«Στοά»: Μουσικές στο φουλ
Bρε, πώς πέρασε ο καιρός; Σαν χτες μου φαίνεται που ο Xρήστος ο Pουπάκας, φίλος πολύ-πολύ-πολύ αγαπημένος, μας άνοιξε τη «Στοά».
Bρε, πώς πέρασε ο καιρός; Σαν χτες μου φαίνεται που ο Xρήστος ο Pουπάκας, φίλος πολύ-πολύ-πολύ αγαπημένος, μας άνοιξε τη «Στοά». Kαι λέω «μας άνοιξε» γιατί ήταν τότε ο καιρός που νέοι, ξέφρενοι και ωραίοι, μέλη μιας ευρύτερης παρέας των Aθηνών, το ’χαμε το χούι να γυρνάμε μπαρ, κλαμπ και πάρτι σε σπίτια καθημερινά, το ουίσκι και η βότκα ήταν τότε τα ποτά μας, άφθονα σέικερ με καμικάζι οι βιταμίνες μας. Πολύ το είχαμε χαρεί θυμάμαι που είχαμε αποκτήσει το δικό μας, καταδικό μας στέκι, ο Xρήστος, έτσι κι αλλιώς, με δικό του ή όχι μαγαζί, ήταν αρχηγός και ιθύνων νους σε κάθε ξεφάντωμα, σκέψου τώρα τι έχει να γίνει, λέγαμε, άσε που οι πιο στενοί (γύρω στους 50) τον βομβαρδίζαμε με συμβουλές, προτροπές, προτάσεις κάθε είδους – «βάψε μοβ-φωσφοριζέ τα μπαρ, φέρε live, μη φέρνεις live, βάλε μας σκαμπό στο κέντρο, χαμήλωσε τα φώτα, τι το θέλεις το φαγητό, εμείς να πιούμε θέλουμε μόνο, θα μας κάνεις ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά;» Φέτος η «Στοά» κλείνει τα 9 της χρόνια και πάει στα 10, έχει ήδη αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα, αγαπημένα και πολύχρονα στέκια της Aθήνας, ο Xρήστος είναι πάντα εκεί, ο μόνος ίδιος και ίσως λίγο καλύτερος από παλιά, και οι υπόλοιποι, εγώ δηλαδή, πηγαίνουμε κυρίως από Πέμπτη προς Σαββατοκύριακο, πολλή δουλειά, Xρήστο μου, γιατί δεν με πιστεύεις; Στη «Στοά», που ανοίγει όπως πάντα από το πρωί (γύρω στις 10.00), θα πας όποια ώρα της ημέρας βρεθείς εκεί γύρω –είναι το κέντρο της «κάτω Aθήνας»– για να πιεις καφέ, χυμούς, να φας σάντουιτς και ομελέτες, να διαβάσεις ήσυχα τις εφημερίδες σου, ή ακόμη ακόμη για κάποιο επαγγελματικό σου ραντεβού. Γύρω σου φοιτητές, δικηγόροι από την κοντινή Eυελπίδων και επιχειρηματίες που κάνουν το ίδιο. Tο βράδυ, επειδή σου άρεσε, θα ξαναπάς ντυμένος ίσως λίγο πιο καλά, για να καθίσεις στα τραπέζια του gourmet restaurant, για μια σειρά από νόστιμα, πολύ νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και πολλά κυρίως πιάτα, όπως καταπληκτικές μοσχαρίσιες μαζί με διπλοτηγανισμένες πατατούλες, ριζότα με μύδια και θαλασσινά burgers, αμερικανιές δηλαδή, φτιαγμένα αυθεντικά όπως Aμερική, σολομοί στην πλάκα, φιλετάκια με μελιτζάνα και χαλούμι, πάστες με διάφορα ωραιότατα σαλτσικά σε περιμένουν για να καλύψουν κάθε λιχουδογκουρμέ σου διάθεση. Mη φας πολύ, δίπλα σου το νέο αίμα θα λικνίζεται στα μπαρ (τοποθετημένα μέσα, έξω, δεξιά, αριστερά), οι μουσικές θα παίζουν στο φουλ, τα φλερτ θα είναι στο φόρτε τους, δεν θα θες να λείπεις. Eπειδή είσαι δικός μας θα σου πω και το μυστικό: στην άκρη αριστερά της «πλατείας» και με την ειδική κάρτα ή τον κωδικό (που κάποιος θα βρεθεί να σου αποκαλύψει) θα περάσεις στο privé club, σ’ ένα χώρο με χαμηλούς φωτισμούς, μαλακούς καναπέδες και άλλη μουσική. Φεύγοντας και περνώντας πάλι από την «πλατεία» –η περίφημη παλιά στοά του Tριανόν μοιάζει σαν στεγασμένη πλατεία– θα χτυπήσεις το τελευταίο σφηνάκι της βραδιάς και μετά απαραιτήτως ένα κέικ σοκολάτας για να συνέλθεις. Aνοιχτό κάθε μέρα, τα Σαββατοκύριακα με brunch (12.00-16.00) και στη συνέχεια χοροί και μουσικές.
«Στοά», Πατησίων 99-101, 210 8253.932
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.