Κάθε γεύμα στο Olive Garden είναι μια μοναδική εμπειρία. Η σύγχρονη αισθητική του χώρου, το εκλεπτυσμένο περιβάλλον και η πανοραμική θέα 360° της Αθήνας αποτελούν τον δεύτερο βασικό λόγο που επισκέπτομαι το Olive Garden τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Ο πρώτος είναι φυσικά το εξαιρετικό μενού του executive chef Χρίστου Τζιλήρα.
Μαθαίνω ότι ο Χρίστος έχει επιμεληθεί και το νέο μενού το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων στη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με φόντο την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα συναντούν τα ΠΓΕ προϊόντα και δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα με μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με food styling που ακολουθεί κομψούς δρόμους χωρίς υπερβολές.
Φαγκρί σχάρας, βιολογικό φακόρυζο με άγριο σκόρδο και λιαστή τομάτα, ψητά παντζάρια και σάλτσα μοσχολέμονου με φρέσκα μυρωδικά που θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φλωμάρια Λήμνου με ποικιλία από άγρια μανιτάρια, τσαλαφούτι και μαυροδάφνη για όλα τα γούστα, αλλά και παϊδάκια αρνιού, πουρές ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο για να νιώσεις πώς είναι οι θεϊκές γεύσεις.
Στα must είναι φυσικά τα τραγανά σαλατικά με σταμναγκάθι, ψητά παντζάρια, μανούρι, καρύδια και βινεγκρέτ με πράσινο μήλο, αλλά και οι μαρουλοσαρμάδες με καβουρμά, ρύζι και άνηθο, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι.
Κάθε πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων που σε ταξιδεύει νοητά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χαρίζοντάς σου σε μια μπουκιά κάτι από την παράδοσή τους. Κάθε πιάτο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αγνών προϊόντων και κορυφαίων μεθόδων παρασκευής που σου δείχνει τι σημαίνει καλή κουζίνα. Κάθε πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές της λίστας κρασιών, των συνοδευτικών ποτών και των signature cocktails για μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.
Olive Garden, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326000. Ώρες λειτουργίας bar & restaurant 11.00 - 02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.