- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Ψωμολαδέα: Το καλύτερο μέρος στα Κύθηρα για τέλειο φαγητό, ατμόσφαιρα και σέρβις
Ωραίο νησιώτικο εστέτ concept στο αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου
Την «Ψωμολαδέα» στον Αυλέμονα την τρέχει η Ελίνα, αδερφή της Άβας Γαλανοπούλου – και δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω για το μαγαζί αλλά επειδή είναι σπάνιο, ιδιαίτερο και εξαιρετικό μαζί: έχει πολύ νόστιμα πιάτα, φιλικότατο σέρβις, ωραίο νησιώτικο, εστέτ concept και κυρίως…. ιδανική θέση. Κατά μια άποψη, οτιδήποτε στα Κύθηρα έχει ιδανική θέση (=τα Κύθηρα).
Ο Αυλέμονας όμως είναι το αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου, τουλάχιστον σύμφωνα με τους Τσιριγώτες, κι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τον κόσμο, που το ζηλεύει ως μέρος και πολύ θα ήθελε να ήταν εκεί.
«Ψωμολαδέα» είναι η τοπική χορταστική σαλάτα των Κυθήρων και μπορείτε να την παραγγείλετε στο εστιατόριο. Αν έχει κόκορα κρασάτο, μην τον χάσετε. Το κοτόπουλο με κουμ-κουάτ είναι σούπερ αν σας αρέσει το γλυκό/αλμυρό ως γεύση, και το ταλαγάνι με πέστο βασιλικού είναι ασυναγώνιστο.
Ο μάγειρας λέγεται Νίκος Συκαράς και κάνει θαύματα με απλά υλικά – έχει πολλά πιάτα vegan και vegetarian, μια και ο Αυλέμονας είναι η πατρίδα του γιόγκι. Δοκιμάστε ένα από τα αρωματικά κρασιά της Μονεμβασιάς, τσίπουρο ή φατουράδα, και παραδοσιακή λεμονόπιτα για καπάκι.
Με τραπεζάκια στον κήπο ή πάνω στη θάλασσα, δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό στέκι από την «Ψωμολαδέα»…
«Ψωμολαδέα», Αυλέμονας, Κύθηρα, 6986520617.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.