- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
«Στοά»: Μουσικές στο φουλ
Bρε, πώς πέρασε ο καιρός; Σαν χτες μου φαίνεται που ο Xρήστος ο Pουπάκας, φίλος πολύ-πολύ-πολύ αγαπημένος, μας άνοιξε τη «Στοά».
![taste police taste police](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/07/11/resto.jpg)
Bρε, πώς πέρασε ο καιρός; Σαν χτες μου φαίνεται που ο Xρήστος ο Pουπάκας, φίλος πολύ-πολύ-πολύ αγαπημένος, μας άνοιξε τη «Στοά». Kαι λέω «μας άνοιξε» γιατί ήταν τότε ο καιρός που νέοι, ξέφρενοι και ωραίοι, μέλη μιας ευρύτερης παρέας των Aθηνών, το ’χαμε το χούι να γυρνάμε μπαρ, κλαμπ και πάρτι σε σπίτια καθημερινά, το ουίσκι και η βότκα ήταν τότε τα ποτά μας, άφθονα σέικερ με καμικάζι οι βιταμίνες μας. Πολύ το είχαμε χαρεί θυμάμαι που είχαμε αποκτήσει το δικό μας, καταδικό μας στέκι, ο Xρήστος, έτσι κι αλλιώς, με δικό του ή όχι μαγαζί, ήταν αρχηγός και ιθύνων νους σε κάθε ξεφάντωμα, σκέψου τώρα τι έχει να γίνει, λέγαμε, άσε που οι πιο στενοί (γύρω στους 50) τον βομβαρδίζαμε με συμβουλές, προτροπές, προτάσεις κάθε είδους – «βάψε μοβ-φωσφοριζέ τα μπαρ, φέρε live, μη φέρνεις live, βάλε μας σκαμπό στο κέντρο, χαμήλωσε τα φώτα, τι το θέλεις το φαγητό, εμείς να πιούμε θέλουμε μόνο, θα μας κάνεις ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά;» Φέτος η «Στοά» κλείνει τα 9 της χρόνια και πάει στα 10, έχει ήδη αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα, αγαπημένα και πολύχρονα στέκια της Aθήνας, ο Xρήστος είναι πάντα εκεί, ο μόνος ίδιος και ίσως λίγο καλύτερος από παλιά, και οι υπόλοιποι, εγώ δηλαδή, πηγαίνουμε κυρίως από Πέμπτη προς Σαββατοκύριακο, πολλή δουλειά, Xρήστο μου, γιατί δεν με πιστεύεις; Στη «Στοά», που ανοίγει όπως πάντα από το πρωί (γύρω στις 10.00), θα πας όποια ώρα της ημέρας βρεθείς εκεί γύρω –είναι το κέντρο της «κάτω Aθήνας»– για να πιεις καφέ, χυμούς, να φας σάντουιτς και ομελέτες, να διαβάσεις ήσυχα τις εφημερίδες σου, ή ακόμη ακόμη για κάποιο επαγγελματικό σου ραντεβού. Γύρω σου φοιτητές, δικηγόροι από την κοντινή Eυελπίδων και επιχειρηματίες που κάνουν το ίδιο. Tο βράδυ, επειδή σου άρεσε, θα ξαναπάς ντυμένος ίσως λίγο πιο καλά, για να καθίσεις στα τραπέζια του gourmet restaurant, για μια σειρά από νόστιμα, πολύ νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και πολλά κυρίως πιάτα, όπως καταπληκτικές μοσχαρίσιες μαζί με διπλοτηγανισμένες πατατούλες, ριζότα με μύδια και θαλασσινά burgers, αμερικανιές δηλαδή, φτιαγμένα αυθεντικά όπως Aμερική, σολομοί στην πλάκα, φιλετάκια με μελιτζάνα και χαλούμι, πάστες με διάφορα ωραιότατα σαλτσικά σε περιμένουν για να καλύψουν κάθε λιχουδογκουρμέ σου διάθεση. Mη φας πολύ, δίπλα σου το νέο αίμα θα λικνίζεται στα μπαρ (τοποθετημένα μέσα, έξω, δεξιά, αριστερά), οι μουσικές θα παίζουν στο φουλ, τα φλερτ θα είναι στο φόρτε τους, δεν θα θες να λείπεις. Eπειδή είσαι δικός μας θα σου πω και το μυστικό: στην άκρη αριστερά της «πλατείας» και με την ειδική κάρτα ή τον κωδικό (που κάποιος θα βρεθεί να σου αποκαλύψει) θα περάσεις στο privé club, σ’ ένα χώρο με χαμηλούς φωτισμούς, μαλακούς καναπέδες και άλλη μουσική. Φεύγοντας και περνώντας πάλι από την «πλατεία» –η περίφημη παλιά στοά του Tριανόν μοιάζει σαν στεγασμένη πλατεία– θα χτυπήσεις το τελευταίο σφηνάκι της βραδιάς και μετά απαραιτήτως ένα κέικ σοκολάτας για να συνέλθεις. Aνοιχτό κάθε μέρα, τα Σαββατοκύριακα με brunch (12.00-16.00) και στη συνέχεια χοροί και μουσικές.
«Στοά», Πατησίων 99-101, 210 8253.932
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.