Brunello, μια μικρή Τοσκάνη στη Λουκιανού
Pizzeti, pasta και ωραία κρασιά για να ζήσεις την αυθεντική dolce vita στο Κολωνάκι
Ξύλο και πράσινο, απαλό, ζεστό φως. Μετά έρχονται οι μυρωδιές. Η φρέσκια τρούφα που τρίβεται πάνω από ένα καυτό pizzeti. Τα πιπέρια που πέφτουν στην αγκαλιά μιας τέλειας Cacio e Pepe. Το άρωμα του Brunello, του ιταλικού κρασιού που έδωσε το όνομά του σε αυτή τη μικρή ζεστή γωνιά της Λουκιανού. Το Brunello δεν είναι wine bistro από τα συνηθισμένα. Περισσότερο μοιάζει με πόρτα που την ανοίγεις για να αντικρίσεις τα αμπέλια της Τοσκάνης.
Θα έρθεις από το πρωί για να ξυπνήσεις όπως πρέπει με καφέ Taf και να χορτάσεις με πληθωρικά panini και pizzeti, χαζεύοντας τους περαστικούς. Όταν σου ανοίξει η όρεξη στα αλήθεια όμως και θελήσεις να εξερευνήσεις τα νόστιμα μυστικά μιας αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, ζήτα το μενού που επιμελήθηκε ένας από τους καλύτερους σεφ της Ελλάδας. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου έφτιαξε για το Brunello ένα μενού ξεκάθαρο και αντιπροσωπευτικό που στέκεται επάξια δίπλα στον πραγματικό πρωταγωνιστή: τα κρασιά.
Δοκίμασε τη σαλάτα με ποικιλία από ντομάτες, μαρμελάδα βατόμουρο, χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και burrata που έρχεται κατευθείαν από την Ιταλία, το καρπάτσιο μοσχαριού με πεκάν, πεκορίνο και εσαλότ, την πίτσα με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, το ριζότο με σελινόριζα, φιστίκι Αιγίνης και πράσινο μήλο ή το φιλέτο μόσχου με πουρέ πατάτας, φρέσκια μαύρη τρούφα και σάλτσα από κρασί Brunello. Ενδεικτικά. Γιατί μια ματιά στον κατάλογο θα σε πείσει ότι εδώ θα χρειαστεί να έρχεσαι ξανά και ξανά μέχρι να ανακαλύψεις όλες τις επιλογές που αναγράφονται στο μενού, αλλά και τις υπόλοιπες που σε περιμένουν στα πιάτα ημέρας. Αυτά τα τελευταία αλλάζουν κάθε εβδομάδα και πάντα σε βάζουν σε πειρασμό να δοκιμάσεις την καινούργια σούπα ή τη λαχταριστή μακαρονάδα της ημέρας.
Κανένα γεύμα στην Τοσκάνη όμως δεν θεωρείται ολοκληρωμένο, αν δεν συνοδεύεται από το κατάλληλο κρασί. Μην ανησυχείς πως θα χαθείς ανάμεσα στις 100 ετικέτες εξαιρετικών κρασιών (50 από αυτές και σε ποτήρι). Ο sommelier θα σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή επιλογή, κι εμείς σου δίνουμε μία ακόμα συμβουλή: δοκίμασε κάποιες από τις σπάνιες ετικέτες Brunello. Πολλές από αυτές δύσκολα θα τις συναντήσεις στην Ελλάδα.
Τα απογεύματα κυλούν και πάλι με αυτή την αίσθηση dolce vita να απλώνεται στη Λουκιανού. Μετά τη δουλειά, έλα για aperitivo και δες πώς αλλάζει η ζωή άμα της βάλεις μπροστά ένα ωραίο πλατό αλλαντικών και απαλές νότες jazz.
Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 210 7248889, Ώρες Λειτουργίας: 10.00-01.00, Fb: Brunello, Instagram: brunelloanticaenoteca
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.