λάδι βασιλικού, η ποικιλία μανιταριών με κατσικίσια Gorgonzola Dolce και θυμάρι, η διαφορετική χωριάτικη με ντοματίνια, πίκλες μυρωδικών, αγγούρι, φέτα και ντάκο από χαρούπι. Και ακόμα το αρνίσιο καρέ γαλλικής κοπής με ραβιόλι από pak choi, πουρέ κολοκύθας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, αλλά και η περίφημη Bistecca “alla Fiorentina”, αυτή η βασίλισσα της ιταλικής γεύσης με λάδι τρούφας, σπανάκι και πατάτες.


Ο χώρος, με το άπλετο φυσικό φως, τους δερμάτινους καναπέδες και τις πράσινες πινελιές σε κάνει να νιώθεις σαν μόλις να μπήκες σε μία τρατορία της Νέας Υόρκης. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η αρχιτέκτονας Κωνσταντίνα Μπάστα και το δημιουργικό αρχιτεκτονικό γραφείο Basta Team, που ανέλαβαν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ο ρουστίκ ξυλόφουρνος και η ανοιχτή κουζίνα, δίνουν ένα σπιτικό άγγιγμα, ενώ η ευρύχωρη σάλα με τη νεοϋορκέζικη αύρα είναι το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε ένα αυθεντικά ιταλικό γεύμα, ένα πλούσιο brunch τα Σαββατοκύριακα ή ένα δροσερό cocktail από την (πολύ) δυνατή cocktail list.

Χαριλάου Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, 6932495507, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 π.μ-01.00π.μ, Fb: frankie.neaerythraia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, η εμπειρία θα ‘ναι αξέχαστη…
Φαγητό της θαλπωρής και σπιτική ατμόσφαιρα
Μέσα στο Semiramis, με ενδιαφέρον μενού και σαγηνευτική ατμόσφαιρα
Πόσο μακριά πας για έναν κεφτέ;
Εδώ τα πάντα ξεκινούν από τη ζύμη που ζυμώνεται και ωριμάζει καθημερινά, με μοναδικά άλευρα
Εδώ όλα είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα
Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου
Άνοιξε πριν ένα χρόνο, φέρνοντας κάτι διαφορετικό στη γειτονιά των Εξαρχείων
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Πολύ θα το θέλαμε και στην Αθήνα!
Παλιές και αυθεντικές στιγμές μέσα στη Δημοτική Αγορά της πόλης
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.