- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κυριακή, ημέρα των μουσείων. Απολαυστικές οι εκθέσεις: του Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ μας καθήλωσε και η αφιερωμένη στον έρωτα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας ενθουσίασε.
Κατηφορίζουμε προς Γκάζι, για να τακτοποιηθούμε φαγοποτικώς. Ψηφίζουν όλοι μακαρονάδες και βρίσκω ευκαιρία να δω από κοντά το νέο πόστο της Pasta la vista. Μεταφέρθηκε από το κέντρο της Βουτάδων, λίγο πιο κάτω, στη γωνία Δεκελέων και Βουτάδων. Μίκρυνε σε διαστάσεις και από μεγάλη τρατορία μπαρ έγινε ιταλικό εστιατόριο μικρό και cozy.
Minimal περιβάλλον, αριστερά η ανοιχτή κουζίνα που σε προκαλεί να κοιτάζεις προς τα κει, μπροστά ακριβώς μικρό μπαράκι, περισσότερο για αναμονή, και δεξιά ανοίγεται η σάλα σε δύο επίπεδα, στα χρώματα του ξύλου σε συνδυασμό με μαύρο. Η αλλαγή τού πήγε. Η κουζίνα βρήκε άλλους ρυθμούς, πιο ελεγκάντε, οι γεύσεις πλουτίστηκαν και εκλεπτίστηκαν ταυτόχρονα. Η ατμόσφαιρα έγινε πιο μπιστρό. Η αγάπη για τις ωραίες μουσικές έχει παραμείνει κι έτσι απολαύσαμε ακούσματα soul, funky και jazz, μαζί με ωραίες μακαρονάδες και ντελίσιους πίτσες.
Μας υποδέχθηκαν με χειροποίητες φοκάτσιες, που βουτήξαμε σε μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με καρύδια. Δοκιμάσαμε τη σαλάτα pasta la vista baby (ρόκα - καρδιές σαλάτας - πεπόνι - γκοργκοντζόλα - προσούτο και dressing μελιού). Το προσούτο ήταν εξαιρετικής ποιότητας και η γκοργκοντζόλα real, και όλα έδεναν πολύ όμορφα με τo dressing μελιού. Από τα ορεκτικά διαλέξαμε μελιτζάνα στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και παρμεζάνα, που τη βρήκαμε πολύ νόστιμη. Οι νηστεύοντες ικανοποιήθηκαν με πίτσα με ψητά λαχανικά, που και οι μη νηστεύοντες απλώναμε συνέχεια το χεράκι μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε double score στην υπέροχη πίτσα (που την έχουν 30 cm, όπως προειδοποιεί ο κατάλογος).
Για δεύτερα διαλέξαμε όλοι μακαρονάδες και δοκιμάσαμε amatriciana (μπέικον, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και λευκό κρασί), κανελόνια με φρέσκια πάστα και κιμά στο φούρνο, spaghetti frutti di mare και spaghetti al pesto. Τα βρήκαμε ιταλικού γούστου, όπως έπρεπε βρασμένα και καλοπαρουσιασμένα, και σε μέγεθος ελληνικού γούστου. Τα γλυκά επίσης ήταν χειροποίητα και πεντανόστιμα: αυθεντικό tiramisu και μους αχλαδιού με μασκαρπόνε σος σοκολάτα και καρύδια. Ο καταλόγος του pasta la vista, χωρίς να είναι πολύ μεγάλος, σου επιτρέπει να βρεις κλασικές ιταλικές γεύσεις σε καλή βερσιόν. Περιλαμβάνει antipasti, σαλάτες, ριζότι, πίτσες, ζυμαρικά, πιάτα με κρέας και πιάτα με πάστα φρέσκια. Μπορείς επίσης να διαλέξεις οποιαδήποτε γεύση να γίνει με spaghetti ολικής άλεσης. Το ίδιο συμβαίνει και στη λίστα κρασιών που, αν και μικρή, αντιπροσωπεύει αρκετές περιοχές, ελληνικές και ιταλικές, που θα συνοδέψουν τέλεια το φαγητό σας, μαζί με πέντε ετικέτες ξένης μπίρας.
Pasta la Vista, Ristorante Italiano, Δεκελέων 1A & Βουτάδων, Γκάζι, 210 3461.392. Ανοιxτό κάθε μέρα, μεσημέρι - βράδυ. Από 2 μ.μ. έως 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 25-28.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.