Καραβαϊκή: Η καινούργια αυλή της Αθήνας έχει κλίμα τροπικό!
Αστικές γαστριμαργικές περιπλανήσεις σε φερ-φορζέ καρέκλες
Ξεκινάμε από το όνομα: Για να μην μπερδέψεις τον πλοηγό και για να φτάσεις σίγουρα στον προορισμό σου, να το προφέρεις σωστά. Είναι Καραβαϊκή και όχι Καραϊβική.
Ανεβαίνοντας τον δρόμο της Νέας Πεντέλης λοιπόν μια καθημερινή βράδυ, λίγο πιο μακριά από τη βαβούρα της κεντρικής πλατείας, θα βρεθείς στην τροπική αυλή της Καραβαϊκής. Στην ευγενική, χαμογελαστή φυσιογνωμία του Αντρέα που θα σε καλωσορίσει, θα αναγνωρίσεις τον άνθρωπο που για 3-4 χρόνια σέρβιρε τα τραπέζια του Kozi. Σήμερα ο Αντρέας, μαζί με τον Άρη και την Υπατία δημιούργησαν με κέφι και προσωπική δουλειά αυτό τον υπέροχο και δροσερό χώρο, στα τροπικά στοιχεία του οποίου παρεισφρέουν οι παλιές πορσελάνες της γιαγιάς!
Τα χέρια σου παίζουν νευρικά με το κινητό σε μια προσπάθεια να αντισταθείς στην παρόρμηση να φωτογραφίσεις κάθε σπιθαμή του μαγαζιού πριν καθίσεις σε μια από τις στρωμένες με τις χαρακτηριστικές «κουρελούδες» γωνιές που παραπέμπουν στις γραφικές ταβέρνες των Κυκλάδων και δίνουν επιπλέον χρώμα. Οι σιδερένιες φερ-φορζέ του ’60 και η άτακτη χωροταξία της αυλής, θα σε ταξιδέψουν μακριά από το γνώριμο Αθηναϊκό εστιατοριακό τοπίο.
Στις μικρές και αναπάντεχες λεπτομέρειες, να προσθέσουμε και τα παλιά ανάγλυφα πιάτα από το ξενοδοχείο Hilton που προσθέτουν αίγλη στο όμορφο αυτό συνονθύλευμα του στυλ.
Η Αφροδίτη, ηθοποιός στο επάγγελμα - το πραγματικό της πάθος όμως είναι το καλό φαγητό - μας έφερε τον φτιαγμένο στο χέρι κατάλογο που έκρυβε μια εντυπωσιακή ποικιλία επιλογών, από ψαρικά αλλά και κρέας, όλα δημιουργικά και, ήδη από το άκουσμά τους, απίστευτα νόστιμα! Η Αφροδίτη μας πρόσφερε για αρχή παξιμάδια από χαρούπι με ελαιόλαδο και τσάτνεϊ πριν δώσουμε την παραγγελία μας με όλα όσα πιστεύαμε ότι θα χωρέσουν στην επιφάνεια του τραπεζιού - υπάρχουν πάντα και τα εκτός μενού ξεχωριστά πιάτα ημέρας, γι’ αυτό καλό είναι να ρωτήσεις!
Ξεκινήσαμε με σαλάτα Καραβίσια, κάτι σαν τον κλασικό ντάκο, με παξιμάδια χαρουπιού και λίγο χούμους με κάρι, πετιμέζι και κουκουνάρι, γεύσεις που έδεσαν και πέρασαν τον ουρανίσκο ποτισμένες με λίγη ρακή! Δεν πήγαμε καθόλου στα «κυρίως» - εκτός από το Περουβιανό κοτόπουλο με σάλτσα verde - αλλά απολαύσαμε λαχταριστές μπουκιές από ξεροψημένο πεϊνιρλί με σουτζούκι, παλαιωμένο κασέρι με νιφάδες τσίλι, τυρί φέτα με καρπούζι - θεϊκό! Οι ελαφρώς τηγανισμένοι κεφτέδες chorizo βουτηγμένοι σε μαρμελάδα πιπεριάς, όμως, θα μείνουν αξέχαστοι!
Η ατμόσφαιρα γινόταν ολοένα και πιο οικεία και ο Αντρέας δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί μας εικόνες από το μέλλον της Καραβαϊκής. Βλέποντας το χώρο να γεμίζει πριν ακόμη νυχτώσει, ακόμη και τα εσωτερικά τραπέζια παρά τους 30 βαθμούς που διατηρούσε το απόγευμα, καταλάβαινες πως η Καραβαϊκή ήρθε για να «μείνει»!
Ρωτήσαμε την Αφροδίτη για το αγαπημένο της γλυκό και η απάντηση μάλλον μας δίχασε παρά μας διευκόλυνε. Τουλούμπες με γέμιση παγωτό dondurma (Κωνσταντινουπολίτικη συνταγή) και φιστίκι (από την Αίγινα) ή καριόκες με γέμιση τσίλι και παγωτό από ροδοπέταλα. Τα λόγια περιττεύουν…
Εδώ θα έρθεις ξανά, και ξανά, και ξανά.
25ης Μαρτίου 3, Νέα Πεντέλη, 21 0609 6165
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
14 χρόνια πετυχημένης πορείας στον χώρο της αθηναϊκής εστίασης
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.