- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
7+1 στέκια που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα
Είναι καινούργια, καλοκαιρινά και θέλουν να γίνουν το επόμενο talk of the town
![36189065_254740578617589_5116394054946390016_o.jpg 36189065_254740578617589_5116394054946390016_o.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/07/03/36189065_254740578617589_5116394054946390016_o.jpg)
Με την Αθήνα να μην αδειάζει ούτε τον Δεκαπενταύγουστο και με τον τουρισμό να σπάει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο, είναι φυσικό κι επόμενο να ανοίγουν συνεχώς καινούργια φαγοποτικά στέκια. Άλλα μικρότερου κι άλλα μεγαλύτερου budget, όλα έχουν κάτι διαφορετικό να πουν και ομορφαίνουν το μακρύ αθηναϊκό καλοκαίρι.
![parko.ath_.jpg parko.ath_.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/parko.ath_.jpg)
Parko. Ath Άνοιξε, επιτέλους, μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας (2107233419) και είναι μια τέλεια πρόταση για τις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Όλα τα λεφτά η exotic μπάρα του, τόσο καλά ενταγμένη στην πρασινάδα του πάρκου ώστε κοιτάς τα μπουκάλια και βλέπεις ανάμεσα να ξεφυτρώνουν περικοκλάδες! Τα signature cocktails με υπέρτιτλο «colonial» υπογράφει ο Νίκος Μαούνης, στα κρασιά υπάρχουν ήδη 70 ετικέτες του ελληνικού κυρίως αμπελώνα και θα προστεθούν κι άλλες, στην κουζίνα βασιλεύει η Έφη Γιαλούση με πιάτα ελληνομεσογειακά –κεφτεδάκια με ούζο και κύμινο, λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι–, ενώ δεν λείπουν κι από εδώ οι εξωτικές πινελιές – ινδικά samosas, stir fry κρεατικών. Από το πρωί στις 10 με καφέ, πρωινά με έμφαση στα αυγά, σνακς, γλυκά (και τρομερές πάβλοβες).
![caravin.jpg caravin.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/caravin.jpg)
Caravin Ήσυχα κι αθόρυβα αλλά με κάθε του λεπτομέρεια προσεγμένη άνοιξε πριν λίγο καιρό το Caravin (Ακάμαντος 11, Θησείο, 2114003962), το νέο wine bar της πόλης. Πεζοδρόμιο και stools για κρασί και μεζεδάκια κάτω από τα δέντρα, μέσα ανοιχτές τζαμαρίες, μαξιλάρες και φυτά που κρέμονται από την οροφή, μικρή αλλά νόστιμη κάρτα φαγητού με μεσογειακές και ελληνικές γεύσεις. Πολλές προτάσεις στα κρασιά (και σε ποτήρι), με 90 ετικέτες ελληνικών και 40 ακόμη διεθνών. Στα άμεσα σχέδια, το καραβάνι του κρασιού, θα κάνει ταξίδια εντός αλλά και εκτός Ελλάδας με κρασιά αλλά και γεύσεις του «φιλοξενούμενου» τόπου.
![33161850_177672986280235_7356936355621896192_o.jpg 33161850_177672986280235_7356936355621896192_o.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/33161850_177672986280235_7356936355621896192_o.jpg)
Santa Lucia Στην Αρχελάου που κοντεύει να γίνει… η νέα πλατεία Αγίας Ειρήνης άνοιξε το μικρό και γουστόζικο Santa Lucia (Αρχελάου 30, Παγκράτι, 2121053112). Λιτό ντεκόρ, χαλαρές νότες γειτονιάς, καλές ιταλικές γεύσεις και προϊόντα –τυριά, αλλαντικά– πολύ πολύ καλής ποιότητας. Στα συν τα καλά ιταλικά και ελληνικά κρασιά, οι καλές του τιμές.
![pancho-2-copy.jpg pancho-2-copy.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/pancho-2-copy.jpg)
Pancho Y Costeleria Mexicana Η ξαφνική λατρεία που έχει πιάσει τους Αθηναίους για οτιδήποτε λατινοαμερικάνικο, εκφράζεται με το πανέμορφο και ατμοσφαιρικό Dos Gardenias στου Ψυρρή για το οποίο γράφαμε εδώ πριν λίγο καιρό, συνεχίζεται και με το ολοκαίνουργιο Pancho Y Costeleria Mexicana κάτω στον Πειραιά (Μαρίνα Ζέας, 2104515849). Όνομα εμπνευσμένο από τον επαναστάτη Μεξικανό Πάντσο Βίγια, θέα στη θάλασσα και τα κότερα, πολύχρωμο ντεκόρ και μεγάλη μπάρα, τάκος, τεκίλες και μουσικές που ταιριάζουν με το καλοκαίρι. Τις Τρίτες γίνεται γιορτή, καθώς ακολουθούν τη συνήθεια πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που επιβάλλει μειωμένες τιμές στα τάκος και τα κοκτέιλ.
![zeibekiko-1.jpg zeibekiko-1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zeibekiko-1.jpg)
Zeibekiko Πάνω, στην Κηφισιά, έγιναν κοσμοϊστορικές αλλαγές! Το ένα από τα δύο στέκια του γνωστού Τηλέμαχου των αδελφών Τσιλιγκίρη (3 γενιές στο κρέας) μόλις μεταμορφώθηκε σε Zeibekiko (Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, 2108074330) και προσφέρει σουβλάκι το ελληνικόν! Αλλά τι σουβλάκι… Γύρος από μαύρο χοίρο και από πρόβατο, καλαμάκι από αρνάκι γάλακτος, τυλιχτά με κρητικό λουκάνικο, πικάντικα κεμπαπάκια, και μαζί καβουρμάς με σπανάκι, λεχματζούν, πεϊνιρλί, μπουγιουρντί με λαδοτύρι, πατάτες με κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς, όλα σε εξαιρετικές τιμές. Μεγάλη αυλή με δέντρα για δροσερά μεσημέρια και βράδια. Σε απόσταση αναπνοής, εξακολουθεί και ο άλλος Τηλέμαχος να λειτουργεί με το γνωστό εδώ και χρόνια εξαιρετικό κρεατοφαγικό μενού του.
![33875353_595240490857630_1451901818828226560_n.jpg 33875353_595240490857630_1451901818828226560_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/33875353_595240490857630_1451901818828226560_n.jpg)
Italida Στον Πειραιά, και πάλι, άνοιξε καινούργιο ιταλικό. Η Italida (Φιλελλήνων 9, 2104292005) έχει ντεκόρ ανάλαφρης πολυτέλειας, τώρα όμως το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια έξω και αποκτά πιο χαλαρή διάθεση. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τσίγκας, γνωστός για τη μαεστρία του στην ιταλική γεύση, περιλαμβάνει πίτσες, πάστες, πιάτα παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα της Ιταλίας.
![36189065_254740578617589_5116394054946390016_o.jpg 36189065_254740578617589_5116394054946390016_o.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/36189065_254740578617589_5116394054946390016_o.jpg)
Krabo Θαλασσάτο, με boho chic διακόσμηση και την αμμουδιά στα πόδια σου, το καινούργιο απόκτημα των Γιάγκου και Θοδωρή Αγιοστρατίτη (The Margi Hotel) έπιασε πόστο στον γαλήνιο και απομονωμένο όρμο Ζώσκα της Βουλιαγμένης. Ούτε που γνωρίζαμε την ύπαρξη του όρμου αλλά ευχαρίστως θα τη μάθουμε, μια και το Krabo (2108963309) είναι η πρόταση που σε ταξιδεύει στο νησί. Ξαπλώστρες, βουτιές στη θάλασσα, ενδιαμέσως ποτά, καφές, κοκτέιλ και μια κουζίνα με μενού που υπογράφει ο εξαιρετικός Παναγιώτης Γιακαλής.
Birdman Japanese Pub Τέλος, αν όχι την εβδομάδα που μας έρχεται, οπωσδήποτε όμως μέσα στον Ιούλιο, ανοίγει το Birdman Japanese Pub στην Απόλλωνος, στο Σύνταγμα, με yakitori, μικρά πιάτα και μπόλικο αλκοόλ. Είναι το νέο απόκτημα του Άρη Βεζενέ, το αγαπά και το στήνει με πολύ κέφι εδώ και μήνες, και δεδομένου ότι θα γίνει το επόμενο talk of the town, θα έχουμε πολλά να πούμε μόλις το δοκιμάσω…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.