- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Papillon Bistrot: Γιάννη Μαρκαδάκη, τι είναι το comfort food;
Στο Νέο Ψυχικό η Αμερική συναντάει Γαλλία και Ιταλία και όλες μαζί το comfort food έτσι όπως παρουσιάζεται στα ευρωπαϊκά μπιστρό
![papillon-anoigma.jpg papillon-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/02/05/papillon-anoigma.jpg)
Ο κόμβος στον Φάρο του Ψυχικού είναι γεμάτος από στέκια, πρωινά-βραδινά, όλα τους προσεγμένα. Μέχρι και τα ψαράδικα μοιάζουν εδώ πιο κομψά. Πριν ένα χρόνο, περίπου, στην περιοχή προστέθηκε και το Papillon bistrot, εκεί που παλιότερα ήταν οι Πόρτες. Είναι ανοιχτό από το πρωί φιλοδοξώντας να καλύψει όλες τις ανάλαφρες, χαλαρές στιγμές της καθημερινότητας όσων μένουν και κινούνται στην περιοχή αλλά και του πλήθους που φτάνει εδώ για σόπινγκ ή γιατί δουλεύει/έχει ραντεβού σε κάποια από τις πολλές εταιρείες της Κηφισίας. Τον ιδανικά σχεδιασμένο και μαζί πολύ φινετσάτο χώρο του υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis (Architecture in Concept), γνωστό για τα βραβεία που έχει πάρει εντός και εκτός Ελλάδας. Η έμπνευση τόσο στον σχεδιασμό όσο και στο συνολικότερο concept αντλείται από την ιστορία των μπιστρό ανά τον κόσμο, συνδυάζοντας τα καλύτερα από όσα έχουμε στο μυαλό μας από αντίστοιχα της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
![papillon_0337.jpg papillon_0337.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/papillon_0337.jpg)
Στο πρώτο του κομμάτι, υπάρχει ένα ζωντανό και κοσμοπολίτικο μπαρ με αρκετό ελεύθερο χώρο μπροστά του, τριγύρω τραπέζια φαγητού. Ο θόρυβος και οι δυνατοί ρυθμοί της Κηφισίας μαλακώνουν όσο προχωράς στα ενδότερα, για να συναντήσεις μια ακόμη σάλα εξαιρετικής αισθητικής, με φλοράλ μοτίβα, πρασινάδες στα φωτιστικά αλλά και ένα γυάλινο άνοιγμα στην οροφή που την ημέρα αφήνει το φυσικό φως να μπαίνει ακάθεκτο. Εδώ είναι και ο κυρίως χώρος φαγητού.
![papillon_0408.jpg papillon_0408.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/papillon_0408.jpg)
Τα της κουζίνας επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης ο οποίος κάνει focus στη φιλοσοφία του comfort food, έτσι όπως παρουσιάζεται στα ευρωπαϊκά μπιστρό, προσθέτοντας πινελιές αμερικάνικες αλλά και αυτές της προσωπικής του έμπνευσης. Ανοίγει από το πρωί το Papillon, προσφέροντας καφέ, smoothies αλλά και πρωινό και brunch, με προτάσεις που περιλαμβάνουν (βιολογικά) αυγά σε δημοφιλείς εκδοχές, από scrambled με τρούφα μέχρι ομελέτες με τυρί chevre.
![tomato-soup.jpg tomato-soup.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tomato-soup.jpg)
![nocchi-bolognese.jpg nocchi-bolognese.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nocchi-bolognese.jpg)
Το βράδυ που πήγα, ξεκινήσαμε με μια γευστική ντοματόσουπα που ήρθε με μικρό «τοστάκι» με τυρί στο πλάι, συνεχίσαμε με καπνιστό σολομό Delmonico εξαιρετικής ποιότητας που αβανταριζόταν με ψιλοκομμένη κάπαρη, τουρσί και σφιχτό αυγό, δυνατή ήταν και η σαλάτα με το καβούρι που ακολούθησε. Οι αγκινάρες a la Bretonne διέθεταν εξαιρετική πρώτη ύλη αλλά και μια πεντανόστιμη μπεαρνέζ, τα μοσχαρίσια μάγουλα ακουμπάγανε σε νόστιμο πουρέ σελινόριζας, κάπου αργότερα εμφανίστηκε και η Αμερική, που λέγαμε παραπάνω, με ένα πληθωρικό rib eye ψημένο στον ξυλόφουρνο. Κλείσαμε με επίσης comfort αντίληψης γλυκά, δηλαδή φίνο τιραμισού αλλά και κρέμα με φράουλα και «τσουρέκι». Φύγαμε αργά κάνοντας στάση για ένα κοκτέιλ στο ζωντανό μπαρ, εκεί ένα πάρτι γενεθλίων βρισκόταν σε εξέλιξη και οι beautiful people-καλεσμένοι μάλλον θα το ξενύχτησαν πολύ παραπάνω από εμάς, είμαι σίγουρη...
![veal-cheeks.jpg veal-cheeks.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/veal-cheeks.jpg)
Λ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, 2106744441, € 40-50 το άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.