![119965-275894.jpg 119965-275894.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/119965-275894.jpg)
![daglkas-a.jpg daglkas-a.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/01/18/daglkas-a.jpg)
Η ταβέρνα του Ντάγκλα είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη, το επίνειο του Κρανιδίου.
Η ταβέρνα του Ντάγκλα είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη, το επίνειο του Κρανιδίου, της κωμόπολης που μαζί με τα δύο κοντινά νησιά, την Ύδρα και τις Σπέτσες χάρη στους στόλους τους, έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Δίπλα στο λιμάνι και μπροστά από τα καΐκια της Κοιλάδας, ο Τάκης Μπασιμακόπουλος ο επωνομαζόμενος Ντάγκλας δημιούργησε την πιο αυθεντική ψαροταβέρνα της Ερμιονίδας!
![mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4016.jpg mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4016.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4016.jpg)
Πηγή της αυθεντικότητας ο ίδιος ο Ντάγκλας, ο οποίος μέχρι και την όψη του μαγαζιού μετέφερε κατά την τελευταία μετακόμιση του καταστήματός του! Το εσωτερικό της ταβέρνας φτιαγμένο με το λαϊκό γούστο του Τάκη ξαφνιάζει από τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και το όμορφο στήσιμο των διακοσμητικών αντικειμένων. Παλιές μαυρόασπρες φωτογραφίες της Κοιλάδας, μία έγχρωμη του γιού του με μια συναγρίδα 20 κιλών, κουμπούρια της επανάστασης, πηδάλια καϊκιών.
![mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4002-823x549.jpg mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4002-823x549.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4002-823x549.jpg)
Στο σερβίρισμα ο Τάκης έχει τον τρόπο του. Με το που κάτσεις έρχεται ένας δίσκος με τους πρώτους μεζέδες. Φάβα, μελιτζανοσαλάτα, γίγαντες κοκκινιστοί, γαύρος ξιδάτος, ψευτοκεφτέδες κ.λ.π. Μετά τα ορεκτικά η παραγγελία δίνεται στον Τάκη ο οποίος τις περισσότερες φορές υποδεικνύει στους πελάτες τι να φάνε! Αρκεί να απαντήσουν στο ερώτημα: κρέας ή ψάρι;
Το δυνατό του σημείο βέβαια είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, γιατί ο κόλπος της Κοιλάδας είναι πλούσιος σε μπαρμπούνια, καλαμαράκια μικρά, καλαμάρια, κόκκινες γαρίδες της Κοιλάδας και βέβαια πρώτα ψάρια. Περισσότερα.
*Για τα Αρχοντικά στο Κρανίδι διαβάστε εδώ.
**Για το Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.