- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Papillon Bistrot: Γιάννη Μαρκαδάκη, τι είναι το comfort food;
Στο Νέο Ψυχικό η Αμερική συναντάει Γαλλία και Ιταλία και όλες μαζί το comfort food έτσι όπως παρουσιάζεται στα ευρωπαϊκά μπιστρό

Ο κόμβος στον Φάρο του Ψυχικού είναι γεμάτος από στέκια, πρωινά-βραδινά, όλα τους προσεγμένα. Μέχρι και τα ψαράδικα μοιάζουν εδώ πιο κομψά. Πριν ένα χρόνο, περίπου, στην περιοχή προστέθηκε και το Papillon bistrot, εκεί που παλιότερα ήταν οι Πόρτες. Είναι ανοιχτό από το πρωί φιλοδοξώντας να καλύψει όλες τις ανάλαφρες, χαλαρές στιγμές της καθημερινότητας όσων μένουν και κινούνται στην περιοχή αλλά και του πλήθους που φτάνει εδώ για σόπινγκ ή γιατί δουλεύει/έχει ραντεβού σε κάποια από τις πολλές εταιρείες της Κηφισίας. Τον ιδανικά σχεδιασμένο και μαζί πολύ φινετσάτο χώρο του υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis (Architecture in Concept), γνωστό για τα βραβεία που έχει πάρει εντός και εκτός Ελλάδας. Η έμπνευση τόσο στον σχεδιασμό όσο και στο συνολικότερο concept αντλείται από την ιστορία των μπιστρό ανά τον κόσμο, συνδυάζοντας τα καλύτερα από όσα έχουμε στο μυαλό μας από αντίστοιχα της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Στο πρώτο του κομμάτι, υπάρχει ένα ζωντανό και κοσμοπολίτικο μπαρ με αρκετό ελεύθερο χώρο μπροστά του, τριγύρω τραπέζια φαγητού. Ο θόρυβος και οι δυνατοί ρυθμοί της Κηφισίας μαλακώνουν όσο προχωράς στα ενδότερα, για να συναντήσεις μια ακόμη σάλα εξαιρετικής αισθητικής, με φλοράλ μοτίβα, πρασινάδες στα φωτιστικά αλλά και ένα γυάλινο άνοιγμα στην οροφή που την ημέρα αφήνει το φυσικό φως να μπαίνει ακάθεκτο. Εδώ είναι και ο κυρίως χώρος φαγητού.

Τα της κουζίνας επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης ο οποίος κάνει focus στη φιλοσοφία του comfort food, έτσι όπως παρουσιάζεται στα ευρωπαϊκά μπιστρό, προσθέτοντας πινελιές αμερικάνικες αλλά και αυτές της προσωπικής του έμπνευσης. Ανοίγει από το πρωί το Papillon, προσφέροντας καφέ, smoothies αλλά και πρωινό και brunch, με προτάσεις που περιλαμβάνουν (βιολογικά) αυγά σε δημοφιλείς εκδοχές, από scrambled με τρούφα μέχρι ομελέτες με τυρί chevre.


Το βράδυ που πήγα, ξεκινήσαμε με μια γευστική ντοματόσουπα που ήρθε με μικρό «τοστάκι» με τυρί στο πλάι, συνεχίσαμε με καπνιστό σολομό Delmonico εξαιρετικής ποιότητας που αβανταριζόταν με ψιλοκομμένη κάπαρη, τουρσί και σφιχτό αυγό, δυνατή ήταν και η σαλάτα με το καβούρι που ακολούθησε. Οι αγκινάρες a la Bretonne διέθεταν εξαιρετική πρώτη ύλη αλλά και μια πεντανόστιμη μπεαρνέζ, τα μοσχαρίσια μάγουλα ακουμπάγανε σε νόστιμο πουρέ σελινόριζας, κάπου αργότερα εμφανίστηκε και η Αμερική, που λέγαμε παραπάνω, με ένα πληθωρικό rib eye ψημένο στον ξυλόφουρνο. Κλείσαμε με επίσης comfort αντίληψης γλυκά, δηλαδή φίνο τιραμισού αλλά και κρέμα με φράουλα και «τσουρέκι». Φύγαμε αργά κάνοντας στάση για ένα κοκτέιλ στο ζωντανό μπαρ, εκεί ένα πάρτι γενεθλίων βρισκόταν σε εξέλιξη και οι beautiful people-καλεσμένοι μάλλον θα το ξενύχτησαν πολύ παραπάνω από εμάς, είμαι σίγουρη...

Λ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, 2106744441, € 40-50 το άτομο
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Μια γαστρονομική απόλαυση, βασισμένη σε γνήσια ιταλικά υλικά
Σταθερή αξία στα Άνω Πετράλωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.