- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το καλοκαιρινό pop up του Funky Gourmet ανοίγει στην Costa Navarino
Γαστρονομική εμπειρία 2 αστεριών Michelin για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο
Η είδηση ότι το Funky Gourmet θα έκλεινε –έστω και για ένα μικρό διάστημα- έπεσε σαν γαστρονομικός κεραυνός. Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και με δύο εξαιρετικά ταλαντούχους σεφ επικεφαλής, το Funky Gourmet είναι η γαστρονομική πρόταση που η Αθήνα δεν πρέπει να χάσει. Μετά τη δεκαετή πορεία του όμως, το βραβευμένο εστιατόριο αποφάσισε να ανανεωθεί και να μετακομίσει από τον χώρο του Κεραμεικού μέσα στο ξενοδοχείο Hilton το 2020. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά τη δημιουργική κουζίνα του σε ένα pop up εστιατόριο.
Το πρώτο από αυτά θα λειτουργήσει στο Navarino Bay (η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino) στο νέο, υπόσκαφο golf club, φέρνοντας για πρώτη φορά ένα βραβευμένο με Michelin εστιατόριο έξω από τα όρια της Αθήνας. Από τις 8 Ιουλίου έως και τις 17 Αυγούστου η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος θα παρουσιάσουν ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής & μεσσηνιακής κουζίνας μέσα από ένα φανταστικό μενού γευσιγνωσίας. Στο μενού αυτό οι παραδοσιακές συνταγές της περιοχής συνδυάζονται με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας και αναδεικνύονται με τις τεχνικές των δύο πολυβραβευμένων σεφ για να μετατρέψουν το δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.
«Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που θα βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης Μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά», λένε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος.
Πληροφορίες
Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.
Κρατήσεις: Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.
Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.
Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220€. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.