Το Λιμανάκι είναι η πιο φημισμένη ψαροταβέρνα της Σίφνου
«Αστακοί, μπαρμπούνια, φαγκριά, μαγιάτικα, χριστόψαρα, βλαχοσφυρίδες, σκαθάρια και ό,τι άλλο γεννά η θάλασσα»
![119965-275894.jpg 119965-275894.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/119965-275894.jpg)
![psaro-anoigma.jpg psaro-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/09/17/psaro-anoigma.jpg)
Ο οικισμός Φάρος βρίσκεται στα Ν.Α. της Σίφνου, το όνομά του οφείλεται στην ύπαρξη ενός φάρου στην είσοδο του λιμανιού, το οποίο ήταν επίσημο λιμάνι έως το 1883 και είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες, τη Φασολού, τον Φάρο και το Γλυφό. Στην παραλία του Φάρου βρίσκεται η ψαροταβέρνα «Το Λιμανάκι» της οικογένειας του Γιώργου Κακάκη, μια από τις λίγες ψαροταβέρνες του νησιού όπου θα βρει κανείς ακόμη και τον Αύγουστο φρέσκο ψάρι.
![psarotaverna-limanaki-faros-sifnos-dsc_3444-823x549.jpg psarotaverna-limanaki-faros-sifnos-dsc_3444-823x549.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/psarotaverna-limanaki-faros-sifnos-dsc_3444-823x549.jpg)
Ο λόγος είναι απλός. Ο κυρ Γιώργος είναι πρώτο δεινός ψαράς και πολύ αργότερα έγινε και ταβερνιάρης! Τον γνώρισα αρχές Σεπτέμβρη του 2018 και τον ρώτησα: «Δυσκολίες που θα είχες φέτος με τους βοριάδες…τα καΐκια σ’ εμάς στην Πάρο δεν κουνήθηκαν από το λιμάνι». Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Τι είναι αυτά που λες, δεν υπάρχει μέρα το καλοκαίρι που να μην βγω στο γυαλί, ό,τι καιρό και να κάνει, γιατί τι θα φάνε οι πελάτες της ψαροταβέρνας μας;» και συνέχισε: «Από τα 10 μου χρόνια με τον πατέρα μου, έμπλεξα με τη θάλασσα. Ολημερίς και ολονυχτίς καταμεσής σε δίχτυα, αρμύρες και αγέρες. Σαράντα χρόνια μετά, εγώ και η οικογένειά μου, συνεχίζουμε το ίδιο επάγγελμα. Κρατάμε την παράδοση. Ψαράς ο πατέρας μου, ψαράς κι εγώ! Το καΐκι μας, όπως και τότε, έτσι και σήμερα βάζει πλώρη καθημερινά μέσα από το λιμανάκι του Φάρου για σεργιάνι επιδιώκοντας την καλή ψαριά. Αστακοί, μπαρμπούνια, φαγκριά, μαγιάτικα, χριστόψαρα, βλαχοσφυρίδες, σκαθάρια και ό,τι άλλο γεννά η θάλασσα».
![psarotaverna-limanaki-faros-sifnos-dsc_3441-823x549.jpg psarotaverna-limanaki-faros-sifnos-dsc_3441-823x549.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/psarotaverna-limanaki-faros-sifnos-dsc_3441-823x549.jpg)
Κραδαίνοντας γελώντας ένα ζωντανό αστακό, ενάμιση κιλό παρακαλώ, συνεχίζει ακάθεκτος: «Από τον πατέρα μου, τον κυρ Πέτρο, έμαθα την τέχνη του ψαρέματος. Από τη μάνα μου, την κυρά Στέλλα, πήρα κάτι εξίσου πολύτιμο…τις καλές συμβουλές. Ότι το φρέσκο ψάρι θέλει σωστό ψήσιμο και λαχταριστές συνταγές. Έτσι, με τις υποδείξεις και τον τρόπο της, μ’ έκανε καλοφαγά του ψαριού».
Την ταβέρνα το Λιμανάκι την είχαν παλιά οι παππούδες, μετά νοικιάστηκε και κατόπιν έμεινε κλειστή για αρκετό καιρό. Το 2011, όταν άρχισαν να μεγαλώνουν τα παιδιά του, οΠέτρος και η Ισαβέλλα, αποφάσισαν μαζί με τη γυναίκα του Φλώρα Κοράκη, να την ξανανοίξουν. Και σήμερα είναι η πιο φημισμένη ψαροταβέρνα του νησιού, γιατί προσφέρει ότι πιο φρέσκο και εκλεκτό δίνει η θάλασσα. Περισσότερα.
*Για τους ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου διαβάστε εδώ.
**Για το πανηγύρι του προφήτη Ηλία διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.