- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
![341667-710504.jpg 341667-710504.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/341667-710504.jpg)
![1.jpg 1.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/11/26/1_0.jpg)
Κάθε γεύμα στο Olive Garden είναι μια μοναδική εμπειρία. Η σύγχρονη αισθητική του χώρου, το εκλεπτυσμένο περιβάλλον και η πανοραμική θέα 360° της Αθήνας αποτελούν τον δεύτερο βασικό λόγο που επισκέπτομαι το Olive Garden τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Ο πρώτος είναι φυσικά το εξαιρετικό μενού του executive chef Χρίστου Τζιλήρα.
Μαθαίνω ότι ο Χρίστος έχει επιμεληθεί και το νέο μενού το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων στη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με φόντο την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα συναντούν τα ΠΓΕ προϊόντα και δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα με μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με food styling που ακολουθεί κομψούς δρόμους χωρίς υπερβολές.
![9526.jpg 9526.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/9526.jpg)
![9503.jpg 9503.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/9503.jpg)
Φαγκρί σχάρας, βιολογικό φακόρυζο με άγριο σκόρδο και λιαστή τομάτα, ψητά παντζάρια και σάλτσα μοσχολέμονου με φρέσκα μυρωδικά που θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φλωμάρια Λήμνου με ποικιλία από άγρια μανιτάρια, τσαλαφούτι και μαυροδάφνη για όλα τα γούστα, αλλά και παϊδάκια αρνιού, πουρές ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο για να νιώσεις πώς είναι οι θεϊκές γεύσεις.
![9507.jpg 9507.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/9507.jpg)
![9539.jpg 9539.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/9539.jpg)
Στα must είναι φυσικά τα τραγανά σαλατικά με σταμναγκάθι, ψητά παντζάρια, μανούρι, καρύδια και βινεγκρέτ με πράσινο μήλο, αλλά και οι μαρουλοσαρμάδες με καβουρμά, ρύζι και άνηθο, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι.
![9546.jpg 9546.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/9546.jpg)
Κάθε πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων που σε ταξιδεύει νοητά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χαρίζοντάς σου σε μια μπουκιά κάτι από την παράδοσή τους. Κάθε πιάτο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αγνών προϊόντων και κορυφαίων μεθόδων παρασκευής που σου δείχνει τι σημαίνει καλή κουζίνα. Κάθε πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές της λίστας κρασιών, των συνοδευτικών ποτών και των signature cocktails για μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.
Olive Garden, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326000. Ώρες λειτουργίας bar & restaurant 11.00 - 02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.