«Το Γίδι»: Μια χασαποταβέρνα αλλιώτικη από τις άλλες
Ντεκόρ ελληνικής επαρχίας, μενού κρεατοφαγικό και ακαταμάχητο


Μετά από τις αμέτρητες γευστικές διαδρομές που η Αθήνα σου έχει προσφέρει απλόχερα, και αφού σε αποπλάνησαν υφές και τάσεις σύγχρονες και αρώματα που δεν φανταζόσουν πως μπορούν να αποδοθούν σε ένα πιάτο, νοστάλγησες… τον τόπο σου. Γυρίζεις πίσω. Ο δρόμος σε φέρνει στη Μεταμόρφωση, σε μια χασαποταβέρνα με το πρωτότυπο και άκρως αποκαλυπτικό για το είδος της όνομα, «Το Γίδι».
Λειτουργεί από τις αρχές του 2017 και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. «Το Γίδι» αποπνέει αυτό το απλό, το οικείο, το αυθεντικά ελληνικό που τόσο πεθύμησες.

Στο «έμπα» του μαγαζιού σε υποδέχεται μια δεντροφυτεμένη αυλή που θυμίζει τις εξοχικές ταβέρνες της ελληνικής επαρχίας. Ένας αέρας από το παρελθόν θα σε ακολουθήσει και στο εσωτερικό. Πέτρα, λαμαρίνα, ξύλο, μωσαϊκό, ταγάρια, γκλίτσες, παλιά κουζινικά συνθέτουν ένα βουκολικό σκηνικό που, αν μη τι άλλο, σε απελευθερώνει από τα μεγαλοπρεπή σκηνικά των εστιατορίων που συνηθίζεις να πηγαίνεις και σου δημιουργεί μια διάθεση ανέμελη. Αυτή η ίδια διάθεση είναι που λίγο αργότερα θα σε απενοχοποιήσει και όχι μόνο θα σου επιτρέψει αλλά και θα σε παρακινήσει να γλείψεις με βουλιμία τα δάκτυλά σου. Ο βαθύς γνώστης και ψήστης Γιάννης, - ανήσυχο πνεύμα - πειραματίζεται συνεχώς για να πετύχει το απόλυτο ψήσιμο σε ό,τι κομμάτι πέσει πάνω στη θράκα του.

Η επιλογή γίνεται μέσα από μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών, βορειοελλαδίτικης ως επί το πλείστον προέλευσης, κρεάτων. Ουσιαστικά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, όπως όταν πηγαίνεις στον εξειδικευμένο κρεοπώλη σου και χαζεύεις τη βιτρίνα του με τις ώρες μέχρι να αποφασίσεις. Τρυφερές μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια, συκωταριά, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια (πόσο σου έλειψε το ζουμερό λιπάκι), όλα μαριναρισμένα με διαλεχτά μπαχαρικά που κάνουν τη γεύση τους να αγγίζει την τελειότητα.

Ακόμη, μπιφτέκια από εξαιρετικό μοσχαρίσιο κιμά (το 30% του οποίου έχει περάσει από διαδικασία ωρίμανσης και έχει θεϊκή γεύση) και χειροποίητα λουκάνικα. Οι υπόλοιπες γεύσεις που συμπληρώνουν το μενού, απλές και εξίσου ελληνικές, περιλαμβάνουν τραχανά, φασολάκια, σταμναγκάθι, φέτα βουτυράτη και τις φημισμένες μακαρούνες του μαγαζιού (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα). Το γιαούρτι με το κυδώνι είναι ο ιδανικός επίλογος.

Θα φας, θα πιεις και θα το ευχαριστηθείς τόσο, που θα υποσχεθείς στον εαυτό σου να επιστρέψεις εδώ σύντομα, γιατί ο Βασίλης Ακριβός (που ξέρεις και εμπιστεύεσαι από το Ψάριστον, το Αιόλου 68 και το Salty Pig) και η ομάδα του έβαλαν έναν ακόμη προορισμό στις γευστικές σου διαδρομές, αλλά αυτόν τον εκτίμησες περισσότερο, γιατί αγαπάς το κρέας και είναι… κι απ’ τον τόπο σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωί καφές, αργότερα ντολμάδες και αφράτα μπιφτεκάκια
Μεσογειακή κουζίνα, πολύχρωμο ντεκόρ, ωραία πιάτα
Εδώ η ελληνική γαστρονομία αποκτά νέο πρόσωπο, γεμάτο γεύση και φρεσκάδα
Απολαυστικά πιάτα της πολίτικης κουζίνας φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά
Ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος όπου η κρητική φιλοξενία και η αγάπη για το καλό φαγητό πρωταγωνιστούν
Μια γνήσια ιταλική εμπειρία στο Χαλάνδρι
Ωραίες ετικέτες και νόστιμη κουζίνα σε μια ωραία αυλή του Χαλανδρίου
Αγαπημένο στέκι στο Χαλάνδρι για κάθε στιγμή της ημέρας
Φοβερή πίτσα με ζυμάρι που ωριμάζει για 36 ώρες
Από τον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus έχεις την καλύτερη θέα της Αθήνας
Το κουτούκι που τόσο αγάπησαν οι Παναθηναϊκοί ζει και βασιλεύει
Τα μπακαλιαράκια του Αρίστου: το πιο διάσημο σποτ για μπακαλιάρο στη Θεσσαλονίκη
Και οπωσδήποτε για το πάρτι της Κυριακής
Εδώ, θα ευχαριστηθείς φαγάκι και μεζέδες μερακλήδικους
Διαχρονική επιλογή για όσους αναζητούν γνήσιες ελληνικές γεύσεις και ποιοτική εξυπηρέτηση
Και γι’ αυτό η Θεσσαλονίκη την έχει στην καρδιά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.