- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![harvest-anoigma.jpg harvest-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/03/28/harvest-anoigma.jpg)
Άνοιξε το 2012 και αμέσως έγινε η αγαπημένη στάση για όσους λατρεύουν τις βόλτες στο κέντρο. Και πώς να μη γίνει; Στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ευριπίδου, είναι εκεί για όλες τις στιγμές που θα θελήσεις τον τέλειο καφέ, ένα πληθωρικό brunch ή ένα δροσερό ποτήρι κρασί. Το Harvest, οικείο και φιλόξενο έχει πάντα μια νόστιμη ιστορία να αφηγηθεί.
![_mg_2840.jpg _mg_2840.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_2840.jpg)
![_mg_2918.jpg _mg_2918.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_2918.jpg)
Τα πρωινά μπορείς απλά να κάνεις μια στάση για να πιεις έναν πολύ προσεγμένο καφέ, μπορείς όμως και να έρθεις για ένα από τα πιο δημοφιλή brunch της Αθήνας. Το brunch αυτό, που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Harvest, σερβίρεται από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και είναι βασισμένο σε αυθεντικές ισπανικές συνταγές. Βασικός πρωταγωνιστής στα αλμυρά πιάτα είναι τα αυγά σε όλες τους τις εκδοχές (τηγανητά, ομελέτα, scrambled και ποσέ), ενώ στα γλυκά ξεχωρίζουν τα pancakes και τα αφράτα κέικ. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα Huevos de Castilla (aυγά ποσέ με guacamole και σάλτσα πιπεριάς jalapeños πάνω σε χωριάτικο μαύρο ψωμί), τα Huevos Cubanos (τηγανιτά αυγά πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί με chorizo, φρέσκο κρεμμύδι και φέτα ΠΟΠ) ή το Huevo de Corral, το κυριακάτικο σπιτικό αυγό της Μαδρίτης που σερβίρεται πάνω σε φρεσκοψημένο brioche, με σοτέ πράσο, μανιτάρια, jamon και κρέμα βουτύρου με άρωμα λευκής τρούφας. Στις γλυκές γεύσεις, κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος με τα γεμιστά pancakes με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο βουτύρου, ένα σοκολατένιο υπερθέαμα στο οποίο είναι σχεδόν αδύνατον να αντισταθείς.
![_mg_2851.jpg _mg_2851.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_2851.jpg)
Το Harvest δεν φημίζεται μόνο για το (σπουδαίο) brunch του. Είναι ιδανικό για εκείνες τις ώρες μετά τη δουλειά που θέλεις να χαλαρώσεις λίγο με ένα ποτήρι κρασί και αγαπημένους φίλους πριν πάρεις τον δρόμο για το σπίτι. Με μια πλούσια λίστα κρασιών που περιλαμβάνει 70 ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα (15 από αυτές και σε ποτήρι), σίγουρα θα βρεις το δικό σου αγαπημένο κρασί. Και τι καλύτερο να το συνδυάσεις, αν όχι ένα υπέροχο tapas menu; Τα αυθεντικά tapas σερβίρονται μετά τις 16.00 κι όλα τους βασίζονται σε συνταγές της Ιβηρικής Χερσονήσου. Δοκίμασε το jamon πάνω σε φρυγανισμένες μπαγκέτες με ψίχα ντομάτας, σκόρδο και extra παρθένο ελαιόλαδο (παραδοσιακό tapas της Καταλονίας) ή το chicken corn bites με μπουκιές παναρισμένου κοτόπουλου, νιφάδες καλαμποκιού και σος mayo, ενώ αν θες ένα πιο πλούσιο πιάτο θα βρεις την Paella Valenciana με κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά, ρύζι και safran, ένα πιάτο εμπνευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Ισπανίας, που άλλωστε φημίζεται για την paella της.
![dsc_2739.jpg dsc_2739.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2739_0.jpg)
Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσεις με jazz, swing και soul ήχους να σου χαϊδεύουν τα αυτιά, ενώ ο ήλιος θα δύει πίσω από την Ακρόπολη και οι νεραντζιές θα ανθίζουν στα πεζοδρόμια. Η άνοιξη είναι εδώ, οπότε υποδέξου την όπως της αξίζει, σε ένα από τα πιο νόστιμα στέκια του κέντρου.
![dsc_4923.jpg dsc_4923.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_4923_0.jpg)
Αιόλου 64& Ευριπίδου, 213 0252284, Fb: @harvestcoffeewine
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.