- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Γιορτινές βόλτες στα νόστιμα στέκια της Αθήνας
Κρυώνεις και σε βαραίνουν οι σακούλες; Κάνε μια στάση να τσιμπήσεις κάτι πεντανόστιμο
Λαμπιόνια παντού και κόκκινα μάγουλα. Τι κι αν έχει κρύο, η πόλη αυτή είναι πανέμορφα στολισμένη με τα στέκια της ανοιχτά και φωτισμένα, τα πιο ωραία καταφύγια στις περιπλανήσεις σου. Πάρε ανάσα και ντύσου όμορφα, έξω έχει γεμίσει χριστουγεννιάτικα θαύματα!
Το Bios και η Taverna του την παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτό 12 το μεσημέρι με 10 το βράδυ με πάρτι, μουσικές και «all you can eat» με €25 το άτομο.
Μόλις άνοιξε το εδώ και πολύ καιρό αναμενόμενο Drakoulis Meat Dry & Raw στη Σκουφά (εκεί που ήταν το Cinco). Στο υπέροχης αισθητικής νέο εστιατόριο - ναό του καλού κρέατος, οι μουσικές δίνουν ατμόσφαιρα πάρτι που κρατούν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ, ανοίγει όμως και από το πρωί στις 8 σαν κρεοπωλείο για να αγοράσεις ό,τι πιο εκλεκτό υπάρχει παγκοσμίως στο είδος, φυσικά και τα νοστιμότατα ισπανικά αλλαντικά του.
Είσαι για ψώνια στο Κολωνάκι. Κάνει κρύο και σε βαραίνουν οι σακούλες (ελπίζουμε) οπότε σταμάτα για μια καυτερή σουπίτσα Tom Yum (με γαρίδες ή κοτόπουλο) από τα χέρια του Σήφη Μανουσέλη στο ολοκαίνουργιο ταϊλανδέζικο Pat Pong (στη Λεβέντη, εκεί που ήταν το Nikkei).
Μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, το Uberness κρέμασε γιγάντιες κολοκύθες και στόλισε με κόκκινες γιρλάντες και λαμπιόνια. Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης φτιάχνει λίγα και πεντανόστιμα πιάτα street food διάθεσης, στήνει όμως κι ένα pop up store όπου πουλάει μια capsule collection, δηλαδή ξύλινα κασελάκια με κρασιά και ξίδια του Κτήματος Λαζαρίδη ή άλλα μικρά δώρα έκπληξη που θα ξετρελάνουν τους foodie φίλους, όλα επιλογή του σεφ, με τιμές που ξεκινούν από €8. Ή κάνε παραγγελία-προκράτηση –50 τυχεροί μόνο– για το «uberttone xmas edition», πανετόνε σε ειδική συσκευασία για το γιορτινό τραπέζι.
Λίγο πιο δίπλα, και πάλι μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, στο κομμάτι της Λιανικής, μόλις άνοιξαν τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, ένα μπακάλικο-ταβέρνα με αρκετές προτάσεις μεζέδων που σηκώνουν στάσεις ανάμεσα στα ψώνια για τσουγκρίσματα με τσίπουρο ή κρασί. Φεύγοντας αγόρασε για το σπίτι όσπρια, λάδια, κρασιά από μικρούς παραγωγούς και νοστιμότατα αλλαντικά, ελληνικά και ξένα.
Πού θα το φας το –μόνο για τα Χριστούγεννα– Santa Burger; Στο καινούργιο Str. Eaters ο σεφ Μιχάλης Γιαννόπουλος ενώνει τις δυνάμεις του με τον φίλο του Τάσο Αντωνίου (mamapeinao.gr) και βάζουν στο μπέργκερ τη γέμιση της γαλοπούλας μαζί με cheddar, μπέικον και jus γαλοπούλας. Εμπνευσμένοι!
Πέρνα μια βόλτα από τη Βαρβάκειο Αγορά που αυτές τις μέρες ζει μέρες δόξας και ασυγκράτητης κατανάλωσης. Κάνε στάση στο διπλανό Τα Καραμανλίδικα του Φάνη για να πιεις γιορταστικά τσίπουρα, αλλά και για να αγοράσεις για το σπίτι κάποια από τα καλύτερα και πιο δυσεύρετα τυριά μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, φυσικά και τον περίφημο παστουρμά του.
Winter Garden... και μόνο που το ακούς δεν αισθάνεσαι πως ζεις σε παραμύθι; Στην υπερπολυτελή σάλα στο ισόγειο της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι στολισμένη με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τεράστια ανθισμένα μπουκέτα, κάνε στάση για τσάι με κομψά σαντουιτσάκια και mignardise συνοδεία κουαρτέτου εγχόρδων, στη συνέχεια πάρε από το πωλητήριο καταπληκτικά γλυκά από όλον τον κόσμο για το σπίτι ή για δώρα σε φίλους.
Τις τελευταίες Κυριακές του χρόνου δύο από τα «βαριά» χαρτιά της αθηναϊκής γαστρονομίας έχουν στήσει γιορτινό τραπέζι. Στο Botrini’s στο Χαλάνδρι τα φαγητά παίρνουν έμπνευση από τη «Γιορτή της Μπαμπέτ», την ταινία που υμνεί το πραγματικό φαγητό, θα υπάρχουν δύο μενού έκπληξη με μεγάλα κομμάτια κρέατος, θαλασσινά, φρέσκα ζυμαρικά, άγρια μανιτάρια, συνταγές από Τοσκάνη, Πήλιο, Κέρκυρα (κρατήσεις 2106857323). Στου Βεζενέ, πίσω από το Χίλτον, μας περιμένουν με Sunday Roast και θα παίξει ξυλόφουρνος, σούβλα, θράκα. Το οποίον ετοιμαστείτε για τραγανό μπούτι χήνας, κοτόπουλο με φουά γκρα, αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, πίτες και στο τέλος Ari’s Deal Closer, το διάσημο παγωτό του (κρατήσεις 2107232002).
Μπαρ-μπεε-κιου
Αυτό είναι το burger της ζωής σου!
Αυτό είναι το μπεργκεράδικο της ζωής σου κι αν δεν το έχεις ήδη επισκεφθεί, μάθε ότι έχει κατακτήσει τη 10η θέση στη λίστα με τα 25 καλύτερα burgers του κόσμου στο list25.com, το διεθνές portal με εκατομμύρια αναγνώστες, αλλά και την 1η θέση στο Athens Burger Fest 2016! Μιλάμε για λατρεμένο burger, για φημισμένα μπιφτεκόψωμα και πάντα για εξαιρετικής ποιότητας υλικά, όπως τον φρέσκο κιμά Βlack Αngus Ιρλανδίας, καθώς και τα μοναδικά ψωμάκια του που φτιάχνονται κατ’ αποκλειστικότητα σε έναν παραδοσιακό φούρνο στον Πειραιά. Άμα θέλεις να το παρακάνεις με… τις αμαρτίες παρήγγειλε τον «Παππού του Γενναίου», ζυγίζει τρία κιλά και έχει καταφέρει να βγάλει οφ ακόμα και τους πιο ξακουστούς καλοφαγάδες! Άλλα διάσημα best sellers είναι ο Βελζεβούλης, το Μπλε του Μπέικον, το Μπαρ-Μπεε-Κιου, ο Άγγλος Ασθενής, ο Γενναίος, το Grill em All, το Τσάκι Τσαν, και μαζί με αυτά και μια πληθώρα ακόμα από πεντανόστιμες επιλογές, σπέσιαλ μερίδες όπως φρέσκιες σαλάτες και λαχταριστές τηγανιτές πατάτες σε διάφορες παραλλαγές. Μαζί με όλα αυτά τα ωραία θα βρείτε και εξαιρετικά cocktails, τρία εκ των οποίων, το Μπλουτζίν, το Πάπκιν Χεντ και το Πάσσιον Κιςς, δημιουργήθηκαν μόνο για το Μπαρ Μπεε Κιου!
Νέο κατάστημα στο Χαλάνδρι: Κολοκοτρώνη 5, 2106849468, Πειραιάς: Φρεαττύδος 13, 210 4518129, Λεωφ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, 210 4126222, Νέα Σμύρνη: Ελ. Βενιζέλου 18, 2109333318. facebook.com/mparmpeekiou.gr, www.mparmpeekiou.com
Brunello wine bistrot
Γεμάτο εκπλήξεις, θα κάνει τις μέρες μας ακόμα πιο γιορτινές!
Σε γιορτινή διάθεση το ιταλικής κουλτούρας Brunello, μας ετοιμάζει ανανεωμένο μενού με πολλές εκπλήξεις, βασισμένο στις εμπνεύσεις του κορυφαίου σεφ, Μιχάλη Νουρλόγλου. Μεταξύ άλλων, το κυριακάτικο lunch θα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, με live μουσικές από τα πεζοδρόμια της Τοσκάνης, ενώ τις Τρίτες πρωταγωνιστούν γευστικές δημιουργίες με βάση ολόφρεσκα στρείδια και αστακούς! Στο ζεστό, φιλικό και ιδιαίτερα κομψό Brunello, που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι μεταφερθήκατε με έναν μαγικό τρόπο σε κάποιο σικάτο μιλανέζικο wine bistrot, θα ανακαλύψετε επίσης δεκάδες σπουδαίες ετικέτες από τον ευρωπαϊκό αμπελώνα, κάποιες από τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε και σε ποτήρι, ενώ ανά δύο μήνες παρουσιάζονται και δύο από τα πλέον εμβληματικά ελληνικά κρασιά, πάντα υπό την επιμέλεια του εξαιρετικού σομελιέ, Γιώργου Λουκά. Μάλιστα, τους επόμενους δύο μήνες το Brunello θα φιλοξενήσει τα καταπληκτικά κρασιά «Κτήμα Τέχνη Οίνου» από τη Δράμα και το «Τ-Oinos» από τους τηνιακούς αμπελώνες. Να το χαρείτε από νωρίς, από τις 10 το πρωί για έναν καλοφτιαγμένο καφέ Taf, και να θυμάστε ότι η ατμόσφαιρά του το κάνει ιδανικό και για ένα απογευματινό aperitivo, μετά το γραφείο ή τα γιορτινά σας ψώνια. Πραγματικά, ένα μικρό και καλαίσθητο στέκι που έλειπε από την πόλη.
◆Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 2107248889, fb: Brunello, insta: @Brunelloanticaenoteca
Jackaroo
Τα επικά σάντουιτς του Πειραιά
Άνοιξε πριν από 6 μήνες και έχει καταφέρει ήδη να το ακολουθούν πάνω από 10.000 άτομα στο facebook και να το συζητάει όλη η Αθήνα. Ο λόγος για το Jackaroo, το μαγαζί με τα επικά σάντουιτς που προσγειώθηκε στην καρδιά του Πειραιά και προκάλεσε παροξυσμό. Μια φωτογραφία αρκεί για να νιώσεις τους σιελογόνους αδένες σου να ενεργοποιούνται και να κατηφορίσεις στο λιμάνι για να το δοκιμάσεις. Ο Μιχάλης Μαντζουράνης (Μπαρ Μπεε Κιου) ξαναχτυπά και δημιουργεί με πάθος και φαντασία συνταγές σάντουιτς που προκαλούν εθισμό. Σάντουιτς cook to order αμερικάνικου τύπου, με κρέατα (cheesesteaks), με τηγανητές γαρίδες (po boys), με χειροποίητα meatballs, με χειροποίητο τηγανητό κοτόπουλο (buffalo fried chicken) και η λίστα συνεχίζεται. Η ναυαρχίδα του βέβαια είναι το Mega Beef Sandwich, χειροποίητο ψωμί 30 εκατοστών (!) με 5 μπιφτέκια από 100% μοσχάρι, 5 φέτες τυρί τσένταρ, 6 φέτες μπέικον, 3 τηγανητά αυγά, τομάτα, άισμπεργκ, πίκλες, mac mac sauce και για φινίρισμα μία ολόκληρη μερίδα τηγανητές πατάτες από πάνω. Αντέχεις;
◆Jackaroo, Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς, 2104100015, fb: Jackaroo
Amigos
Λατρεία για τη μεξικάνικη κουζίνα
Το εστιατόριο που έκανε την πόλη να αγαπήσει το μεξικάνικο φαγητό, συνεχίζει από το 1995, πρώτα με το κατάστημα της Γλυφάδας και από το 2007 και με την κάζα της Νέας Σμύρνης, να μας χαρίζει υπέροχα ταξίδια. Το μότο του Amigos είναι «ελάτε να μοιραστούμε το πάθος μας για τις γεύσεις και τα αρώματα» της χώρας της τεκίλας και αυτό ακριβώς είναι. Πανέμορφος ζεστός χώρος με λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο και πιάτα που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστα – γι’ αυτό και όλοι επιστρέφουν στα Amigos ξανά και ξανά για να τα χαρούν όλα. Το μενού είναι ανανεωμένο και πάντα δημιουργικό, οι μαργαρίτες υπέροχες, οι σανγκρίες μεθυστικές, η εξυπηρέτηση άψογη, οι τιμές απόλυτα προσιτές. Να θυμάστε ότι την παραμονή των Χριστουγέννων και στις δύο κάζες θα υπάρχει live με ονειρικές latin μουσικές, όμως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μην το επισκεφθείτε γιατί εκείνη την μέρα το τραπέζι θα είναι στρωμένο αποκλειστικά για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Να θυμάστε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών στα Amigos θα υπάρχει ειδικό κουτί συλλογής χρημάτων για την Κιβωτό, ενώ θα μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα (όχι αλλοιώσιμα), δωροεπιταγές από καταστήματα ρούχων, καθώς και ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση για τον ίδιο σκοπό!
● Γλυφάδα: Κύπρου 65, 2108983167,
● Νέα Σμύρνη: Μ. Αλεξάνδρου 70, 2109332220,
www.amigos.gr, fb: Amigos All Day Mexican Restaurant Bar
Yoko
Το κρυμμένο στέκι της Ζαλοκώστα
Στον κόσμο αυτό υπάρχει ένα μέρος όπου ο καφές σου είναι έτοιμος πριν καν τον παραγγείλεις, η μαμά σου (που τυχαίνει να είναι η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου) σου ετοιμάζει ό,τι πιο απολαυστικό (για πρωί, μεσημέρι, βράδυ και ενδιάμεσες λιγούρες) και οι Beatles σου τραγουδούν το “Here Comes The Sun” όσο εσύ πίνεις τα after office τζιν σου. Δεν είναι όνειρο, είναι το στέκι που έψαχνες πάντα, βρίσκεται στο μυστικό πεζόδρομο της Ζαλοκώστα, αλλά αυτές τις μέρες το βρίσκεις και στο Food Market της Πλατείας Κοτζιά. Εκεί βέβαια θα δοκιμάσεις μόνο τις θρυλικές σούπες του (και οι 9 είναι υπέροχες, αρχίζουν από €4,50, μαζί παίρνεις και φρυγανισμένο ψωμάκι). Για τις τρομερές ηπειρώτικες πίτες, τα φανταστικά πρωινά, τα πληθωρικά σάντουιτς, τις δεκάδες σαλάτες που γνωρίζουν μεγάλο σουξέ και τα γλυκά που χαλούν κόσμο, πρέπει να σπρώξεις τη γυάλινη πόρτα στο λιλιπούτειο αυτό bistro και να μελετήσεις τον πλούσιο κατάλογο. Και όταν το κάνεις, ρώτα την Άννα τι μαγείρεψε σήμερα η θρυλική μαγείρισσα που έχει για μαμά, γιατί τα πιάτα ημέρας είναι άλλο μεγάλο, λαχταριστό κεφάλαιο. Από τους λαχανοντολμάδες μέχρι τη χοιρινή σπάλα που σιγοψήνεται σε μαντεμένια γάστρα όλη νύχτα, περιχύνεται με σάλτσα εσπεριδοειδών και σερβίρεται με baby πατάτες, κάθε πιάτο είναι ένα μικρό έπος. Tip: Ανάλογα έπη γεμίζουν και το γιορτινό τραπέζι σου μέσα από τα εορταστικά μενού, που μπορείς να παραγγείλεις και να ησυχάσεις. Από €13/άτομο. Και delivery!
● Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 2114003740, Fb: YokoCafeBistro
Prosopa
Εορταστική διάθεση με πολλές γευστικές εκπλήξεις
Το αγαπημένο εστιατόριο του Ρουφ, με την καλλιτεχνική διάθεση και το υπέροχο βιομηχανικό του στιλ, έχει μπει για τα καλά σε γιορτινή διάθεση και μας ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις! Η έτσι κι αλλιώς φημισμένη μεσογειακή του κουζίνα με διεθνείς επιρροές μας ετοιμάζει τα καλύτερα για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με δύο μενού που θα μείνουν αξέχαστα. Δεν θα σας τα πούμε όλα, φανταστείτε όμως να προσγειώνεται μπροστά σας ένα θεϊκό ρόστο ιμπέρικο με μπίρα πετιμέζι και baby λαχανικά (τα Χριστούγεννα) ή ένα αξεπέραστο μοσχαρίσιο φιλέτο με sauce bearnaise και τριλογία ψητών λαχανικών (την Πρωτοχρονιά)! Όπως πάντα, οι άριστες πρώτες ύλες είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για τα Prosopa, τα οποία λειτουργούν από τις 5 το απόγευμα, όμως τα Σαββατοκύριακα των γιορτών θα μπορούμε να τα χαρούμε από τη μία το μεσημέρι. Σε όλα αυτά προσθέστε την ενημερωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, καθώς και την εξαιρετική κάβα με malt ουίσκι από τη Σκωτία και την Ιαπωνία και τη μεγάλη ποικιλία σε ρούμια, και απολαύστε το!
● Βασιλείου του Μεγάλου 52, Ρουφ, 2103413433, www.prosopa.gr, fb: Prosopa restaurant
ΤΙΤΑΝΙΑ Olive Garden
Ρεβεγιόν με φόντο τη στολισμένη Αθήνα
Στον 11o όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια συμβαίνει κάτι μαγικό. Είναι το σημείο από όπου μπορείς να θαυμάσεις όλη τη λάμψη της χριστουγεννιάτικης Αθήνας, καλά προστατευμένος στη ζεστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου Olive Garden. Και πραγματικά, τη στιγμή που ο χρόνος θα αλλάζει και τα πυροτεχνήματα θα γεμίζουν τον αττικό ουρανό, δεν υπάρχει πιο ειδυλλιακό μέρος για να ανταλλάξεις το πρώτο φιλί της νέας χρονιάς. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο executive chef του ξενοδοχείου ετοιμάζει δύο ειδικά σχεδιασμένα μενού με προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ που θα σας ταξιδέψουν σε υπέροχα δημιουργικά πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας (€90/άτομο το μενού των Χριστουγέννων και €120/άτομο το μενού της Πρωτοχρονιάς). Μουσική συντροφιά θα σας κρατήσει η μοναδική Ηρώ, που με τη μοναδική της φωνή θα ερμηνεύσει κλασικά ελληνικά και ξένα τραγούδια στο πνεύμα των γιορτών. Ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχει ακόμα μία έκπληξη: ένα πληθωρικό brunch με μία πλούσια γκάμα γλυκών και αλμυρών επιλογών που θα εξερευνήσετε υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με την Άννα Μελίτη και τον μαέστρο Γιώργο Κωνσταντινίδη. Πόσο καλύτερα να μπει ο χρόνος;
◆ Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 2103326000, www.titania.gr
Ιταλίδα
Γνήσιες ιταλικές γεύσεις και πολυτέλεια παλιού αρχοντικού
Το νέο ιταλικό στον Πειραιά σε κερδίζει από τη στιγμή που μπαίνεις. Μεγάλες χρυσές κορνίζες με καθρέφτες στους τοίχους, retro πολυέλαιοι, ξύλινες καρέκλες και δερμάτινοι καναπέδες μετατρέπουν έναν industrial χώρο σε σαλόνι πολυτελούς νεοκλασικού σπιτιού. Η ιδιοκτήτρια Ολυμπία Γιαννούτσου δημιούργησε ένα φιλόξενο χώρο με άριστη ποιότητα φαγητού για επαγγελματικά ραντεβού αλλά και για γονείς και μικρά παιδιά, ενώ έχει αναλάβει η ίδια και τη διακόσμηση. Από τα πρώτα λεπτά νιώθεις τη ζεστασιά του χώρου, ενώ το πλούσιο μενού που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τσίγκας σου υπόσχεται μια μοναδική γευστική εμπειρία με άρωμα Ιταλίας. Το οσομπούκο είναι εξαιρετικό, οι σαλάτες μεγάλες και πρωτότυπες και η πίτσα τραγανή και αυθεντικά ιταλική αφού ψήνεται παραδοσιακά στον πέτρινο ξυλόφουρνο - ο οποίος δεσπόζει στην ανοιχτή κουζίνα. Εδώ θα βρεις και μεγάλη λίστα κρασιών με περισσότερες από 100 ετικέτες, για να συνοδέψεις το γεύμα σου, το λέει άλλωστε και η επιγραφή απ’ έξω «Forno e Vino». Η «Ιταλίδα» έχει γίνει ήδη το αγαπημένο στέκι Πειραιωτών και μη, ενώ πλέον θα είναι ανοιχτή και τις Κυριακές από τις 12.00. Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μας περιμένει με ένα νέο, λαχταριστό, εορταστικό μενού και έξτρα γιορτινή ατμόσφαιρα.
Φιλελλήνων 9, Πειραιάς, 2104292005, www.italida.gr, fb: Italida
Cupola
Γνήσια ιταλική κουζίνα στην καρδιά της Αθήνας
Σε ιταλικό έχεις φάει πολλές φορές. Σε ιταλικό όμως που φτιάχνει ναπολιτάνικη πίτσα με την παραδοσιακή συνταγή ζυμαριού 3 ημερών και την ψήνει σε ξυλόφουρνο από τη Νάπολη, δεν έχεις ξαναφάει. Το Cupola άνοιξε πριν 2 χρόνια για να καλύψει την έλλειψη που είχε η Αθήνα σε γνήσιο, ιταλικό φαγητό. Σε αυτόν τον minimal χώρο στο Παγκράτι λοιπόν, με το comfort περιβάλλον, θα γευτείς αυθεντικά ιταλικά πιάτα τα οποία επιμελείται ο σεφ Stefano Rossi. Νιόκι με ραγού από σαλτσίτσια και nduja, φρέσκιες κόκκινες ταλιατέλες με παντζάρι και κρέμα γκοργκοντζόλα με σπανάκι, αλλά και μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα για 5 ώρες με κρασιά Μπαρμπέρα είναι μερικά από τα νέα πιάτα του μενού που δεν πρέπει να χάσεις! Φυσικά, όλα τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και μπορείς να δεις την παρασκευή τους μέσα από το γυάλινο τοίχο της κουζίνας. Τα πληθωρικά πιάτα του Cupola μπορείς να συνοδέψεις με ένα μπουκάλι κρασί από τον μεγάλο κατάλογο με ιταλικά και ντόπια κρασιά ή με ένα παραδοσιακό aperitivo από το μπαρ. Κρατήστε χώρο για την τιραμισού με μασκαρπόνε, εσπρέσο, μαρσάλα και savoiardi που στήνεται επιτόπου. Καθημερινά ανοιχτό (πλέον και τις Δευτέρες) από τις 19.30 και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από τις 12.30 το μεσημέρι. Buon appetito!
◆Cupola, Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, cupola.gr, fb: Cupola
Τρανζίστορ
Ιδανική πρόταση και για φαγητό
Το ξέρεις το Τρανζίστορ για τα ωραία του κοκτέιλ και τις μουσικάρες του, αυτό που ίσως να μη θυμάσαι είναι ότι διαθέτει και τέλεια κουζίνα! Με ανανεωμένο μενού βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή αλλά και μια τάση για διεθνείς πειραματισμούς, έχει κρατήσει το διάσημο ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και φέτα κι έχει προσθέσει νέες προτάσεις κυρίως στο πρωινό του, πάντα χρησιμοποιώντας ελληνικές και εποχιακές πρώτες ύλες. Να δοκιμάσεις την απολαυστική quesadillas με σκραμπλ, κρέμα αβοκάντο, crème fraiche και chimichurri sauce, αλλά και τη φανταστική και έξτρα δυναμωτική σαλάτα με κινόα, φακές Beluga, φρέσκα μυρωδικά και χαρούπι! Μαζί με αυτά τα ωραία, εξαιρετικά πιάτα ημέρας, ζυμαρικά, ριζότα, μπρουσκέτες, πίτσα, τορτίγιες και πολλά άλλα νόστιμα και value for money. Είτε τσιμπήσεις κάτι ενώ δουλεύεις με το λάπτοπ σου, είτε συνοδεύσεις το κοκτέιλ σου το απόγευμα μετά τη δουλειά, είτε κλείσεις τραπέζι για να βγάλεις τους φίλους σου έξω για φαγητό, να είσαι σίγουρος ότι ο resto χαρακτήρας του Τρανζίστορ είναι απολαυστικός. Καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.
● Πρωτογένους 10, Ψυρρή, 2103228658, fb: Café - Bistrotheque
Θεïκό
Εξαιρετικές γευστικές προτάσεις στην καρδιά της πόλης
Θεϊκές γεύσεις, φανταστικό περιβάλλον, άψογη εξυπηρέτηση, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Αγίου Μάρκου. Να το επισκεφθείς από νωρίς για έναν καλοφτιαγμένο καφέ, για υπέροχο brunch, για τις φοβερές χωριάτικες πίτες του, για το εξαιρετικό του μενού, το οποίο ανανεώνεται συχνά, πάντα με έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Στο Θεϊκό θα βρεις από healthy προτάσεις, καθώς συνεργάζεται με το κέντρο διατροφικής υποστήριξης Nutrition Support, που επιμελήθηκε το μενού σε συνεργασία με τους Γιώργο και Διονύση Πλέσσα, αλλά και άλλες τέλειες επιλογές, όπως γλυκά και αλμυρά pancakes. Θα γίνει στέκι σου!
● Κολοκοτρώνη & Αγίου Μάρκου 1, 2103231214, fb: theikogr.athens, Insta: theikogr
Kiki de grece
Νόστιμη ελληνική κουζίνα with a twist
Από τα πιο όμορφα σημεία του κέντρου της Αθήνας ο νεοκλασικός πεζόδρομος της Ηπίτου και τα γοητευτικά μαγαζάκια του, με πιο αξιοπρόσεκτο το Kiki de grèce, ένα restaurant wine bar με γαλλικό όνομα και ελληνικό αέρα. Εκεί θα ξεκουραστείς σε μία αναπαυτική καρέκλα, θα χαζέψεις τους περαστικούς και θα απολαύσεις τις πιο φίνες επιλογές σε κρασί από εγχώριους αμπελώνες. Και όλο αυτό σε συνδυασμό με πεντανόστιμες λιχουδιές. «Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα with a twist», θα χαρακτηρίζαμε τα πιάτα που σερβίρονται προκλητικά μπροστά σου, σε ένα μενού που αλλάζει τέσσερις φορές τον χρόνο ώστε να περιλαμβάνει μόνο εποχιακά και φρέσκα προϊόντα. Οι χειμερινές επιλογές εμφανίστηκαν μόλις 10 ημέρες πριν και είναι πραγματικά ξελογιάστρες! Θέλεις συμβουλή; Πάρε το ψαρονέφρι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και πουρέ σελινόριζας. Θέλεις δεύτερη συμβουλή; Συνδύασε τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με ένα ποτήρι ξυνόμαυρο.
◆ Ηπίτου 4, 2103211279, Fb: kikidegrece
Mentaleaty
Νόστιμες γεύσεις Ασίας σε έναν καλύτερο κόσμο!
Αγαπημένο εστιατόριο. Όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί του αγκαλιάζουν τα άτομα από ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας ίσες ευκαιρίες εργασίας, αλλά και γιατί μας ταξιδεύει στις νοστιμιές της Ασίας! Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο θα απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα της Κίνας, της Ταϊλάνδης, των Φιλιππίνων και της Πολυνησίας, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα και με έμφαση στην υγιεινή διατροφή, ενώ για τις ημέρες των εορτών έχει για όλους εμάς μια σούπερ προσφορά: μενού δύο ατόμων, με ένα ορεκτικό, σαλάτα ή σούπα, δύο κυρίως πιάτα ή noodles και αναψυκτικά ή ποτήρια κρασί μόλις €24!
● Μ. Αλεξάνδρου 114-118, Μεταξουργείο, 2130405430, fb: Mentaleaty
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.