- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Veri-Table το καινούργιο αυθεντικό γαλλικό ρεστό της πόλης
Chef-patron ο εξαιρετικός Αλαίν Παροντί
Ετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανοίξει την επόμενη Τρίτη 9/4 στο Ψυχικό, εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το –επίσης γαλλικό- Polly Maggoo. Θα λέγεται Veri-table και ιδιοκτήτης - σεφ θα είναι ο Αλαίν Παροντί, ο εξαιρετικός και μισελενάτος στην πατρίδα του Γάλλος σεφ, ο οποίος όμως εδώ και χρόνια έχει επιλέξει την Ελλάδα για να ζει και να εργάζεται. Τον έχουμε δει και στη Χαλκιδική και στη Μύκονο αλλά και στην Αθήνα στο πολύ όμορφο L’ Audrion από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα για να ανοίξει τούτο εδώ, το δικό του εγχείρημα.
Από δυο κουβέντες που αλλάξαμε, μαθαίνω πως στο καινούργιο την τιμητική τους θα έχουν τα ωραία γαλλικά τυριά που καθένα τους θα συνοδεύεται με κάποια σπιτική μαρμελάδα, τα αλλαντικά, αλλά και οι υπέροχες δημιουργίες του, όλες με αρώματα και γεύση που παραπέμπουν ευθέως σε γαλλικό νότο και Μεσόγειο. Η μεγάλη δύναμη βρίσκεται στον πάνω όροφο του Veri-table, με 2000 ετικέτες φίνων κρασιών, από Γαλλία κυρίως αλλά και από Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία. Θα υπάρχουν φυσικά και Armagnac και cognac αλλά και γαλλικά ουίσκι ενώ κάτι πήρε το αυτί μου και για μικρή, χαριτωμένη βεράντα για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Σύντομα περισσότερα…
Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.