- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Λοκάλι μόλις άνοιξε στου Ψυρρή και είναι ήδη το στέκι του καλοκαιριού
Μέσα στον ένα μήνα λειτουργίας του πρόλαβε να κάνει τον… «σεισμό» του φετινού καλοκαιριού. Το νέο διαδόθηκε σε όλη την πόλη και οι παρέες έτρεξαν να γεμίσουν τα μαρμάρινα τραπέζια με τις πολύχρωμες καρέκλες που θυμίζουν παλιό θερινό σινεμά (όχι τυχαία, εδώ ήταν κάποτε το Cine Ψυρρή). Το μεγάλο ατού αυτής της νέας ελληνικής pub είναι η υπέροχη αυλή που πνίγεται στις πρασινάδες. Τη μέρα είναι δροσερή, το βράδυ όμως είναι όνειρο έτσι όπως λάμπει από μακριά με τα ρομαντικά φωτάκια-γιρλάντες.
Εκεί, κάτω από τα αστέρια του αττικού ουρανού, θα πιεις υπέροχα cocktails (πολλά από αυτά έχουν σαν βάση τα ελληνικά αποστάγματα), θα τσιμπολογήσεις (τρομερά αφράτους) κεφτέδες και αλμυρούς λουκουμάδες μπακαλιάρου που θα σετάρεις με τζιν τόνικ που ρέει άφθονο από τις βρύσες του μπαρ. Σίγουρα θα δεις και τις μπάμιες με άλλο μάτι, μια και εδώ σερβίρονται τηγανητές και είναι σκέτη μούρλια!
Για να τα συνοδέψεις όλα αυτά θα βρεις μια επιλεγμένη λίστα με καλά ελληνικά κρασιά (και όχι μόνο), ελληνικά και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες, μαζί και specialty coffee με την υπογραφή «Λοκάλι». Βασικό μότο του είναι πως «local» (εξού και «Λοκάλι») δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου. Και αυτή ακριβώς είναι η λογική πάνω στην οποία χτίζονται τα στέκια. Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στο Λοκάλι.
Σαρρή 44, Ψυρρή, 2103250673
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.