- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κυριακάτικο ανοιξιάτικο απομεσήμερο και οι Αθηναίοι σαν τα σαλιγκάρια κατέκλυσαν τα νότια προάστια αποζητώντας τον ήλιο και τη μυρωδιά της θάλασσας. Στο ολοκαίνουργιο Opus φτάσαμε νωρίς το απόγευμα με… τροχισμένη όρεξη, μια και είχαμε διασχίσει την παραλιακή μαζί με χιλιάδες άλλους που είχαν την ίδια ιδέα με μας.
Βρίσκεται απέναντι από το Palait des Sports της Γλυφάδας, στην Αγγέλου Ιωάννου Μεταξά, και είναι ένα χαλαρό café-restaurant-bar, σε σοφιστικέ χρωματικούς τόνους του γκρίζου και του μαύρου που συνδυάζονται με σκανδιναβικού design έπιπλα. Μεγάλο μπαρ, τοίχοι ντυμένοι με μπουκάλια, και εξωτερικοί χώροι με τζαμαρίες και γύρω γύρω φυτά. Ο κόσμος πολύς, TV περσόνες, καλλιτέχνες (ηθοποιοί - τραγουδιστές), μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές, γενικώς stars. Φίλοι και γνωστοί του Αντώνη Ρέμου, που είναι και super star και ιδιοκτήτης.
Το φαγητό είναι εξαιρετικών προδιαγραφών και το επιμελείται ο καλός σεφ Μέντζελος Δροσόπουλος. Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες τις μοντέρνες τάσεις στην εστίαση. Δηλαδή, snacks, ποικιλία καφέδων, εξαιρετικών τσαγιών, smoothies, energy drinks, super cocktails με αλκοόλ ή χωρίς.
Για το εστιατόριο υπάρχει άλλη λίστα με πολύ δυνατές γεύσεις, στημένη με φιλοσοφία πολυσυλλεκτική, αφού βρίσκεις πιάτα από πολλές έθνικ κουζίνες. Διαλέξαμε τη σαλάτα Ρομαίν (μαρούλι - προσούτο - καβουρδισμένα φουντούκια - ντρέσινγκ ροκφόρ). Τα κεμπάπ κοτόπουλου γκάραμ μασάλα με πιτάκια καλαμποκιού και σος λεμονιού με αρώματα ανατολής τα πήραμε για ορεκτικά. Τα πρώτα μάς ενθουσίασαν. Επίτηδες διαλέξαμε για δεύτερα τα πιο «τεχνικά» πιάτα του μενού: το Duo γαρίδας-κοτόπουλου (με ελαφριά σάλτσα από κάρι με μπασμάτι και αποξηραμένο ανανά και τζίντζερ), το ριζότο με μοσχαρίσιο φιλέτο ψιλοκομμένο, μελιτζάνα και καπνιστή φέτα, και lollipop σολομού στον ατμό, γεμιστό με σπανάκι, φύκια nori και πουρέ παντζαριού, πέστο ρόκας και πατατάκια. Πιάτα που τους βάλαμε άριστα και για τη σύλληψη της σύνθεσης και για τη γεύση τους. Ελαφριά, εύγευστα, φίνα πραγματικά.
Από τα γλυκά διαλέξαμε ένα πλουσιότατο εκμέκ με καϊμάκι παγωτό, γλυκό κουταλιού αγριοκέρασο και τριμμένο φυστίκι αιγίνης, που μύριζε πολίτικη κουζίνα.
Στο Opus θα ακούσεις ωραίες μουσικές mainstream και μαύρες, θα πιεις και θα φας πολύ ωραία όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το service είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και τα πάντα σερβίρονται όλες τις ώρες από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Opus café-restaurant-bar, Α. Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, 210 8980.050. Ανοιχτά κάθε μέρα έως 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 35-45.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.