- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Dos Hermanos, το πιο νόστιμο μεξικάνικο σπίτι της πόλης
Αν ψάχνεις που να κάνεις ρεβεγιόν, σου έχουμε τον πιο τέλειο διαγωνισμό
Την πρώτη φορά που βρέθηκα στο Dos Hermanos είχα περάσει όλο το βράδυ να παρατηρώ τις λεπτομέρειες. Τα βιτρό στο ταβάνι, τα ζωγραφισμένα, χειροποίητα τραπέζια, τα λουλουδάτα μαξιλάρια, τα δεκάδες αντικείμενα που –όπως θα μάθαινα- έρχονταν από το Μεξικό. Όλα με έκαναν να νιώθω πως πράγματι βρίσκομαι στη γειτονιά των Μάγιας, σκέφτηκα -θυμάμαι- πως όποιος έφτιαξε αυτό το ζεστό, μεξικάνικο σπίτι ξέρει το Μεξικό σαν την παλάμη του χεριού του. Όταν πια δοκίμασα το φαγητό βεβαιώθηκα. Δεν είχα πέσει έξω.
Ο Peter Maragos άνοιξε το Dos Hermanos το 1992 και έμαθε την Αθήνα τι πάει να πει αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, την οποία ο ίδιος (μεγαλωμένος στην Αμερική από έλληνες γονείς) αγαπούσε από παιδί και ήξερε τόσο καλά. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Peter παραμένει ο chef patron του Dos Hermanos. Αυτό σημαίνει ότι είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά είναι και ο chef. Θα τον δεις να μπαινοβγαίνει στην κουζίνα, να προσέχει την κάθε λεπτομέρεια, έστω και μια φορά να του μιλήσεις θα καταλάβεις ότι αυτό που κάνει το γνωρίζει καλά, το αγαπάει και το σέβεται. «Η μεξικάνικη κουζίνα είναι μια αρχαία κουζίνα», μου είχε πει μια φορά. «Έχει μια ιστορία 3.000 χρόνων. Πρέπει να ξέρεις πώς να της φερθείς, να προσέξεις τα υλικά της και να τα συνδυάσεις σωστά».
Στα αλήθεια, για να καταλάβεις τι σημαίνει “Dos Hermanos” πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις τρία εμβληματικά πιάτα της κουζίνας του. Τις fajitas, όπου τα μοσχαρίσια φιλετάκια μαρινάρονται σε chili και ψήνονται στη σχάρα με τρίχρωμες πιπεριές για να σερβιριστούν αργότερα σε καυτό μαντεμένιο σκεύος με μαλακές tortillas, guacamole, sour cream και μεξικάνικο ρύζι. Σειρά έχουν οι enchiladas, οι tortillas καλαμποκιού που μαγειρεύονται μέσε σε σπιτική chili sauce και γεμίζονται με πικάντικο κιμά. Ύστερα γαρνίρονται με τυρί, ψήνονται στον φούρνο και φτάνουν στο τραπέζι σου καυτές και απολαυστικά χορταστικές. Μα το πιάτο που δεν μοιάζει με κανένα είναι το Mole de Poblano, το κοτόπουλο με σοκολάτα και chili, που η σάλτσα του μόνο περιέχει 40 διαφορετικά μυστικά. Είναι ένα πιάτο που οι Μεξικάνοι λατρεύουν και το σερβίρουν πάντα στις αγαπημένες τους γιορτές.
Κι αν αναρωτιέσαι πώς μοιάζουν οι μεξικάνικες γιορτές, έχω να σου πω ότι ο πιο σύντομος τρόπος να μάθεις είναι να έρθεις στις διάσημες φιέστες του Dos Hermanos. Από την Ημέρα των Νεκρών (Dia de los Muertos) μέχρι την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού (Dia de la Independencia), δεν υπάρχει μεξικάνικη γιορτή που να μην γιορτάζεται εδώ, ακριβώς όπως θα γιορταζόταν και στο Μεξικό. Το ίδιο ισχύει και για τα Χριστούγεννα. Αν θες να ζήσεις ένα διαφορετικό ρεβεγιόν λοιπόν, δεν έχεις παρά να έρθεις στο Dos Hermanos την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δύο ταυτόχρονα live θα σε περιμένουν (ένα σε κάθε επίπεδο του εστιατορίου) μαζί και επαγγελματίες χορευτές για να σου δείξουν τα βήματα της salsa, special of the day cocktails και φυσικά αμέτρητες margaritas, οι καλύτερες που θα πιεις σε αυτή την πόλη. Το ακόμα καλύτερο; Μπορείς να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό του Dos Hermanos “Mexican Christmas” (με ένα κλικ εδώ) και να κερδίσεις ένα γιορτινό μενού για 4 άτομα στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ας είναι αυτά τα πιο πολύχρωμα Χριστούγεννα της ζωής σου.
Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.gr, Fb: @doshermanos.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.