- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
4+1 νέα εστιατόρια για την καινούργια χρονιά
Το ροκ χασάπικο, ο Αδελφός και Αδελφή, ο κεραμιδόγατος, το εξωτικό και ένα τρανταχτό νέο
![Drakoulis Meat Dry & Raw Drakoulis Meat Dry & Raw](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/01/09/drakoulis_1.jpg)
Μακάρι, την καινούργια χρονιά, να δούμε σε όλους τους τομείς δραστηριότητα και ζωντάνια σαν αυτές που βλέπουμε στην περίφημη «εστιατορική σκηνή» της Αθήνας. Τα περισσότερα καινούργια άνοιξαν στην αρχή της σεζόν, αλλά και με την εκπνοή του χρόνου λανσαρίστηκαν κάποια καινούργια στέκια που διεκδικούν με αξιώσεις την προτίμησή μας. Ας δούμε ποια:
Drakoulis Meat Dry & Raw
Το Drakoulis Meat Dry & Raw άνοιξε τον Δεκέμβρη μετά από πολύμηνη αναμονή στη Σκουφά, εκεί που ξέραμε το Cinco. Το καινούργιο απόκτημα του πιο «ροκ χασάπη» της Αθήνας, Στράτου Δρακούλη, έχει σούπερ ντιζάιν και πολυτελή χώρο που επιμελήθηκαν οι Patrick Helou Architects, έχει μουσικές που του δίνουν και στοιχεία «κλαμπ» αργά το βράδυ, έχει κυρίως συγκεντρώσει στα εντυπωσιακά ψυγεία-βιτρίνες του τα καλύτερα κρέατα του κόσμου.
![Drakoulis Meat Dry & Raw Drakoulis Meat Dry & Raw](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/drakoulis_2.jpg)
Ανοίγει από τις 8 το πρωί σαν κανονικό κρεοπωλείο και το μεσημέρι ξεκινάει η κουζίνα που συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ. Μπορεί κάποιος να διαλέξει κρέας και να του το ψήσουν όπως θέλει, υπάρχουν και πολλά άλλα νόστιμα και ενδιαφέροντα όπως πάστα μπολονέζ με Wagyu ή Kobe, γύρος next level, burgers, θαυμάσια ισπανικά αλλαντικά. Όλα συνοδεύονται με μακριά λίστα διεθνών οίνων.
PatPong
Το χαριτωμένο, με μπόλικες δόσεις εξωτισμού PatPong άνοιξε κι αυτό τον Δεκέμβρη, πάλι στο Κολωνάκι, εκεί που ήταν το Nikkei, στο στενό της Λεβέντη. Ο σεφ Σήφης Μανουσέλης χρησιμοποιεί τοπικά ταϊλανδέζικα υλικά με σκοπό να μας μυήσει στην αυθεντική κουζίνα της εξωτικής χώρας -υπέροχες και μυρωδάτες σούπες γαρίδας Tom yum goong, chicken satay και άλλα πολλά-, ο Σπύρος Κερκύρας βάζει τις πινελιές του στα κοκτέιλ της μπάρας παίρνοντας έμπνευση από τα υλικά των πιάτων.
![PatPong PatPong](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/pat_pong_1_0.jpg)
Frater & Soror
Λίγο πιο πέρα, στην πλατεία Προσκόπων (Αμύντα 6), ένα μήνα ζωής μετράει και το Frater & Soror, διάστημα που του έφτασε για να δημιουργήσει ένα δυνατό talk of the town - εδώ να πω ότι πίσω του «κρύβεται» η πολύ δραστήρια ομάδα που έχει στήσει και τα πολύ δημοφιλή The Clumsies, Odori, Theory, Senios. Το καινούργιο (Αδελφός και Αδελφή στα λατινικά) παίρνει το όνομα από τις αδελφότητες των αμερικάνικων κολλεγίων και είναι all day bar resto που απλώνεται σε δύο επίπεδα με ωραία, χαλαρή 70s και vintage διακόσμηση.
![Frater & Soror Frater & Soror](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/frater_1_0.jpg)
Στην κουζίνα βρίσκεται ο πολύ καλός Δήμος Μπαλόπουλος που παίζει με πιάτα αμερικάνικου street food αλλά και με προτάσεις όπως τα στριφτάρια με καπνιστό χτένι και κρέμα γραβιέρας Αργολίδας που τιμούν τα τοπικά ελληνικά προϊόντα. Αυτές τις μέρες ανοίγει και το υπόγειο με ένα ακόμη -«speakeasy» αυτή τη φορά- εστιατόριο, το Phi Beta Kappa, ναι, ναι, κι αυτό παρμένο από τις αμερικάνικες αδελφότητες και με διαφορετικό μενού.
![Frater & Soror Frater & Soror](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/frater_2_1_0.jpg)
Misifu
Πιο βόρεια, στο Παλαιό Ψυχικό, εκεί που χρόνια υπήρχε το Geonas, μόλις άνοιξε το Misifu, με όνομα παρμένο από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο. Δηλώνει μοντέρνα μεσογειακή ταβέρνα, δίνει έμφαση στο εξαιρετικό κρέας αλλά και στο φρέσκο ψάρι, ο σεφ Δημήτρης Νίκολης όμως παρουσιάζει και μια σειρά από καλοδουλεμένα πιάτα όπως ριζότο καραβίδας με μέλι, Martini και σαφράν, ντάμπλινγκς με άρωμα φρικασέ, φυσικά και φιλέτο με βούτυρο café de Paris.
![Misifu Misifu](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/misifu_0.jpg)
Supper Gallery
Το πιο τρανταχτό νέο όμως σας το αφήνω για το τέλος… Ένας από τους καλύτερους σεφ που έχουμε ποτέ γευτεί στην Ελλάδα, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στα αθηναϊκά πράγματα έπειτα από μια δεκαετία! Και όχι μόνος του… Συμπράττει με τον αρχιτέκτονα Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Αλεξάτου και πάνω σε ένα concept που προτείνει η τελευταία στήνουν το Supper Gallery. Ο χώρος, ένα παλιό σιδηρουργείο στα Πετράλωνα, η γνωστή σε πολλούς εντυπωσιακή αποθήκη της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Πειραιώς.
![The Supper Gallery The Supper Gallery](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/the_supper_gallery.jpg)
Αντλώντας έμπνευση από την τέχνη και το design, ο ανασχεδιασμένος από τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη χώρος θα γίνεται σκηνικό που αλλάζει με την εποχή, εκμεταλλευόμενος και την πολύτιμη συλλογή της γκαλερί. Αναμένονται pop up events, εκθέσεις και συνέργειες με γνωστούς καλλιτέχνες, secret suppers και φυσικά η μαεστρία του Χρύσανθου σε πιάτα που ξυπνούν μνήμες και μαζί ξαφνιάζουν. Αναμένεται περί τα τέλη Γενάρη, και, ναι, ανυπομονώ…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.