- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το street food της Θεσσαλονίκης στον δρόμο για τη δόξα!
Αυτά είναι τα καλύτερα στέκια για να κορέσεις την πείνα σου
Όσο η Θεσσαλονίκη προσελκύει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και ο τουρισμός αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς που πλέον δεν βρίσκεις σπίτι στο κέντρο, τόσο και η γαστρονομία της πόλης εξελίσσεται. Η παγκόσμια τάση του street food γνωρίζει μεγάλη άνθιση, και μετά από τα πολύ πετυχημένα φεστιβάλ της ομάδας Soulfood Thessaloniki, καταστήματα με γεύσεις του κόσμου και του δρόμου ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο.
Το καινούργιο Tarantino άνοιξε τις πόρτες του αλλά και τις φωτιές του στο πιο εναλλακτικό αλλά και underground στενό της πόλης, στην Ερνέστου Εμπράρ, στα Άνω Λαδάδικα, και έδειξε από την αρχή τον νικητή στο παιχνίδι «καλύτερο sandwich και burger της πόλης». Αργομαγειρεμένα μοσχαρίσια και χοιρινά κομμάτια κρέατος σε μπριός και σουσαμένια ψωμάκια, πεντανόστιμα και ζουμερά burger και βέβαια το μόνο μαγαζί που σερβίρει τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες παρέα με soul funk μουσικές και ελληνικές μπίρες! Επίσκεψη απαραίτητη!
Η τάση Φαλάφελ συνεχίζει με αρκετούς χώρους να σερβίρουν τον αραβικό ρεβυθοκεφτέ και τις παραλλαγές του. Falafel Taste Middle East, Falaifel, Garbanzo, τα καλύτερα…
To απόλυτο ελληνικό street food, δηλαδή το σουβλάκι, έχει τον γνώριμο Δημήτρη 22ο με καινούργια έδρα στην πλατεία Αριστοτέλους και, εκτός από τα κλασικά, με ένα υπέροχο μπιφτέκι λαχανικών και τις πιο ωραίες φρέσκιες πατάτες του κέντρου.
Ο βασιλιάς του hot dog είναι η αλυσίδα Hot Dog King, με 24/7 υπηρεσίες, και με συνδυασμούς μοσχαρίσιων χοιρινών καυτερών και άλλων τόσων λουκάνικων και γεύσεων..
Το Brothers in Law, το Grill Bros και το Pax συνεχίζουν την ποιοτική burger πορεία τους!
Στο χέρι μαγικό προφιτερόλ με chou που ψήνονται μπροστά σου θα βρεις στο Choureal, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπως και εκλεράκια μούρλια.
Γυράκι στα κάρβουνα στα Αδέλφια και στις Σούβλες στην Αντιγονιδών, μπιφτεκάκια μούρλια στο Λαϊκόν, γιαννιώτικα κρέατα στις Βέργες και κεμπαπάκια στο Pig A Sauce.
Χρωματιστές Γεύσεις του κόσμου στο Hola και Mongo, Mεξικό - Ασία 1-1.
Απίθανοι λουκουμάδες και βάφλες στο ολοκείνουργιο Dada’s House στην Ικτίνου.
Healthy σάντουιτς, χυμοί και bowls στα Join Juice, μοναδική ζύμη και υλικά στο Mono στην Αριστοτέλους και Pizza Please, που συνεχίζει ως η καλύτερη Pizza με διαφορά… Viva Napoli!
Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το παγωτό με άγριο μανιτάρι στο Vanilla στο τέρμα της Μητροπόλεως, την Μπουγάτσα Ανώτερον στην Αγίου Δημητρίου και Μπαντή στην Παναγία Φανερωμένη και το καινούργιο Pastrami στην Τούμπα..
Καλή όρεξη!
YΓ: Σημείωσε την ημερομηνία: 19, 20 και 21 Απριλίου 2019 το Thessaloniki StreetFoof Festival στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.