- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Αθήνα είναι νόστιμη, το καλοκαίρι όμως γίνεται ακαταμάχητη. Εδώ θα βρεις 30 από τα καλύτερα στέκια της για φέτος.
Μεζεδοπωλεία με αυλές και εστιατόρια σε ταράτσες. Γεύσεις που μας μεγάλωσαν και όλες όσες θα μάθουμε μεγαλώνοντας λίγο παραπάνω. Η Αθήνα είναι νόστιμη, το καλοκαίρι όμως γίνεται ακαταμάχητη. Σε δροσίζει με τα ποτά της, σε χορταίνει με την ελληνική κουζίνα της, σου μαθαίνει τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας, στις γωνίες κρύβει τις street food λιχουδιές που αγαπάει πιο πολύ. Καταγράψαμε όλα τα στέκια που ανοίγουν την όρεξη.
Βασίλαινας
Εξαιρετική ελληνική κουζίνα μπροστά στις δροσιές του πάρκου
Όλα μυρίζουν καλοκαίρι στο ιστορικό και πολυβραβευμένο αθηναϊκό εστιατόριο. Οι τζαμαρίες διάπλατα ανοιχτές φέρνουν ακόμη πιο κοντά το μικρό καταπράσινο παρκάκι με τις μυρωδιές του και αφήνουν το βλέμμα να πλανιέται σε εικόνες μιας όμορφης Αθήνας-μητρόπολης. Η ανοιχτή οροφή βάζει στο κάδρο τον αττικό ουρανό, ενώ στο βάθος βρίσκεται και ο μικρός «μυστικός» κήπος του εστιατορίου που προσθέτει τις δικές του δροσιές. Ανοιχτός από το μεσημέρι ο Βασίλαινας, με όλα τα φημισμένα του πιάτα αλλά και με lunch menu 3 πιάτων στην εξαιρετική τιμή των €25! Ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης προτείνει στο καλοκαιρινό μενού εξαίσιες, καλοδουλεμένες γεύσεις που πρώτα από όλα πατούν στις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Ξεκινήστε το γεύμα ή το δείπνο σας με κάποια από τις ευφάνταστες σαλάτες –η κατά γενική ομολογία ωραιότερη χωριάτικη της Αθήνας περιλαμβάνει πολύχρωμα ντοματίνια, αγγουράκια Κνωσού, ψητές πιπεριές, κροκέτα φέτας και χειροποίητο ζεστό ψωμί–, βάλτε τη διάσημη ταραμοσαλάτα στα «οπωσδήποτε», συνεχίστε με ταρτάρ από τόνο Αλονήσου, σφυρίδα με αγκινάρες και αβρωνιές ή περάστε στα κρεατοφαγικά πιάτα του εστιατορίου όπως το εξαιρετικό μοσχαρίσιο διάφραγμα με το αψεγάδιαστο ψήσιμο. Συνοδέψτε με κάποιο από τα κρασιά της πλούσιας και πάντα ενημερωμένης κάβας και αφεθείτε σε μια καλοκαιρινή, αξέχαστη εμπειρία.
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 2107210501
Λυκόβρυση
Το ιστορικό στέκι του Κολωνακίου επαναλειτουργεί και δείχνει στα καλύτερά του
Αν κάτσεις στη δροσερή σκιά της, θα ακούσεις περαστικούς να λένε με νοσταλγία «αχ, εδώ μεγαλώσαμε». Είναι το εμβληματικό καφέ - εστιατόριο του Κολωνακίου, εδώ όπου περνούσαν τις ημέρες τους προσωπικότητες όπως ο Σεφέρης, αλλά και απλοί πολίτες του Κολωνακίου, ένας χώρος που έχει γράψει τη δική του ιστορία και που από τις 18 Απριλίου επαναλειτουργεί με νέα διεύθυνση αλλά και με απόλυτο σεβασμό σε ό,τι «κουβαλάει» μαζί του αυτό το όνομα. Στο ίδιο σημείο, λοιπόν, η Λυκόβρυση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 8.30 το πρωί για έναν καλοφτιαγμένο καφέ, ενώ η κουζίνα αρχίζει να σερβίρει από τις 12.30 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ. Κουζίνα, ομολογουμένως, πολύ δυνατή, comfort food, την οποία επιμελούνται ο executive σεφ Παύλος Κυριάκης, με δύο αστέρια FNL και ο head σεφ, Γιώργος Ρουσσάκης, ο οποίος ήρθε από τη Γαλλία και το τριάστερο εστιατόριο της Ann Sophie Pic. Η κουζίνα είναι μεσογειακή, με γεύσεις κυρίως ελληνικές και ιταλικές, με εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα. Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε την τάρτα σπανάκι, με διάφορα χόρτα εποχής, κατσικίσιο τυρί και τραχανά, την ολόδροση σαλάτα μπουράτα, με ντοματίνια ματιναρισμένα σε βινεγκρέτ από πετιμέζι και την μπουράτα (μοτσαρέλα) να «κάθεται» επάνω σε μια πάστα από ελιές Καλαμών, μουσακά όπως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, με μελιτζάνα γεμισμένη με ραγού μοσχαρίσιο και μπεσαμέλ κρεμμυδιού, χτένι σε πάστα από παρμεζάνα και αρωματικά με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, σφυρίδα με αφρό που γευστικά θα σας θυμίσει αυγολέμονο και χόρτα φρικασέ. Ο κατάλογος, βέβαια, συνεχίζεται, το μενού περιλαμβάνει και κάποια εξαιρετικά ζυμαρικά, ριζότο και πίτσα, όλα είναι προσεγμένα, από την επιλογή των πρώτων υλών έως το σερβίρισμα, η Λυκόβρυση είναι ιδανική όχι μόνο για βραδινό γεύμα, αλλά και για ένα lunch break από τη δουλειά ή ένα ωραίο κοκτέιλ μετά το γραφείο. Κι όπως φαίνεται, πρόκειται για μια προσπάθεια που είναι πολύ κοντά στο να αναβιώσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 5, Κολωνάκι, 2103388222
Chefi Boutique Restaurant
Μία από τις ωραιότερες (και νοστιμότερες!) αυλές της πόλης
Κισσοί, λεμονιές και η ακαταμάχητη μυρωδιά από το ανθισμένο γιασεμί. Ο παράδεισος κρύβεται στις πράσινες αυλές της Αθήνας, εκεί όπου βρίσκουμε καταφύγιο τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού. Ανάμεσά τους και η αυλή του Chefi Boutique Restaurant, μία από τις ωραιότερες της πόλης. Στη δροσιά της θα απολαύσεις ένα εξαιρετικό μενού με την υπογραφή του chef Αλέξανδρου Κοσσυβάκη, γεμάτο με νέες γευστικές δημιουργίες που φέρνουν μία γαστρονομική ανανέωση στο αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου.
Το νέο μενού κινείται στα μονοπάτια της μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας και δεν αφήνει κανένα λάτρη του fine dining ασυγκίνητο. Ανάμεσα στα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις το κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αϊόλι σαφράν, το καλαμάρι με ριζότο thai curry και πέστο βασιλικού, αλλά και ένα από τα εμβληματικότερα πιάτα του Chefi που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο και για αυτό παραμένει και στον καινούργιο κατάλογο: ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμο και μους φέτας… όλο το καλοκαίρι στο πιάτο!
Φυσικά για το τέλος υπάρχουν υπέροχες γλυκές δημιουργίες όπως το αξεπέραστο Cheese Cake, το αγαπημένο Chocolate Orgasm (από τα καλύτερα γλυκά εστιατορίων) και η άκρως δημιουργική Tiramisu. Όλα αυτά μπορείς να τα συνδυάσεις με μία από τις ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών ή με ένα signature cocktail που θα πιεις ακούγοντας τις μουσικές του Athens Voice Radio 102.5. Να θυμάσαι ότι το Chefi είναι pet friendly, αλλά και ότι οργανώνει κάθε είδους εκδηλώσεις, πριβέ πάρτι, βαφτίσια, πάρτι για γάμους και σύμφωνα συμβίωσης (straight και gay) και άλλα πολλά! Tip: Προσφέρεται υπηρεσία parking.
Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι, Κρατήσεις: 2106815774
Butcher’s Burger & Steak
Αυτά τα burgers θα σε κολάσουν
Η ιστορία του Butcher’s Burger & Steak ξεκινάει πίσω στο 1960, όταν ήταν ακόμα οικογενειακή φάρμα και έπειτα κρεοπωλείο. Η ποιότητα των κρεάτων του ήταν τόσο δημοφιλής που η οικογένεια Αλαφούζου αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της στέκι για τους λάτρεις του κρέατος και των burgers. Έτσι, στο εργαστήριο του κρεοπωλείου πλάθονται καθημερινά από 100% μοσχαρίσιο κιμά τα πιο απολαυστικά burgers, ενώ οι μπριζόλες (σταβλίσιες του χασάπη, tomahawk, ribeye και t-bone) μπαίνουν σε ειδικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης και παραμένουν εκεί για 30 έως 60 μέρες, μέχρι το κρέας τους να γίνει απολύτως τρυφερό. Στο μενού του θα βρεις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, χωρισμένες σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους. Από το medium μέχρι το 3XL, όλα τα burgers σερβίρονται σε χειροποίητα ψωμάκια με επίσης χειροποίητη σος που επιμελείται ο σεφ. Εδώ θα βρεις φυσικά και το μεγαλύτερο burger της Ελλάδας με 2 κιλά κιμά ενιαίο μπιφτέκι, που απευθύνεται σε παρέες ή πολύ θαρραλέους! Προτείνουμε, επίσης, το Jack Daniel's burger με χειροποίητη σος και το σταβλίσιο burger, βραβευμένο ως το καλύτερο burger της χρονιάς από το Top Business. Πλέον, μπορείς να βρεις και το αδερφάκι του στην καρδιά του κέντρου, στην οδό Βουλής.
Αιμίλιου Βεάκη 41, Περιστέρι, 210 5766662/ Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι, 210 6890500/ Βουλής 7, Σύνταγμα, 2103230801/ Πλ. Εθν. Αντιστάσεως 10, Ηλιούπολη, 2109910099/ Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά 145 62, 2108089000, Το Κρεοπωλείο: Αγ. Τριάδος 6, Αγία Παρασκευή
Τhai Ζab
Η αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα στην Αθήνα
Η όμορφη ιστορία του Thai Zab στην Αθήνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018. Όλα όμως όσα θα απολαύσετε εδώ, παραδοσιακά και μοντέρνα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, έχουν τις ρίζες τους στο πάθος για τη μαγειρική του Den Simla, σεφ αλλά και συνιδιοκτήτη
του υπέροχου αυτού εστιατορίου.
Στην Μπανγκόκ ο Den γνώρισε τον συνέταιρό του Αντουάν, που είχε ήδη την ιδέα για ένα αυθεντικά ταϊλανδέζικο εστιατόριο στην Αθήνα. Έτσι, όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου οι μοναδικές ταϊλανδέζικες γεύσεις έφτασαν στο λιτό αλλά πανέμορφα διακοσμημένο Thai Zab, στο Γκάζι.
Το προσεγμένο μενού περιέχει φρέσκες και άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, ποικιλία από σούπες, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, εμπνευσμένα κυρίως πιάτα, δροσερές σαλάτες και πολλά άλλα, τα οποία μπαίνουν και στη μέση. Τι σημαίνει αυτό; Οι Ταϊλανδοί μοιάζουν με τους Έλληνες γιατί, όπως κι εμείς, έτσι κι αυτοί μοιράζονται τα πιάτα τους στη μέση και τσιμπολογάνε απ’ όλα. Αυτό μπορείτε να κάνετε κι εσείς εδώ!
Μην παραλείψετε τα υπέροχα χειροποίητα noodles ρυζιού ή σίτου που φτιάχνει κάθε πρωί ο Den, τα αξεπέραστα ολόφρεσκα γεμιστά ρολά ρυζόφυλλου Fresh Rolls, ή το πικάντικο Larb με κιμά χοιρινού, κοτόπουλου ή πάπιας. Επίσης το Pla Lui Suan, ένα καλοτηγανισμένο
λαβράκι με πράσινο μήλο, τσίλι, τζίντζερ και φιστίκια σε γλυκιά σάλτσα τσίλι και, ακόμη, μια πανδαισία γεύσεων που θα απογειώσουν τη γευστική εμπειρία σας και θα σας κάνουν να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά!
Δεκελέων 22, Κεραμεικός, 2111115486
Brunello
Ανανεωμένο μενού για βράδια γεμάτα καλοκαίρι
Ένα μαγικό wine bistrot το οποίο σε μεταφέρει στα αμπέλια της Τοσκάνης με το που ανοίξεις την πόρτα. Θα έρθεις από το πρωί για να ξυπνήσεις όπως πρέπει με σωστό ποιοτικό καφέ και να χορτάσεις με πληθωρικά panini και pizzeti. Για όταν σε πιάσουν οι πραγματικές πείνες που απαιτούν κανονικό, νόστιμο φαγητό, το Brunello είναι έτοιμο να σου αποκαλύψει όλα τα μυστικά μίας αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Βασικός πρωταγωνιστής το κρασί, με 100 ετικέτες εξαιρετικών επιλογών από διάφορους αμπελώνες της Ευρώπης (50 από αυτές και σε ποτήρι). Ο sommelier θα σε βοηθήσει να γευτείς κάτι αντίστοιχο με το πιάτο και τις προτιμήσεις σου, κι εμείς σου δίνουμε μία ακόμα συμβουλή: δοκίμασε κάποιες από τις σπάνιες ετικέτες Brunello, κρασί από το οποίο πήρε το όνομά του το μαγαζί. Δύσκολα θα τις συναντήσεις αλλού στη χώρα. To menu μόλις μεταμορφώθηκε και γέμισε με νέες εποχιακές νοστιμιές που θα σε μαγέψουν. Δοκίμασε το καρπάτσιο ψαριού ημέρας με φρούτα του πάθους, τσίλι και βασιλικό και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εμπειρία με ένα pasta πιάτο vongole aglio olio με λευκό κρασί. Ο πανέμορφος κήπος είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για τα εκείνα τα γλυκά παρεΐστικα απογεύματα που εξελίσσονται σε αξέχαστες βραδιές.
Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 2107248889
Pasta on the go
Αυτές τις μακαρονάδες μπορείς να τις πάρεις μαζί σου
Περνώντας από τη Θεμιστοκλέους θα σε σταματήσουν οι μυρωδιές. Ακόμα κι αν βιάζεσαι, ακόμα και αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου. Είναι οι λαχταριστές μακαρονάδες του Pasta on the go που ετοιμάζονται στο λεπτό και σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το Pasta on the go άνοιξε πριν ένα χρόνο με μια τρομερή ιδέα στην κουζίνα του: μακαρονάδες, χειροποίητες πίτσες, calzone και σαλάτες. Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου συνθέσεις και να πετύχεις ακριβώς τη γεύση που θες. Είναι ότι όλα –ναι, ακόμα και τις μακαρονάδες!– μπορείς να τα πάρεις μαζί σου και να τα απολαύσεις επιτόπου ή περπατώντας στον δρόμο. Αρχικά, επιλέγεις το είδος του ζυμαρικού που θες (μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε spaghetti, linguine, tagliatelle, penne και gnocchi). Ύστερα διαλέγεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε σάλτσες, ενώ μπορείς ακόμα και να συνθέσεις τη δική σου σάλτσα επιλέγοντας τα υλικά της αρεσκείας σου (σ.σ. το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα υλικά της πίτσας). Η μακαρονάδα σου ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, είναι πεντανόστιμη και εξαιρετικά οικονομική (οι τιμές αρχίζουν από μόλις €3,90). Πώς να μην υποκύψεις;
Θεμιστοκλέους 1, Ομόνοια, 2103801660
Los Gatos
To all day στέκι της Ρόμβης
O πεζόδρομος της Ρόμβης σε καλεί να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης ακόμα και αν βρίσκεσαι σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου. Από τη στέγη, οι γάτοι εποπτεύουν τις λιχουδιές που σερβίρονται στα μαρμάρινα τραπέζια: Tapas, tortillas,burritos, quesadillas υπόσχονται να σε πάνε ένα γευστικό ταξίδι στη λατινική κουζίνα. Εδώ φτιάχνεται η αυθεντική Paella Valenciana. Έχει ρύζι Arborio, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες, κοτόπουλο και chorizo που ψήνεται στο παραδοσιακό σκεύος την ώρα παραγγελίας σου. Είναι από τις νοστιμότερες που έχεις φάει εντός και εκτός Ισπανίας. Εκτός από την paella (που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις) πολλά είναι τα πιάτα που θα σου τραβήξουν την προσοχή, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο κατάλογος του brunch, οπότε προτείνουμε η παρέα να είναι μεγάλη, ώστε όλοι μαζί να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις. Μαζί, πάρτε και ένα μπουκάλι από τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας (θα βρείτε περίπου 60 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, πολλές από τις οποίες υπάρχουν και σε ποτήρι). Μην ανησυχείς για τις τιμές, το Los Gatos είναι από τα πιο value for money στέκια του κέντρου.
Ρόμβης 17 & Κλειτίου 1, 2103240100
Μαύρο Πρόβατο
Στάνταρ επιλογή και το καλοκαίρι
Στα τραπέζια του θα δεις νεανικές παρέες, ερωτευμένα ζευγάρια, τουρίστες με τις σωστές πληροφορίες, τους Παγκρατιώτες αλλά και όσους καταφθάνουν από κάθε άκρη της Αθήνας. Πάντα ζωντανό και μαζί χαλαρό, νόστιμο όσο δεν πάει άλλο, ένα αγαπημένο στέκι που μας αγκαλιάζει όλους. Η δύναμή του βρίσκεται στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, που δίνει έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και έχει σαν βάση την ελληνική παράδοση. Υπέροχες σαλάτες – καινούργια μας καλοκαιρινή αδυναμία αυτή με τη θαλασσινή αρμύρα, τη μαριναρισμένη ντομάτα, τα ντακάκια και την υπέροχη μους ταραμά. Πεντανόστιμα ορεκτικά και κυρίως πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα. Όπως χιουνκιάρ μπεγιεντί, το μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας που λιώνει σε κάθε μπουκιά. Εκλεκτό συκώτι μοσχαρίσιο που απογειώνεται με τις ροδέλες κρεμμυδιού και τη γλυκιά πάπρικα. Λιγκουίνι με θαλασσινά και υπέροχη σάλτσα. Αρνάκι που ψήνεται όλη νύχτα σε χαμηλή φωτιά και συνοδεύεται με γαμοπίλαφο αλλά και πατάτες φούρνου. Δύσκολο να αντισταθείς σε όλα, αξίζει όμως γιατί και τα γλυκά εδώ θέλουν τον... χώρο τους: τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και θεϊκό προφιτερόλ είναι κάποια μόνο από τους γλυκούς πειρασμούς. Όλα ταιριάζουν με τα ελληνικά κρασιά και τα αποστάγματα που εδώ θα βρεις σε εξαιρετικές τιμές. Έτσι είναι Το Μαύρο Πρόβατο... εμείς βάζουμε την όρεξη κι αυτό όλα τα άλλα!
Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223466 / Σωκράτους & Ζαΐμη 2, Μελίσσια, 2108102466
Χάνος Seafood and Wine
Κρασί, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στο καινούργιο στέκι της Νίκης
Μέχρι πρότινος αν ήσουν στο Σύνταγμα και λαχταρούσες φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, δεν είχες καμία επιλογή. Μετά όμως εμφανίστηκε αυτό το υπέροχο ψαροεστιατόριο και έφερε μαζί του όλη τη φρεσκάδα της θάλασσας. Το καινούργιο στέκι της οδού Νίκης έχει αδυναμία στα όστρακα (οπωσδήποτε να... υποκύψεις στα στρείδια, τα οποία θα βρεις σε διάφορες λαχταριστές εκδοχές) και στα θαλασσινά πιάτα. Αξίζει (και με το παραπάνω) να δοκιμάσει κανείς το χταπόδι με μους καπνιστής μελιτζάνας, το καβούρι soft sell, το φιλέτο ψαριού ημέρας με χόρτα εποχής και μια υπέροχη σάλτσα από κυδώνια της θάλασσας, αλλά και τις κροκέτες καβουριού και καραβίδας με σάλτσα αβοκάντο. Όλα αυτά μπορείς να τα συνοδέψεις με μία από τις 35 ετικέτες κρασιών του ελληνικού (κυρίως) αμπελώνα, 6-7 από τις οποίες υπάρχουν και σε ποτήρι. Tip: Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές.
Νίκης 23, Σύνταγμα, 2103316158
Ella
Υπέροχη ελληνική κουζίνα βασισμένη σε προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη τη χώρα
Στη γειτονιά της Μητρόπολης υπάρχει ένα εστιατόριο που μοιάζει με ζεστό σπιτικό. Έξω, κάτω από τον αττικό ουρανό, αλλά και μέσα, στη φιλική σάλα, θα απολαύσεις όλα όσα η φημισμένη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου (γνωστή για το πάθος και το μεράκι της) ετοιμάζει καθημερινά. Το μενού είναι βασισμένο απόλυτα στις πρώτες ύλες μικρών ελλήνων παραγωγών, τα προϊόντα των οποίων μπορείς μάλιστα να αγοράσεις στο πίσω μέρος του εστιατορίου που λειτουργεί ως παντοπωλείο. Θα βρεις υπέροχα τυριά και αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα, διαλεχτά προϊόντα για την κουζίνα σου, σάλτσες, λάδι και αλίπαστα. Μπορείς να έρθεις για brunch (και να δοκιμάσεις μεταξύ άλλων υπέροχα σάντουιτς που φτιάχνονται με τα αλλαντικά και τα σπάνια τυριά του παντοπωλείου), κυρίως όμως θα έρθεις για τις δημιουργίες της Νένας. Το μενού βασίζεται αυστηρά στην εποχικότητα και αλλάζει κάθε τόσο. Για το καλοκαίρι η σεφ προτείνει την υπέροχη σαλάτα με ελληνική βουβαλίσια μοτσαρέλα, τρεις ποικιλίες ντομάτας, pesto βασιλικού και κουκουνάρι, τις μελιτζάνες σαγανάκι με σάλτσα από ψητή ντομάτα, φέτα και γραβιέρα και τη φο-βε-ρή tagliata a la Greca, δηλαδή φιλέτο ψιλοκομμένο με λαδολέμονο καπνιστής μελιτζάνας. Μη φύγεις χωρίς να υποκύψεις στη μαγεία του προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και τραγανό μπισκότο… Είναι ένα θαύμα!
Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 2103315547
EZ Lifestyle
Το all day στέκι στην οδό Βουλής
Είμαι παιδί του κέντρου. Μ’ αρέσουν εκείνες οι μεγάλες, ατελείωτες βόλτες από το Σύνταγμα μέχρι την Πλάκα και πάλι πίσω. Να ανακατεύομαι με κόσμο, να παρατηρώ ανθρώπους και κτίρια. Σε μια τέτοια βόλτα, νωρίς το απόγευμα, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ένας φίλος που δουλεύει κάτω από το Σύνταγμα. «Πάμε λίγο να σε δω και να τσιμπήσουμε κάτι». Ο φίλος αυτός έχει ένα καλό: ανακαλύπτει τα καλύτερα στέκια. Και με έφερε μέχρι το EZ Lifestyle. Στην ενδιαφέρουσα οδό Βουλής, μακριά από τη βουή του Συντάγματος, από εδώ παίρνει το καφεδάκι του το πρωί ή καμιά δυναμωτική σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα, αλλά τώρα ήμασταν πεινασμένοι και οι δυο! Να σας πω ότι ο κατάλογος έχει αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως brunch με scramble eggs ή τα αγαπημένα αυγά μάτια, chicken burgers, pancakes, ζυμαρικά, σαλάτες, όλα σε γενναίες μερίδες, αλλά εκείνος διάλεξε πίτσα. Η ζύμη είναι χειροποίητη, οι επιλογές τέσσερις, το σκέφτηκε λιγάκι και κατέληξε στην Caprese, με ντοματίνια, ρόκα και προσούτο, την οποία τη ζήλεψα να ομολογήσω, αλλά εκείνη τη μέρα ήθελα κάτι vegan. Και διάλεξα την μπαγκέτα, η οποία ήταν φανταστική! Με ψωμάκι από χαρούπι, σος από αβοκάντο, ντομάτα και ελιές! Τα είπαμε, χαλαρώσαμε, χαζέψαμε τους περαστικούς κι εγώ έχω να πω ότι βρήκα το στέκι μου όταν κάνω αυτές τις αγαπημένες μου βόλτες στο κέντρο και για την άριστη σχέση ποιότητας και τιμής.
Βουλής 17, Αθήνα, 2103233286
Tip: Ανακαλύψαμε και κάτι φοβερό: Από εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε το Over EZ, ένα καινοτόμο 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που το πίνεις πριν πιεις και την άλλη μέρα δεν έχεις hangover!
All Natural Hangover Protection, You’ll thank us in the morning.
Kαταστήματα Ρούσσης
Εκλεκτά κρέατα από όλη την Ελλάδα αλλά και «αυτό το κάτι παραπάνω»
Τα κρεοπωλεία Ρούσσης έχουν περάσει πια στην τρίτη γενιά ιδιοκτητών και το #TeamRoussis συνεχίζει να προμηθεύει τα Βόρεια Προάστια με εκλεκτά κρέατα από μικρές φάρμες της Ελλάδας, στην καλύτερη ποιότητα και στην καλύτερη τιμή. Εκτός από τα αγνά κρεατικά όμως, στο κρεοπωλείο Ρούσσης θα βρείτε και αυτό το «κάτι παραπάνω». Καθημερινά η ομάδα του κρεοπωλείου φτιάχνει τα δικά της λουκάνικα, αλλά και γύρο χοιρινό, σουβλάκια από κόκορα ή μοσχάρι γάλακτος, ενώ σχεδιάζει και μενού για παιδικά πάρτι. Επίσης θα βρείτε αρκετά καινοτόμα προϊόντα όπως τα μπιφτέκια fitness (με ελάχιστα λιπαρά και χωρίς αλάτι) ή το premium rib eye ελευθέρας βοσκής από το Λιδωρίκι Φωκίδας, που έχει υποστεί ωρίμανση για 40 ημέρες (μπορείτε να το προπαραγγείλετε με ένα τηλέφωνο στο Κεντρικό Κατάστημα Καπανδριτίου, και να αποσταλεί στο κατάστημα όπου επιθυμείτε παραλαβή). Αν έχετε απορίες για το πώς να μαγειρέψετε το κρέας, στο site του κρεοπωλείου θα βρείτε πολλές νόστιμες συνταγές, ενώ στο κανάλι τους στο You Tube (katastimata roussis) υπάρχουν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τις αλήθειες και τους μύθους γύρω από το κρέας. Γενικώς, θα βρείτε τα πάντα αλλά και επιλογές για ένα υγιεινό γεύμα που θα είναι γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό, καθώς η ομάδα νοιάζεται για την εργαζόμενη γυναίκα που δουλεύει για να μυρίσει το σπίτι μαμά.
Tip: Οι πελάτες επιβραβεύονται με τη ROUSSIS CLUB CARD.
Διονύσου 1, Χαλάνδρι, 2106898241/ Λεωφ. Μαραθώνος 68, Άνοιξη, 2106215745/ 3ο χλμ. Αθηνών - Καπανδριτίου, Καπανδρίτι, 2295054317-18
School Pizza Bar
Το καλύτερο σχολείο της γεύσης
Το all day resto bar που «ανέβασε» την πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει πολλά βασικά χαρακτηριστικά: ένα από αυτά είναι πως όποια μέρα και ώρα κι αν το επισκεφθείς, ακόμα και την πιο «άκυρη» που δεν θα περίμενες ότι θα κυκλοφορεί κανείς, εδώ θα βρεις κόσμο. Καθόλου τυχαίο, καθώς δεν εφησυχάζει ποτέ και φροντίζει πάντα να προσφέρει νέα και ποιοτικά πράγματα, είτε μιλάμε για την εξαιρετική του κουζίνα, είτε για τα φημισμένα του κοκτέιλ, είτε για τα συχνά events που πραγματοποιεί. Η κουζίνα του School είναι αυθεντική ιταλική με μεγάλο πρωταγωνιστή την πίτσα, σε 16 διαφορετικές γεύσεις! Και σαν καλό «σχολείο» (με το πολύ όμορφο concept με το μαυροπίνακα, τα θρανία κ.λπ.) κάθε τόσο μας κάνει κάποια γευστικά μαθήματα εκτός Ιταλίας. Το χειμώνα ήταν δύο πίτσες από τη Γαλλία, τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τις μεξικάνικες πίτσες και στ’ αλήθεια είναι απίστευτες και οι δύο: η fajitas με πικάντικο κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές και αυτή με σάλτσα γουακαμόλε, μοτσαρέλα, γαρίδες και κόλιανδρο! Παράλληλα, στο μενού του School προστέθηκαν και κάποια επιπλέον πεντανόστιμα πιάτα, όπως το λινγκουίνι με θαλασσινά, με πικάντικο μείγμα από αχιβάδες και γαρίδες, αλλά και η χοιρινή μπριζόλα Tomahawk με πατάτες φούρνου και μουστάρδα τρούφας, την οποία, σας προειδοποιώ, μην παραγγείλετε αν δεν είστε πολύ πεινασμένοι ή λιγότεροι από δύο! Όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να τα συνδυάσετε με κάποιο από τα δημιουργικά κοκτέιλ του School, από τα οποία σας προτείνουμε το νέο στη λίστα The Long Grappa, με λεμοντσέλο, lime, χειροποίητο σιρόπι βασιλικού και γκράπα. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για το πιο ωραίο μάθημα της ζωής σας!
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, μετρό Μοναστηράκι, 2103251444
Πιάτσα Καλαμάκι
Τα πιο τέλεια σουβλάκια που έχεις δοκιμάσει σε Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη
Φανατικούς φίλους απ’ όλη την Αθήνα έχουν αποκτήσει τα καταστήματα Πιάτσα Καλαμάκι σε Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη, όχι μόνο για τις εξαιρετικές γεύσεις τους, αλλά και για τον πολύ όμορφο και μοντέρνας αισθητικής χώρο τους. Τώρα που καλοκαίριασε μάλιστα, στο Χαλάνδρι μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στον όμορφο πεζόδρομο ή στο roof-garden, ενώ στη Νέα Σμύρνη επάνω στην εμβληματική κεντρική πλατεία. Αλλά πάμε και στο φαγητό, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό. Ζουμερά κρέατα σε πλουσιοπάροχες μερίδες και σε τυλιχτά φτιαγμένα με μαεστρία στα κάρβουνα, πρωτότυπες σαλάτες δροσερές και φρεσκοκομμένες (ξεχωριστή η ρόκα-ταλαγάνι), φρεσκοκομμένες τηγανητές πατατούλες, αληθινά σπιτικές. Στο Πιάτσα Καλαμάκι, εκτός από την εξυπηρέτηση, η οποία είναι άψογη, δίνουν μεγάλη σημασία στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Nα είστε βέβαιοι πως ό,τι και να φάτε θα είναι προσεκτικά διαλεγμένο και άριστης ποιότητας. Τι άλλο ξεχωρίσαμε; Μα τις λαχταριστές πίτες, έξι διαφορετικές (καλαμποκιού, παραδοσιακή, κυπριακή, ολικής, πίτα-σάντουιτς, ζέας με σοκολάτα), αλλά και τη μεγάλη ποικιλία από σως (15 παρακαλώ), από πικάντικη πολίτικη και χούμους, έως Jack Daniel’s και Honey Mustard. Όλα αυτά τα ωραία σε μια εξαιρετική αναλογία ποιότητας, ποσότητας και τιμής! Το Πιάτσα Καλαμάκι κάνει και delivery, ενώ αν παραγγείλετε online θα έχετε 10% έκπτωση.
Ώρες delivery: Χαλάνδρι (Κυριακή έως Πέμπτη 12.00-02.00, Παρασκευή και Σάββατο έως 04.00), Νέα Σμύρνη, (Κυριακή έως Πέμπτη 12.00-02.00, Παρασκευή και Σάββατο έως 03.00).
Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (Πεζόδρομος), 2106801555
Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, 2109343023
TGI Fridays™
Ανακάλυψε τα καινούργια Superfood bowls στο αγαπημένο σου στέκι
Πιστεύεις τη φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» και προσπαθείς να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για αυτό και τα TGI Fridays™ είναι από τα αγαπημένα σου εστιατόρια. Πιστό στην τάση του well being και των υπερτροφών το στέκι όπου πάντα είναι Παρασκευή, εδώ και χρόνια εντάσσει στο μενού του healthy επιλογές. Η τελευταία του δημιουργία όμως είναι ταυτόχρονα θρεπτική, υγιεινή και πεντανόστιμη. Είναι κάτι το αριστουργηματικό και λέγεται Superfood Bowls! Η φιλοσοφία των Superfood Bowls στηρίζεται στη δημιουργία ενός πλήρους γεύματος που αποτελείται από λαχανικά, πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και σιτηρά. Έτσι, σε ένα μπολ έχεις όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση και ενισχύουν τον οργανισμό. Στα TGI Fridays™ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία γευστικά bowl: το Ginger Green Bowl έχει ζεστή τρίχρωμη κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρέσκια μέντα, μαριναρισμένα ψητά τοματίνια και Ginger dressing. Το Power Bowl περιέχει σιτάρι, γλυκοπατάτα, μαριναρισμένα ψητά τοματίνια, φύτρες φασολιού και Peanut Butter sauce, ενώ το Farmers Bowl με ζεστή τρίχρωμη κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, λάχανο, γλυκοπατάτα, φρέσκια μέντα, καβουρδισμένα αμύδγαλα και Tangy Lemon dressing είναι το τέλειο ελαφρύ γεύμα! Tip: Όλα τα Superfood Bowls είναι vegetarian, αν θέλεις όμως μπορείς να προσθέσεις ψητές γαρίδες στη σχάρα, ζουμερό σολομό ή φέτες από μοσχαρίσιο κρέας.
www.fridays.gr
Pizza Yess
Πίτσα που θα σου μείνει αξέχαστη!
Τέλεια πίτσα, είναι από αυτές που τις δοκιμάζεις και σου μένουν αξέχαστες, σαν κάτι πίτσες που έτρωγες πιτσιρίκι στις διακοπές και τις αναπολείς! Οι άνθρωποι του Pizza Yess αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται σε όλα. Στις ζύμες που είναι όλες χειροποίητες, όπως και στις υπέροχες σάλτσες, στα υλικά που χρησιμοποιούνται και που είναι πάντα προσεκτικά διαλεγμένα, στην ευγένεια και στην άριστη εξυπηρέτηση. Να θυμάσαι ότι μπορείς να επιλέξεις τη ζύμη, ίσως να προτιμάς μια λεπτή ιταλική, μια κλασική, αφράτη, ή εκείνη την αξεπέραστη με το γεμιστό στεφάνι! Δίπλα στις πίτσες και κάποια άλλα πολύ γευστικά πιάτα, όπως ζυμαρικά, burgers, κλαμπ σάντουιτς, πεϊνιρλί, τα οποία μπορείς να απολαύσεις είτε στον άνετο χώρο του Pizza Yess, μέσα ή έξω, είτε στο σπίτι ή στο γραφείο με delivery. Καθημερινά 12.30 το πρωί με 12.30 το βράδυ. Extra tip: Οι προσφορές εδώ είναι συνεχείς και πολύ δελεαστικές, να τους ρωτήσεις!
Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 106, Χαϊδάρι, 2105812624
Amadeus Athens
Το διάσημο brand στον τομέα των δώρων λειτουργεί, πλέον, κι ως μπιστρό
Φημισμένο brand στον τομέα των δώρων για κάθε περίσταση, με πλούσια εμπειρία και μακρά διαδρομή, ανακαινίστηκε πρόσφατα και λειτουργεί πλέον και ως all day café-bistro υπηρετώντας με συνέπεια τη φιλοσοφία του deli & dine. Το Amadeus έγινε διάσημο για τις συνθέσεις γαστρονομίας του και αγαπήθηκε πολύ από όλους όσοι αναζητούν το ιδιαίτερο, για τα υψηλής ποιότητας κρασιά και ποτά, τα επιλεγμένα εδέσματα όπως πατέ, φουαγκρά, υπέροχες τρούφες γαλλικής σοκολάτας, βελγικές πραλίνες, μαρμελάδες, μπισκότα και πολλά άλλα, όλα με την υπογραφή γνωστών ευρωπαϊκών οίκων. Τελευταία εμπλούτισε τη γκάμα του με εξαιρετικά προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τα γαλακτοκομικά-τυροκομικά Κωσταρέλου βρήκαν τη θέση τους στα ράφια του.
Απέκτησε πιστούς φίλους και πελάτες, προσωπικότητες από το επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον, οι οποίοι χαλαρώνουν στον καλαίσθητο και classy νέο χώρο του bistro του, όπου τη μια στιγμή χαίρονται τον καφέ τους μαζί με υπέροχα pancakes με παγωτό και γλυκό κουταλιού με αγριοβύσσινο Πηλίου, την άλλη κάνουν lunch break ή απολαμβάνουν το δείπνο τους δοκιμάζοντας γεύσεις διά χειρός της ταλαντούχου σεφ Αγγελικής Τσουκαλά, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν χάνουν με τίποτα το ευρηματικό της brunch.
Λ. Μεσογείων 176, Χολαργός, 2106537080, 2106749473
Opera Quarta
Ο συντομότερος δρόμος για την Ιταλία περνάει από την Κριεζώτου
Την πρώτη φορά που περνάς την πόρτα του Opera Quarta, χρειάζεσαι μια στιγμή για να θαυμάσεις όλες τις λεπτομέρειες: τα εντυπωσιακά φωτιστικά που κρέμονται από πάνω σου, τη μεγάλη ξύλινη μπάρα (ειδικά σχεδιασμένη για το aperitivo σου), τα κομψά τραπέζια που ενισχύουν την αίσθηση της παρέας. Ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου (KK Architects) έχουν και πάλι κερδίσει το στοίχημα: για άλλη μία φορά δημιούργησαν έναν χώρο ικανό να ξυπνά συναισθήματα. Ισχυρότερο συναίσθημα από τη γεύση όμως δεν υπάρχει και σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίνεται ο ελληνο-ιταλός σεφ Emmanuele Nocito δημιουργώντας ένα μενού που θα ζήλευε κάθε trattoria της Βόρειας Ιταλίας. Η απόλαυση ξεκινάει από το πρωί: φρεσκοψημένα κρουασάν, αφράτα tramezzini, αυγά σε όλες τις εκδοχές που λαχταράμε και τοστ με θρυλικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Το μεσημέρι είναι η ώρα των πληθωρικών μακαρονάδων (εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία), των αυθεντικών risotti και της γνήσιας ιταλικής πίτσας. Από το μενού όμως δεν λείπει ούτε το κρέας, ούτε το ψάρι, όπως ακριβώς υπαγορεύει ο κανόνας σε κάθε ιταλικό εστιατόριο. Κι αν θέλεις να ανακαλύψεις την κουλτούρα του aperitivo, δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να το κάνεις, μαζί να διαλέξεις και κάποιο από τα εξαιρετικά πλατό τυριών. Αν είσαι λάτρης του κρασιού, στην ενημερωμένη λίστα θα εξερευνήσεις ένα μεγάλο μέρος του ιταλικού –κυρίως– αμπελώνα. Tip: Στα συν και το εξαιρετικό service: φιλικό, ανθρώπινο και άκρως ενημερωμένο, σε οδηγεί μεμιάς στη νοστιμιά της ιταλικής κουζίνας.
Κριεζώτου 4, Κολωνάκι, 2103647751
Dos Hermanos
Από το 1992 εδώ χτυπάει η καρδιά του Μεξικού
Οι χρωματιστές καρέκλες και οι καναπέδες με τα «ανθισμένα» μαξιλάρια σε καλούν να κάτσεις αναπαυτικά και να κρυφτείς στη μυστική μαγεία του κήπου. Δέντρα και αναρριχώμενα φυτά αγκαλιάζουν την αυλή, το πορτραίτο της Φρίντας Κάλο παρακολουθεί το καλοκαίρι να έρχεται στον κήπο του σπιτιού της. Ρομαντικά φαναράκια και αναμμένα κεριά ρίχνουν το μαλακό τους φως πάνω στο τραπέζι. Βαμμένα στο χέρι πατζούρια, πράσινα, κίτρινα, κόκκινα, σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «αν τα ανοίξω θα δω την Πόλη του Μεξικού;». Δεν έχει σημασία η απάντηση, γιατί εδώ, στον κήπο του Dos Hermanos, είσαι ήδη στο Μεξικό. Το πρώτο αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της Αθήνας σε περιμένει κεφάτο, λαχταριστό, πανέτοιμο για ένα καυτό καλοκαίρι. Σε περιμένει για να πιεις τις φημισμένες margaritas του. Για να δοκιμάσεις premium tequilas και βραβευμένα cocktails (ζήτα το “Dos Hermanos” και το “Mexican Mama” – κλείνουν όλο το Μεξικό στο ποτήρι). Για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας επιλέγοντας ανάμεσα σε 100 διαφορετικές ετικέτες premium tequilas. Για να ανακαλύψεις εξωτικές γεύσεις που δεν θα βρεις αλλού (οι τραγανές chimichangas, τα θρυλικά fajitas και το ανατρεπτικό Mole είναι πιάτα που θα σου μείνουν αξέχαστα). Και φυσικά για να χορέψεις στον τρελό ρυθμό του. Γνωστό για τα ξεσηκωτικά parties του, το Dos Hermanos επανέρχεται με το Summer Salsa Party στις 7 Ιουνίου. Ένα απίστευτο χορευτικό show, live μουσική και cocktails με €6 είναι μερικές από τις εκπλήξεις που θα συναντήσεις εκείνη τη νύχτα. Αν και κάθε βράδυ στο Dos Hermanos κρύβει από ένα μυστικό. Αλλά αυτό πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος σου…
Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906
Κυβέλη
Το στέκι της Κυψέλης με τους υπέροχους μεζέδες
Ένα απαλό αεράκι φυσάει και ξεσηκώνει της φυλλωσιές. Η σκιά των δέντρων ρίχνει όλη τη δροσιά της στα τραπεζάκια από κάτω της. Παιδιά παίζουν στις πλάκες και παρέες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν τη νοστιμιά των ελληνικών μεζέδων. Είναι μεσημέρι στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού έχει φτάσει στην Κυβέλη. Η Κυβέλη, που μας συστήθηκε με τα λαχταριστά μεζεδάκια της πριν λίγα χρόνια, δεν έχει ακόμα ησυχάσει. Αστείρευτη από δημιουργία, όλο και βρίσκει τρόπους να μας δελεάζει. Στις καινούργιες αφίξεις του μενού (τις οποίες θα απολαύσετε στα επίσης ανανεωμένα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας) θα βρείτε προτάσεις σε πιάτα ημέρας όπως το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με ριζότο παρμεζάνα και σαφράν, κοκκινιστό μοσχαράκι με τηγανητό κολοκύθι και στραγγιστό γιαούρτι, τσιπούρα και τηγανητό (!) λαυράκι με χόρτα ή βραστά λαχανικά, αλλά και αρνάκι φούρνου με πατάτες. Ο σεφ Γιώργος Κόντας μαγειρεύει με την καρδιά του και πάντα βρίσκει τον σωστό τρόπο να παντρέψει τις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις με τις σύγχρονες τεχνικές. Έτσι η Κυβέλη έγινε το στέκι της Κυψέλης για τους φοιτητές, τις παρέες και τους ανθρώπους της γειτονιάς που το μεσημέρι θα συναντηθούν στα τραπέζια κάτω από τα δέντρα για σπιτικό φαγητό και μεζέδες που δεν ξεχνιούνται.
Επτανήσου 15, Κυψέλη, 2108219406
Βασιλική
Περιποίηση, ποιότητα και γεύσεις που μένουν αξέχαστες
Είναι σχεδόν πέντε χρόνια που άνοιξε η Βασιλική κι έρχεται κόσμος στα Πατήσια για την κουζίνα της απ’ όλη την Αθήνα! Προσέξτε: Θα το ακούσετε να περιγράφεται ως «σουβλακοπωλείο-ψητοπωλείο», αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Στην κουζίνα μαγειρεύει η ίδια η Βασιλική και σε κάθε πιάτο φαίνονται η αγάπη της και το μεράκι της γι’ αυτό που κάνει. Στον κατάλογο θα βρείτε πολλά και ωραία, αλλά στην περίπτωση που είστε αναποφάσιστοι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το απολαυστικό πειραγμένο κοτόπουλο, το οποίο σερβίρεται σε βέργα και είναι το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου που έχετε φάει, σε μια τέλεια μαρινάδα, το φανταστικό χοιρινό του μερακλή, ή τα καλαμάκια κοτόπουλου, από κοτόπουλα που κατά 70% τρέφονται με καλαμπόκι! Σε αυτά τα περίφημα τα Σαββατοκύριακα προστίθενται κάποια μαγειρευτά, απ’ αυτά που φτιάχνουν οι μανάδες μας όταν είναι στα καλύτερα μαγειρικά τους κέφια, παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις δηλαδή όπως αρνάκι και κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, κοκκινιστό μοσχαράκι, γεμιστά, λαχανοντολμάδες και πολλά άλλα. Όλα αυτά σε έναν πανέμορφο χώρο, μέσα και έξω, με μια περιποίηση και μια ευγένεια που θα σας επιφύλασσαν μόνο οι καλύτεροί σας φίλοι. Να σας πω ακόμη ότι οι μερίδες είναι τελείως γενναιόδωρες και οι τιμές εξαιρετικές και ότι η Βασιλική είναι ανοιχτά καθημερινά από τη μία το μεσημέρι έως τη μία το βράδυ.
Μαρκορά 25, Πατήσια, 2102116008
Θαλασσινός
Ψάρια και ωραία κρασιά κάτω από τις μουριές
Έχει πολλές ωραίες στιγμές το αθηναϊκό καλοκαίρι και ο Θαλασσινός τις κάνει ακόμη ωραιότερες. Κάτσε κάτω από τις μουριές και μέσα στη γλυκιά ηρεμία της γραφικής γειτονιάς απόλαυσε τη δύναμη της εξαιρετικής του κουζίνας. Σαλάτα με κολοκυθάκι και αβοκάντο αρωματισμένα με δυόσμο και lime, ταραμοσαλάτα με κρέμα από wasabi, ντολμαδάκι σασίμι με σολομό, φάβα Σαντορίνης με καπνιστό χέλι, ταρτάρ στείρας με lime και κόλιανδρο είναι μερικά μόνο από αυτά. Μαζί και τα φρέσκα ψάρια από Λήμνο και Μάνη, τα εξαιρετικά αλίπαστα από την Κομοτηνή, οι περιποιημένοι μεζέδες που συνδυάζονται με τη μικρή, ελληνική λίστα κρασιών, το υπέροχο χύμα, τα ωραία αποστάγματα. Οι νύχτες τώρα το καλοκαίρι μας θέλουν έξω και ο Θαλασσινός μας περιμένει. Ιδανική επιλογή μετά από εκδήλωση στο ΚΠΙΣΝ, πάντα με πολύ καλές τιμές που μας κάνουν να πηγαίνουμε ξανά και ξανά…
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 2109404518, ανοιχτά βράδυ,
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και μεσημέρι. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά
Το αυγό του κόκκορα
Οικογενειακό στέκι με αξεπέραστη κουζίνα
Κάθε φορά που μπαίνεις στη σάλα με τους πέτρινους τοίχους και τα παράθυρα που κοιτούν στην πλατεία Αυδή, νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά. Ίσως φταίνε οι μνήμες του κτιρίου που από το 1933 λειτουργεί ως οινομαγειρείο, ίσως πάλι να είναι οι μυρωδιές που καταφθάνουν από την κουζίνα, πάντως ένα είναι σίγουρο: το Αυγό του Κόκκορα είναι ένα ζεστό, οικογενειακό στέκι με αξεπέραστη κουζίνα. Λαχταριστοί μεζέδες, υπέροχα μαγειρευτά, μεγάλη μαεστρία στα πιάτα της ώρας. Θα σου γεννηθεί η επιθυμία να τα δοκιμάσεις όλα (και θα το κάνεις), άρχισε όμως με το πιάτο σουξέ: κόκορα με μακαρούνες, ίσως το πιο ωραίο μαγειρευτό σε όλη την Αθήνα. Ανοιχτά καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι έως 01.30 το βράδυ.
Μυλέρου 25 & Λεωνίδου, Μεταξουργείο, 2105249750
Κισσός
Το καλό φαγητό είναι οικογενειακή υπόθεση
Μέσα στα στενάκια του Χαλανδρίου βρίσκεται ένα πραγματικό «διαμαντάκι» της ελληνικής κουζίνας, που μας χαρίζει τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες από το 1986 έως και σήμερα. Ο Κισσός και το υπέροχο προσωπικό του υπόσχονται πως θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, προσφέροντας ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον και κυρίως σερβίροντάς σου πεντανόστιμα εδέσματα. Υγιεινά, μαγειρεμένα με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Το μεσημέρι τον πρώτο λόγο έχουν τα φανταστικά μαγειρευτά της μαμάς Μαίρης, το βράδυ τα ψητά στα κάρβουνα, με σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο και τα μπιφτέκια, που είναι ό,τι πιο γευστικό μπορείς να δοκιμάσεις. Επίσης, μη φύγεις χωρίς να παραγγείλεις την απόλυτη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ντολμαδάκια της γιαγιάς Σοφίας. Έχε μας εμπιστοσύνη. Ανοιχτά κάθε μέρα, εκτός Κυριακής βράδυ και Δευτέρας.
Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, 2106840288
Μυστικός κήπος
Υψηλή γαστρονομία σε τιμές μεζεδοπωλείου
Από την Καραολή Δημητρίου μπαίνεις σε ένα υπέροχο εστιατόριο. Ακόμη και στην είσοδο όμως δεν μπορείς να δεις τη μαγεία που σε περιμένει στο βάθος… Ένας καταπράσινος κήπος γεμάτος μυρωδάτα γιασεμιά, μυρωδικά και ανθισμένες λεμονιές. Η επόμενη έκπληξη σε περιμένει στο τραπέζι. Από τη μία υπάρχουν όλα αυτά τα λαχταριστά μεζεδάκια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει. Από την άλλη όμως υπάρχουν γαστρονομικές δημιουργίες που θα πετύχαινες μόνο σε μισελενάτο εστιατόριο. Δεν υπερβάλουμε, οι τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας αξίζουν χρυσά βραβεία. Το ίδιο και το φρικασέ άγριων μανιταριών ή το ταρτάρ μοσχαριού με κρέμα τρούφας, αυγά ορτυκιού και τσιπς πατάτας. Οι δύο από τους τρεις ιδιοκτήτες είναι ανήσυχοι μάγειρες, ψάχνουν τις καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες και με αυτές φτιάχνουν μικρά αριστουργήματα. Το καλύτερο; Η υψηλή γαστρονομία εδώ είναι κάτι παραπάνω από προσιτή (υπολόγισε περίπου €20/ άτομο). Ακόμα θα βρεις 25 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα (8 από αυτές και σε ποτήρι), αρκετές ελληνικές μπίρες μικρών ζυθοποιιών και πολλά αποστάγματα.
Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 2130370929
Madame Phu Man Chu
Το funky βιετναμέζικο που μας έκλεψε την καρδιά!
Αυθεντική βιετναμέζικη κουζίνα σε ένα χώρο που μοιάζει μαγικός. Η προτομή του Ho Chi Minh θα σας υποδεχθεί στην είσοδο κι ένας φωτισμένος χάρτινος δράκος που διασχίζει όλη την οροφή θα κλέψει τα βλέμματά σας. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Βιετναμέζου σεφ αλλά και masterτου kung fu, του μεσιέ Vu Dinh Hung, του Γάλλου αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Luc Lejeune και του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη, γνωστού από το θρυλικό Guru και από το εξωτικό μπιστρόBuba στην Κηφισιά, είναι μια αληθινή απόδραση από τα συνηθισμένα, ένας χώρος που έλειπε από την Αθήνα. Η κουζίνα συναγωνίζεται την ατμόσφαιρα, είναι πραγματικά απολαυστική. Από τα spring rolls, με vercimelli noodles, χοιρινό και μαύρα μανιτάρια, έως τα πικάντικα σουβλάκια από λεπτά φιλέτα μοσχαριού, μαριναρισμένου σε λεμονόχαρτο, τις παραδοσιακές βιετναμέζικες σούπες και όλα τα πιάτα του καταλόγου και τα –must try– πιάτα ημέρας. Οι πιο απαιτητικοί, ζητήστε το degustation menu 8 πιάτων! Εξαιρετική πρόταση για ένα μεσημέρι στο κέντρο, το απόγευμα μετά τη δουλειά ή το βράδυ πριν το ποτό. Η Madame Phu Man Chu λειτουργεί καθημερινά από τη μία το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα και τις Κυριακές από τις 6 το απόγευμα.
Madame Phu Man Chu, Πραξιτέλους 36 & Σκουλενίου 4, 2103231366
Taf Kappa
Το all day στέκι σου, στα Κάτω Πετράλωνα!
Αν ανήκεις στους λίγους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα αυτό το στολίδι στα Κάτω Πετράλωνα, ήρθε η ώρα να το κάνεις!Με τις πιο γευστικές επιλογές για brunch, καλοφτιαγμένο καφέ, «χορταστικές» προτάσεις με burgers, πίτσα, ζυμαρικά, τορτίγιες, αλλά και με ιδιαίτερα πιάτα όπως η χοιρινή τηγανιά και το γλυκόξινο κοτόπουλο, σίγουρα αυτό το ζεστό μαγαζί στον πεζόδρομο θα σε φορτίσει θετικά μετά από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο!
Και αν σε βγάλει ο δρόμος σου για εκεί λίγο πιο αργά, η χαμογελαστή παρέα του είναι πάντα έτοιμη να ετοιμάσει για σένα τα πιο «ψαγμένα» cocktails τα οποία συνδυάζουν άψογα με τις μουσικές τους επιλογές!
Ραντεβού στον πεζόδρομο, λοιπόν.
Θεσσαλονίκης 168 & Αλόπης, Κάτω Πετράλωνα, 2111841138
Olive Garden
Εκπληκτικά πιάτα με κορυφαία ελληνικά προϊόντα και θέα όλη την Αθήνα
Έντεκα ορόφους πάνω από το έδαφος η Αθήνα μοιάζει διαφορετική. Ήρεμη, πανέμορφη, με τα ιστορικά μνημεία της σε απόσταση αναπνοής. Το ιδανικό φόντο για να απολαύσει κανείς όλο το μεγαλείο της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Μέσα από το μενού που έχει επιμεληθεί ο Executive Chef Χρήστος Τζιλήρας θα ταξιδέψετε σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας από την αρχή γεύσεις αγαπημένες. Δοκιμάστε την κρύα σούπα «χωριάτικη», περιηγηθείτε στα αρώματα της ελληνικής γης με τους μαρουλοσαρμάδες με σύγκλινο Μάνης, ρύζι και άνηθο, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι, δοκιμάστε την ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αυγό αχυρώνα. Μερικά μόνο παραδείγματα από τα γαστρονομικά αριστουργήματα του εστιατορίου, που αξιοποιούν στο έπακρο τις καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες. Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με κάποια από τις ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιού του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα ή με κάποιο από τα signature cocktail του bar.
Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 210 3326000
Nice n Easy Seaside
Ο γευστικός παράδεισος κρύβεται στο Astir Beach
Λίγα μέτρα σε χωρίζουν από τη θάλασσα και ο ήλιος μπαίνει από παντού για να σου αλλάξει τη διάθεση. Το υπέροχο Nice n Easy Seaside στο Astir Beach παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του ομίλου nice n easy χρησιμοποιώντας αγνές και βιολογικές πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς. Το δημιουργικό μενού που έχει επιμεληθεί ο head chef του nice n easy Seaside Δημήτρης Φέτσης περιέχει νέες γεύσεις, υγιεινές προτάσεις, αλλά και πρωτότυπες φρέσκες και δροσερές vegan ή vegetarian επιλογές. Από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, το μαγιάτικο φιλέτο με χειροποίητα νιόκι και φύκια (signature dish), το carpaccio λαβράκι και το μοσχάρι tartar. Θα βρείτε επίσης καθημερινά ένα ολοκληρωμένο brunch menu, καθώς και sushi που προετοιμάζεται a la minute από τους sushi chefs του nice n easy. Τέλος, οι λάτρεις του γλυκού θα μείνουν άναυδοι με την κάρτα των γλυκών που έχει επιμεληθεί ο διεθνώς καταξιωμένος pastry chef Νικόλας Στράγγας. Να θυμάστε ότι υπάρχει και ειδικό μενού που σερβίρεται αποκλειστικά στην παραλία, δίπλα στο κύμα!
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901625
Φωτο: Βαγγέλης Τάτσης, Σοφία Παπαστρατή