Napul’ e, το σιτσιλιάνικο ρεστό της Μάγκυς Ταμπακάκη στη Βάρη
Τρώγοντας δίχως αύριο αυθεντικές ιταλικές comfort γεύσεις
![sgdi.jpg sgdi.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/sgdi.jpg)
![napule.jpg napule.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/06/18/napule.jpg)
Βρήκαμε τον λόγο που φέτος το καλοκαίρι θα περάσεις ώρες ατέλειωτες στη Βάρη, τρώγοντας δίχως αύριο αυθεντικές ιταλικές comfort γεύσεις.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μάγκυ Ταμπακάκη μπήκε στη ζωή μας, μας μοίρασε σε στρατόπεδα «we love Maggie» και «haters», όπως τότε με το δημοψήφισμα σε «ναι» και «όχι». Εγώ ήμουν στο πρώτο στρατόπεδο. Αν δεν το θυμάσαι πάτησε ΕΔΩ για να πάρεις μια γεύση. Του Αγίου Βαλεντίνου του ρομαντικού έφαγα για πρώτη φορά από τα χεράκια της κι η σχέση αγάπης επισφραγίστηκε πάνω από ένα πιάτο με ναπολιτάνικα κοκκινιστά κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σταφίδες.
Ε, όταν έμαθα ότι επιτέλους κάνει το βήμα να ανοίξει το δικό της ναπολιτάνικο street food πήρα ό,τι φίλες είχα και δεν είχα, ντύθηκα σαν Ιταλίδα απ΄την Κυψέλη και πήγα στη Βάρη, στο Napul’ è Italian Comfort Food της. Την βρήκα μαζί με τον άντρα της τον Φραντσέσκο πίσω από τον πάγκο τους να κάνουν τα μαγικά τους. Ο Φραντσέσκο πληθωρικός και χαμογελαστός σε χαιρετά σε μισά ιταλικά, μισά ελληνικά, ε και κάτι ψιλά αγγλικά για να το… σπάσει και μόνο που δεν σε ταΐζει στο στόμα, ενώ η Μάγκυ σε καλωσορίζει προσφέροντάς σου ένα tarallo, μεγάλο τραγανό χειροποίητο κουλούρι γεμιστό με αμύγδαλα.
![Εντάξει, Μάγκυ μου, θα πάρω κι από αυτά τα taralli, αφού μου τα προσφέρεις... Εντάξει, Μάγκυ μου, θα πάρω κι από αυτά τα taralli, αφού μου τα προσφέρεις...](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/taralli.jpg)
Εγώ και η κοριτσοπαρέα μου δοκιμάσαμε από σαλάτες την panzanella con la burrata, και παρόλο που το είχε το παξιμαδάκι της εγώ πέρασα σε άλλο level κι έκανα βουτίτσα μέσα α λα ελληνικά με το γεμιστό με χοιρινά μάγουλα καρβελάκι casatiello, που το ζυμώνει η ίδια η Μάγκυ.
![Panzanella con la burrata Panzanella con la burrata](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/salata_0.jpg)
![Η Μάγκυ ζυμώνει το casatiello Η Μάγκυ ζυμώνει το casatiello](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/maggie-zymwnei.jpg)
![Εδώ τα casatielli έτοιμα,ζυμωμένα, ψημένα και λαχταριστά Εδώ τα casatielli έτοιμα,ζυμωμένα, ψημένα και λαχταριστά](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/castiello.jpg)
Συνέχισα με το πιάτο που θα θυμάμαι για πάντα, με το πιάτο που θα λέω italian comfort food και θα κλαίω. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη frittatina di pasta, την τηγανιτή μακαρονάδα. Να πάρεις αυτή με την αντζούγια που κάνει τόσο όσο πικάντικη. Θα με θυμηθείς. Και να μην πεινάς, πέρνα από το Napul’ è, πάρε ένα ποτήρι κρασί και για μεζέ τη frittatina di pasta και θα με ξαναθυμηθείς. Αλλά πρόσεξε, μην τις φας όλες, να βρούμε κι εμείς τίποτα που πάμε, δοκιμάζουμε για σένα, μοιραζόμαστε μαζί σου τα μυστικά μας και μετά δεν βρίσκουμε τραπέζι να καθίσουμε.
![Η frittatina di pasta, που σου έλεγα... Η frittatina di pasta, που σου έλεγα...](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/frittatina.jpg)
![frit.jpg frit.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/frit.jpg)
![Αφού μου την προσφέρεις Μάγκυ μου, θα την πάρω τη frittatina Αφού μου την προσφέρεις Μάγκυ μου, θα την πάρω τη frittatina](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/maggie-frittata.jpg)
Δοκίμασα, συνοδεύοντας με άφθονο σισιλιάνικο κρασί, και gnocchi alla sorrentina, αλλά και το πιάτο- επισφράγιση της αγάπης μου με τη Μάγκυ, τα polpette alla napoletana (κοκκινιστά κεφτεδάκια) με κρέμα πατάτας.
![gnocchi-alla-sorrentina.jpg gnocchi-alla-sorrentina.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/gnik.jpg)
![Polpette alla napoletana με κρέμα πατάτας Polpette alla napoletana με κρέμα πατάτας](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/polpette.jpg)
Κι εννοείται πως, από τότε, πού με χάνεις πού με βρίσκεις τσουπ και βρίσκω ευκαιρία για λίγο italian comfort food στη Βάρη.
*Napul’ è Italian Comfort Food, Αναγυρούντος 34, 16672 Βάρη, 210 9655815
Facebook page: Napul' è Italian Comfort Food
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.