- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Napul’ e, το σιτσιλιάνικο ρεστό της Μάγκυς Ταμπακάκη στη Βάρη
Τρώγοντας δίχως αύριο αυθεντικές ιταλικές comfort γεύσεις
Βρήκαμε τον λόγο που φέτος το καλοκαίρι θα περάσεις ώρες ατέλειωτες στη Βάρη, τρώγοντας δίχως αύριο αυθεντικές ιταλικές comfort γεύσεις.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μάγκυ Ταμπακάκη μπήκε στη ζωή μας, μας μοίρασε σε στρατόπεδα «we love Maggie» και «haters», όπως τότε με το δημοψήφισμα σε «ναι» και «όχι». Εγώ ήμουν στο πρώτο στρατόπεδο. Αν δεν το θυμάσαι πάτησε ΕΔΩ για να πάρεις μια γεύση. Του Αγίου Βαλεντίνου του ρομαντικού έφαγα για πρώτη φορά από τα χεράκια της κι η σχέση αγάπης επισφραγίστηκε πάνω από ένα πιάτο με ναπολιτάνικα κοκκινιστά κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σταφίδες.
Ε, όταν έμαθα ότι επιτέλους κάνει το βήμα να ανοίξει το δικό της ναπολιτάνικο street food πήρα ό,τι φίλες είχα και δεν είχα, ντύθηκα σαν Ιταλίδα απ΄την Κυψέλη και πήγα στη Βάρη, στο Napul’ è Italian Comfort Food της. Την βρήκα μαζί με τον άντρα της τον Φραντσέσκο πίσω από τον πάγκο τους να κάνουν τα μαγικά τους. Ο Φραντσέσκο πληθωρικός και χαμογελαστός σε χαιρετά σε μισά ιταλικά, μισά ελληνικά, ε και κάτι ψιλά αγγλικά για να το… σπάσει και μόνο που δεν σε ταΐζει στο στόμα, ενώ η Μάγκυ σε καλωσορίζει προσφέροντάς σου ένα tarallo, μεγάλο τραγανό χειροποίητο κουλούρι γεμιστό με αμύγδαλα.
Εγώ και η κοριτσοπαρέα μου δοκιμάσαμε από σαλάτες την panzanella con la burrata, και παρόλο που το είχε το παξιμαδάκι της εγώ πέρασα σε άλλο level κι έκανα βουτίτσα μέσα α λα ελληνικά με το γεμιστό με χοιρινά μάγουλα καρβελάκι casatiello, που το ζυμώνει η ίδια η Μάγκυ.
Συνέχισα με το πιάτο που θα θυμάμαι για πάντα, με το πιάτο που θα λέω italian comfort food και θα κλαίω. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη frittatina di pasta, την τηγανιτή μακαρονάδα. Να πάρεις αυτή με την αντζούγια που κάνει τόσο όσο πικάντικη. Θα με θυμηθείς. Και να μην πεινάς, πέρνα από το Napul’ è, πάρε ένα ποτήρι κρασί και για μεζέ τη frittatina di pasta και θα με ξαναθυμηθείς. Αλλά πρόσεξε, μην τις φας όλες, να βρούμε κι εμείς τίποτα που πάμε, δοκιμάζουμε για σένα, μοιραζόμαστε μαζί σου τα μυστικά μας και μετά δεν βρίσκουμε τραπέζι να καθίσουμε.
Δοκίμασα, συνοδεύοντας με άφθονο σισιλιάνικο κρασί, και gnocchi alla sorrentina, αλλά και το πιάτο- επισφράγιση της αγάπης μου με τη Μάγκυ, τα polpette alla napoletana (κοκκινιστά κεφτεδάκια) με κρέμα πατάτας.
Κι εννοείται πως, από τότε, πού με χάνεις πού με βρίσκεις τσουπ και βρίσκω ευκαιρία για λίγο italian comfort food στη Βάρη.
*Napul’ è Italian Comfort Food, Αναγυρούντος 34, 16672 Βάρη, 210 9655815
Facebook page: Napul' è Italian Comfort Food
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.