- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κυριακάτικο ανοιξιάτικο απομεσήμερο και οι Αθηναίοι σαν τα σαλιγκάρια κατέκλυσαν τα νότια προάστια αποζητώντας τον ήλιο και τη μυρωδιά της θάλασσας. Στο ολοκαίνουργιο Opus φτάσαμε νωρίς το απόγευμα με… τροχισμένη όρεξη, μια και είχαμε διασχίσει την παραλιακή μαζί με χιλιάδες άλλους που είχαν την ίδια ιδέα με μας.
Βρίσκεται απέναντι από το Palait des Sports της Γλυφάδας, στην Αγγέλου Ιωάννου Μεταξά, και είναι ένα χαλαρό café-restaurant-bar, σε σοφιστικέ χρωματικούς τόνους του γκρίζου και του μαύρου που συνδυάζονται με σκανδιναβικού design έπιπλα. Μεγάλο μπαρ, τοίχοι ντυμένοι με μπουκάλια, και εξωτερικοί χώροι με τζαμαρίες και γύρω γύρω φυτά. Ο κόσμος πολύς, TV περσόνες, καλλιτέχνες (ηθοποιοί - τραγουδιστές), μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές, γενικώς stars. Φίλοι και γνωστοί του Αντώνη Ρέμου, που είναι και super star και ιδιοκτήτης.
Το φαγητό είναι εξαιρετικών προδιαγραφών και το επιμελείται ο καλός σεφ Μέντζελος Δροσόπουλος. Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες τις μοντέρνες τάσεις στην εστίαση. Δηλαδή, snacks, ποικιλία καφέδων, εξαιρετικών τσαγιών, smoothies, energy drinks, super cocktails με αλκοόλ ή χωρίς.
Για το εστιατόριο υπάρχει άλλη λίστα με πολύ δυνατές γεύσεις, στημένη με φιλοσοφία πολυσυλλεκτική, αφού βρίσκεις πιάτα από πολλές έθνικ κουζίνες. Διαλέξαμε τη σαλάτα Ρομαίν (μαρούλι - προσούτο - καβουρδισμένα φουντούκια - ντρέσινγκ ροκφόρ). Τα κεμπάπ κοτόπουλου γκάραμ μασάλα με πιτάκια καλαμποκιού και σος λεμονιού με αρώματα ανατολής τα πήραμε για ορεκτικά. Τα πρώτα μάς ενθουσίασαν. Επίτηδες διαλέξαμε για δεύτερα τα πιο «τεχνικά» πιάτα του μενού: το Duo γαρίδας-κοτόπουλου (με ελαφριά σάλτσα από κάρι με μπασμάτι και αποξηραμένο ανανά και τζίντζερ), το ριζότο με μοσχαρίσιο φιλέτο ψιλοκομμένο, μελιτζάνα και καπνιστή φέτα, και lollipop σολομού στον ατμό, γεμιστό με σπανάκι, φύκια nori και πουρέ παντζαριού, πέστο ρόκας και πατατάκια. Πιάτα που τους βάλαμε άριστα και για τη σύλληψη της σύνθεσης και για τη γεύση τους. Ελαφριά, εύγευστα, φίνα πραγματικά.
Από τα γλυκά διαλέξαμε ένα πλουσιότατο εκμέκ με καϊμάκι παγωτό, γλυκό κουταλιού αγριοκέρασο και τριμμένο φυστίκι αιγίνης, που μύριζε πολίτικη κουζίνα.
Στο Opus θα ακούσεις ωραίες μουσικές mainstream και μαύρες, θα πιεις και θα φας πολύ ωραία όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το service είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και τα πάντα σερβίρονται όλες τις ώρες από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Opus café-restaurant-bar, Α. Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, 210 8980.050. Ανοιχτά κάθε μέρα έως 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 35-45.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.