Piu Verde, ο εαρινός μας παράδεισος
Brunch και μεσογειακές γεύσεις σε μεγαλειώδη κήπο, 10’ από το κέντρο της Αθήνας
Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε έναν τεράστιο κήπο, σε μία όαση έκτασης 3.500 τ.μ., με πεύκα, ακακίες, ευκάλυπτους και πλούσια βλάστηση ολόγυρά σου, με λίμνες, μικρούς καταρράκτες, τρεχούμενα νερά και σιντριβάνια. Υπάρχει καλύτερο μέρος για να υποδεχτείτε την άνοιξη, η οποία, άλλωστε, μπήκε και τυπικά στις 21 Μαρτίου; Αυτό είναι το Piu Verde, ο καταπράσινος προορισμός των Αθηναίων που θέλουν να απολαύσουν για λίγο τη μαγεία της φύσης, μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης.
Κι όπως είναι το έξω, κάπως έτσι είναι και ο εξίσου παραδεισένιος εσωτερικός χώρος. Με αληθινά δέντρα, πολύ πράσινο, τζάμια περιμετρικά του χώρου για να ταξιδεύουν μάτι και νους. Το Piu Verde, μάλιστα, πρόσφατα ανακαινίστηκε κι έγινε ακόμα πιο όμορφο και δροσερό! Ο κήπος στο εσωτερικό μεγάλωσε, τα πολύχρωμα ψάθινα φωτιστικά σε όλα τα σαλόνια σχηματίζουν ένα «κρεμαστό δάσος», ενώ εμβληματικός είναι ο χώρος γύρω από το μπαρ με το μεγάλο δέντρο να δεσπόζει στη μέση και τους μεγάλους ξύλινους πάγκους με τα ψηλά stools γύρω-γύρω, αλλά και το εσωτερικό σαλόνι-καθιστικό με αναπαυτικές πολυθρόνες και τραπεζάκια-καρέκλες στιλ café de Paris που προσδίδουν μια αστική νότα.
Σε αυτό τον ειδυλλιακό χώρο, στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο ετερόκλιτα μεταξύ τους κοινά, η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ και πρωινό. Στο περιβόητο brunch που σερβίρεται μέχρι και τις 17.00 κάθε μέρα περιλαμβάνεται ό,τι πιο λαχταριστό μπορείτε να φανταστείτε. Από αυγά ποσέ με guacamole mousse, cottage cheese και σχοινόπρασο, λαχταριστά πολυώροφα pancakes και ένα εκπληκτικό πεϊνιρλί bolognese με μοτσαρέλα Buffala, αυγό και λάδι βασιλικού!
Εκτός από το brunch σερβίρεται finger & comfort food καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ στο εστιατόριο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από fusion μεσογειακή κουζίνα με προτάσεις που επιμελούνται ο Chef Κωνσταντίνος Τσίγκας μαζί με το chef de cuisine Λεωνίδα Σιώκο. Το μενού είναι εμπλουτισμένο με αρκετές vegetarian επιλογές σε μόνιμη βάση κάτι που εξυπηρετεί όμως και όσους νηστεύουν λόγω Σαρακοστής.
Κατά περιόδους οργανώνονται επίσης γευσιγνωσίες και wine pairing events καθώς η λίστα κρασιών αποδεικνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Tip: Μετά το Πάσχα ανοίγει και το εξωτερικό μπαρ για afternoon & late night cocktails. Extra tip: κάθε μέρα 18.00 – 21.00 cocktail paradise με €6,50 όλα τα cocktails. Τώρα ξέρεις πού θα βρεις τον παράδεισο.
Στρ. Παπάγου & Πεντέλης - Άλσος Παπάγου, Μετρό Εθνική Άμυνα, 2106546185, www.piu-verde.gr, facebook.com/PiuVerdePapagou, www.instagram.com/piuverdepapagou
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.