Resto

Λευτέρης Λαζάρου: «Το καλοκαίρι θέλει ταράτσα, έναν κεφτέ και την αύρα της θάλασσας του Πειραιά»

Όταν ο πιο διάσημος σεφ της δημιουργικής ψαροφαγίας μαγειρεύει κρέας στο Bites & Wine…

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bites-wine_anoigma.jpg

Όταν μετράς τα κατάρτια του Μικρολίμανου από ψηλά, νιώθεις πως οι διακοπές σου έχουν ξεκινήσει, κι ας είσαι στην Αθήνα. Ίσως μάλιστα η ανταμοιβή για την παραμονή σου σε αυτή την αυγουστιάτικη πόλη να είναι αυτή ακριβώς η ειδυλλιακή ταράτσα με τα καραβάκια να λικνίζονται νωχελικά μπροστά σου, τα αστέρια της Αθήνας να παίρνουν θέση στον αττικό ουρανό και τις καινούργιες δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου να κλέβουν την προσοχή σου από τη θέα για ακόμη μία φορά.

bites-wine_02.jpg

Ο Λευτέρης Λαζάρου μας σύστησε το Bites & Wine στα μέσα του χειμώνα ως ένα θαλασσινό tapas bar που δίνει έμφαση στους λαχταριστούς μεζέδες και στο καλό κρασί. Τότε δεν φανταζόμασταν όμως ότι η καλοκαιρινή ταράτσα του, εκτός από αυτή την ασύγκριτη θέα θα αποκάλυπτε και μια νόστιμη ανατροπή. Ανατροπή, διότι ο διάσημος σεφ που έχει σημαδέψει με το όνομά του τη δημιουργική ψαροφαγία της χώρας, καταπιάνεται αυτή τη φορά με το κρέας. Και νόστιμη γιατί αποδεικνύει ότι το ταλέντο του τελικά κυριαρχεί σε στεριά και θάλασσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσιάζει δημιουργίες με κρέας. Οι γνώστες θα θυμούνται ίσως το αμιγώς κρεατοφάγο και πρωτοποριακό για την εποχή εστιατόριο «Παρέα» που ο σεφ είχε ανοίξει στην Πειραιώς το 2004. Βέρος Πειραιώτης ο ίδιος, μου λέει πως «η θάλασσα του Πειραιά είναι η προέκταση της ψυχής μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από μωρό ακόμα, αυτή τη θάλασσα βλέπω και αναπνέω». Ίσως για αυτή τη μεγάλη του αγάπη να θεωρείται μέγας γνώστης του ψαριού. Αλλά, για να λέμε την αλήθεια, ένας μεγάλος σεφ, παραμένει εξαιρετικός είτε μαγειρεύει ψάρι, είτε κρέας (είτε μπάμιες).

bites-wine_04.jpg

Στο καλοκαιρινό Bites & Wine, λοιπόν, θα βρείτε τις καινούργιες δημιουργίες του σεφ, που έχουν όμως έντονη την comfort food διάσταση. Το Vitello Tonnato με σάλτσα τόνου και κάππαρη (€9) είναι η βελούδινη γέφυρα που ενώνει τη θάλασσα με τη στεριά. Από εκεί να ξεκινήσετε το ταξίδι της εξερεύνησης. Έπειτα, δοκιμάστε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι (€12) που ξυπνούν αθώες αναμνήσεις περασμένων καλοκαιριών, τη δροσερή σαλάτα με φρέγκολα, prosciutto και πεπόνι (€8) το spaghetti cipriani (€12) με αρωματικό μοσχαρίσιο κιμά (δηλαδή το υπέρτατο comfort food πιάτο ολόκληρου του κόσμου), ένα πρωτότυπο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ και αυγό ποσέ (€10), λαχανοντολμάδες με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα κουρκουμά (€7) και πολλά ακόμα. Συνοδευτικά θα βρείτε μεγάλη γκάμα από εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα, ενώ για επίλογο τις δημιουργίες του καλλιτέχνη pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη (το γλυκό του burger ειναι ιντριγκαδόρικο, ανατρεπτικό και εξαίσιο). Πόσο πιο νόστιμο να γίνει το αθηναϊκό καλοκαίρι;

bites-wine_01.jpg

 
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, 210 5228400, Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.