- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Seezone, ένας παράδεισος σε απόσταση αναπνοής
Θάλασσα, ωραία κουζίνα και τέλεια ποτά μία ώρα από την Αθήνα
![seezone-anoigma.jpg seezone-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/07/04/seezone-anoigma.jpg)
Η πέργκολα, αέρινα φτιαγμένη για να μιμείται τις κινήσεις των φύλλων στο θαλασσινό αεράκι. Το σώμα βουλιάζει στους πουπουλένιους καναπέδες με την ωραιότερη απόχρωση του μπλε, τα αυτιά χαϊδεύουν οι χαλαρωτικοί ήχοι μιας ανέμελης μουσικής και ο παφλασμός των κυμάτων που σκάνε στην παραλία ακριβώς μπροστά. Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς γίνεται να υπάρχουν τόσοι μικροί παράδεισοι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, αλλά είμαι χαρούμενη που βρήκα ακόμα έναν. Το Seezone άνοιξε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Βραχάτι Κορινθίας και είναι το ωραιότερο μέρος που μπορώ να σκεφτώ για να στεγάσει μια γρήγορη καλοκαιρινή απόδραση.
![photo-14-06-2017-11-28-36.jpg photo-14-06-2017-11-28-36.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/photo-14-06-2017-11-28-36.jpg)
![0j0a3097.jpg 0j0a3097.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a3097.jpg)
![0j0a3276.jpg 0j0a3276.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a3276.jpg)
Ο Γιώργος Στέφας και ο Θοδωρής Κωστόπουλος, δύο νέα παιδιά με μπόλικη όρεξη αποφάσισαν να μεταμορφώσουν τον εγκαταλελειμμένο για χρόνια χώρο σε μικρό κόσμημα της περιοχής. Ο Θοδωρής, που εκτός από συνιδιοκτήτης του Seezone είναι και αρχιτέκτονας, μετέτρεψε το κτίριο σε έναν κόσμο απόλυτης χαλάρωσης, ενώ ο Γιώργος με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης οργάνωσε στην εντέλεια μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Όμως, αυτό που κάνει το Seezone να ξεχωρίζει, δεν είναι μόνο η τοποθεσία, η γαλήνια ατμόσφαιρα ή οι φιλικοί ιδιοκτήτες. Είναι όλα αυτά σε συνδυασμό με το φαγητό.
![36632967_10156495515291944_788215731056541696_n.jpg 36632967_10156495515291944_788215731056541696_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36632967_10156495515291944_788215731056541696_n.jpg)
![0j0a3298.jpg 0j0a3298.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a3298.jpg)
![36614413_10156495495391944_1266731931723104256_n.jpg 36614413_10156495495391944_1266731931723104256_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36614413_10156495495391944_1266731931723104256_n.jpg)
Το μενού που έχουν επιμεληθεί οι σεφ Γιώργος και Βασίλης Μαλαχάτης έχει δύο πρόσωπα. Από το πρωί μέχρι το απόγευμα θα βρεις ελαφριά πιάτα, χωρίς να λείπουν και οι πιο comfort πινελιές. Έτσι, αφού κάνεις την απαραίτητη βουτιά στα δροσερά νερά, στο τραπέζι σε περιμένουν πληθωρικές σαλάτες, διάφορα snacks (πες ναι στη Focaccia με προσούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα, ρόκα και pesto βασιλικού), λαχταριστά ζυμαρικά και οι μεγάλες αγάπες του brunch, δηλαδή αυγά σε κάθε εκδοχή καθώς και βουνά από pancakes. Και επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσεις, η απάντηση είναι «ναι»: όλα σερβίρονται και στην παραλία.
![36607178_10156495515251944_2426187017890037760_n.jpg 36607178_10156495515251944_2426187017890037760_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36607178_10156495515251944_2426187017890037760_n.jpg)
![36609169_10156495514776944_2568404036579491840_n.jpg 36609169_10156495514776944_2568404036579491840_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36609169_10156495514776944_2568404036579491840_n.jpg)
![36617967_10156495514791944_6630034984977563648_n.jpg 36617967_10156495514791944_6630034984977563648_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36617967_10156495514791944_6630034984977563648_n.jpg)
![36657922_10156495515581944_592639305696935936_n.jpg 36657922_10156495515581944_592639305696935936_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36657922_10156495515581944_592639305696935936_n.jpg)
Η αληθινά νόστιμη έκπληξη όμως αποκαλύπτεται το βράδυ, από τις 20.00 και μετά όταν κάνει την εμφάνισή του το dinner menu. Ορεκτικά με…διεθνείς ανησυχίες (θα βρεις από bao buns και tacos μέχρι spring rolls και γαρίδες tempura) ριζότα (δοκίμασα ένα έξοχο και ολόσωστα χυλωμένο με άγρια μανιτάρια, πάστα τρούφας, λεμονοθύμαρο και παρμεζάνα), διάφορα είδη ζυμαρικών, από τα οποία μου γυάλισαν rigatoni με κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα, πολύχρωμες πιπεριές, σάλτσα πομοντόρο και pesto ρόκας, που τελικά δεν δοκίμασα και έμειναν μεγάλο απωθημένο.
![0j0a3185.jpg 0j0a3185.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a3185_0.jpg)
![0j0a5143.jpg 0j0a5143.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a5143_0.jpg)
![0j0a5196.jpg 0j0a5196.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a5196.jpg)
Δοκίμασα όμως τα υπέροχα νιόκι με προσούτο, μανιτάρια, ελαφριά κρέμα γάλακτος, φρέσκα μυρωδικά και νιφάδες παρμεζάνας. Υπάρχουν και πιάτα με εξαιρετικά κρέατα (θα βρεις ακόμα και “Tomahawk” 500γρ. ), αλλά και ένα εντυπωσιακό καπνιστό burger που σερβίρεται μέσα σε καμπάνα για να διατηρεί όλα τα λαχταριστά αρώματά του μέχρι να έρθει η αλησμόνητη στιγμή της κατανάλωσης. Όσο για τα (εντελώς αμαρτωλά) γλυκά, αυτά είναι όλα παραγωγής τους και αυτό τα λέει (σχεδόν) όλα.
![0j0a5208.jpg 0j0a5208.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/0j0a5208.jpg)
Το καταπληκτικό με όλα αυτά (εκτός από το ειδυλλιακό σημείο όπου σερβίρονται) είναι οι τιμές τους. Τα κυρίως πιάτα ξεκινάνε από €7, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν το παραμικρό σε ποιότητα ή τεχνική από κάποιο καλό αθηναϊκό εστιατόριο. Με άλλα λόγια υπολογίστε περίπου €15/άτομο, λίγα παραπάνω αν προσθέσετε μια φιάλη από την εξαιρετική wine list. Αξίζει λοιπόν να συντονίσετε μια μικρή εκδρομή, ακόμα και μονοήμερη, και να ξεφύγετε απ’ όλα εκεί, δίπλα στο κύμα, απολαμβάνοντας παράλληλα μία εντυπωσιακή κουζίνα. Σε μεγάλα κέφια, μπορείτε να πεταχτείτε και μόνο για ποτό καθώς η μπάρα του Seezone λικνίζεται κάθε βράδυ στις funk, jazz και groovy μουσικές παίρνοντας δύναμη από τα cocktail που θα ζήλευε κάθε μπαράκι του κέντρου. Μόνο που εδώ, νιώθεις, σαν να είσαι σε αγαπημένο νησί.
![36585184_10156495494011944_7074663528606466048_n.jpg 36585184_10156495494011944_7074663528606466048_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36585184_10156495494011944_7074663528606466048_n.jpg)
![img_2405-custom.jpg img_2405-custom.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_2405-custom_0.jpg)
Ανδρέα Λαζανά και Ιθάκης, Βραχάτι Κορινθίας, 2741056111, www.seezone.gr, Fb: Seezone, Instagram: seezone_vrahati
Φωτογραφίες: Γιάννης Στέφας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Resort φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.