Cardinale, το νέο all day ιταλικό μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως
Pizza, pasta και ένα crostini/mozzarella bar είναι ό,τι χρειαζόμαστε από το καλοκαίρι

Cardinale, το νέο ιταλικό στέκι της Μητροπόλεως που ξέρει από κρασί
Τον τελευταίο καιρό η Μητροπόλεως, εκεί στο ύψος της Μητρόπολης, έχει μεταμορφωθεί σε όμορφη γειτονιά. Ωραία εστιατόρια, wine bar και bistro τη γεμίζουν με κόσμο κάθε ώρα της ημέρας, ενώ ο λιλιπούτειος πεζόδρομος της Πετράκη, ακριβώς από πίσω είναι από μόνος του μια μικρή, αστική έκπληξη. Εδώ ακριβώς βρήκε στέγη (και μάλιστα σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο) το νέο δημιούργημα της Φωτεινής Παντζιά (By the Glass, Boccanegra) και του Κωστή Βλασόπουλου (Δια Ταύτα), που ανοίγει σήμερα, 31 Ιουλίου, έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας.

Το καινούργιο, νόστιμο νέο στέκι της πόλης ονομάζεται Cardinale, δηλώνει all day Italian resto και έχει μαέστρο στην κουζίνα τον εξαιρετικό σεφ Κώστα Τσίγκα, γνωστό για τη μεγάλη του δύναμη στην ιταλική κουζίνα. Προς το παρόν, μένει ανοιχτό από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη 01.00 το βράδυ, σύντομα όμως θα διευρύνει και άλλο το ωράριο λειτουργίας του, καθώς στο παιχνίδι θα μπει και το brunch. Σερβίρει pizza, φυσικά pasta, και γνήσια ιταλικά πιάτα, ενώ γερό χαρτί είναι και ένα crostini/ mozzarella bar! Τα crostini παρασκευάζονται και ψήνονται καθημερινά εδώ, μπορούν να συνδυαστούν και με κάποιο αλλαντικό ή τυρί από τους αντίστοιχους πάγκους.
Τι ταιριάζει ειδικά με τα φρεσκοψημένα crostini; Φυσικά και ένα ποτήρι κρασί. Και μια που η Φωτεινή Παντζιά βρίσκεται πίσω από ένα από τα ωραιότερα και πιο ενημερωμένα wine bar αυτής της πόλης (βλ. By the Glass), έχουμε μια βεβαιότητα πως σε αυτόν τον τομέα όλα θα είναι περίφημα. Ήδη έχει στηθεί μια εξαιρετική κάβα, με περίπου 80 ετικέτες (πολλές από αυτές και σε ποτήρι), η λίστα όμως θα εμπλουτιστεί πολύ προσεκτικά και καθ´ όλο το επόμενο διάστημα.

Το Cardinale έχει δύο εισόδους (μία επί της Μητροπόλεως, ακόμα μία επί της Πετράκη), βγάζει τραπεζάκια στον υπέροχο πεζόδρομο και χαιρόμαστε πολύ που θα μας κρατήσει συντροφιά όλο τον Αύγουστο.
Μητροπόλεως 38, 210 3314397, Fb: @cardinaleathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ, θα ευχαριστηθείς φαγάκι και μεζέδες μερακλήδικους
Διαχρονική επιλογή για όσους αναζητούν γνήσιες ελληνικές γεύσεις και ποιοτική εξυπηρέτηση
Και γι’ αυτό η Θεσσαλονίκη την έχει στην καρδιά της
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, η εμπειρία θα ‘ναι αξέχαστη…
Φαγητό της θαλπωρής και σπιτική ατμόσφαιρα
Μέσα στο Semiramis, με ενδιαφέρον μενού και σαγηνευτική ατμόσφαιρα
Πόσο μακριά πας για έναν κεφτέ;
Εδώ τα πάντα ξεκινούν από τη ζύμη που ζυμώνεται και ωριμάζει καθημερινά, με μοναδικά άλευρα
Εδώ όλα είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα
Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου
Άνοιξε πριν ένα χρόνο, φέρνοντας κάτι διαφορετικό στη γειτονιά των Εξαρχείων
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.