- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Big Boy μίλα μου για burgers
13 burgers για να ζήσεις το αμερικάνικο όνειρο εδώ δίπλα, στο Π. Φάληρο
![burger-anoigma.jpg burger-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/06/22/burger-anoigma.jpg)
Τραπέζια με καρό, ασπροκόκκινα τραπεζομάντιλα, μπαρ με δερμάτινα σκαμπό, ασπρόμαυρο νοσταλγικό ρετρό πλακάκι και διαφημίσεις της Coca Cola με pin ups. Κι αν ακόμα δεν έχεις πιάσει το μήνυμα, τρεις λέξεις πάνω από την ανοιχτή κουζίνα διώχνουν και τις τελευταίες αμφιβολίες: “Eat”, “Burger”, “Smile”. Το Big Boy άνοιξε τον Οκτώβριο και έκανε το Παλαιό Φάληρο να μοιάζει με ταινία του Ταραντίνο (χωρίς το psycho της υπόθεσης). Πελώρια burgers και το αμερικάνικο όνειρο σε πρώτο πλάνο. Να ένα σενάριο με σίγουρη επιτυχία.
![_r5a6133.jpg _r5a6133.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6133.jpg)
![_r5a6087.jpg _r5a6087.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6087.jpg)
Το Big Boy δεν είναι η πρώτη απόπειρα του Παναγιώτη Γιαννακόπουλου και του Νίκου Καλιακάτσου να μας αποπλανήσουν δια της γεύσης. Έχουν προηγηθεί οι λουκούλλειες μακαρονάδες του Ακάκιου, τα φημισμένα κεμπάπ του Κυρ-Αρίστου και τα λαχταριστά ψαρομεζεδάκια της Ψιψίνας, που όλα τους –μαζί και το Big Boy- βρήκαν στέγη στην ίδια γειτονιά. Σίγουρα, αν ο δρόμος σε βγάλει στη Ζησιμόπουλου, πεινασμένος δεν θα μείνεις.
Όμως, παρά τους διπλανούς πειρασμούς, εγώ είμαι αποφασισμένη απόψε να δοκιμάσω αυτά τα burgers που καθώς τα βλέπεις να γυροφέρνουν πάνω στους δίσκους των σερβιτόρων σε κάνουν να ξεροκαταπίνεις ακόμα και αν δεν είσαι φαν του είδους. Ο κατάλογος δεν περιορίζεται μόνο στη Βόρεια Αμερική. Ξεκάθαρα κάνει το πέρασμά του από τις πιο νόστιμες γωνιές του κόσμου. Στα ορεκτικά θα συναντήσεις το all time American classic ψητό γλυκό καλαμπόκι με βούτυρο Ολλανδίας και θαλασσινό αλάτι (€4), αλλά και τις Amsterdam Croquette (€5,50) τουτέστιν κροκέτες μοσχαριού με γλυκόξινη sauce, όπως και τα taquitos (€6,50), λαχταριστά tacos με μαγειρεμένο μοσχαράκι, cheddar, τηγανητή tortilla, pico di gallo και sour cream. Θα βρεις επίσης Hot Dogs (από €4,50) και λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες σε τρεις εκδοχές (με chili con carne και cheddar, με καπνιστό bacon και cheddar και με ζεστή σος μανιταριών πλευρώτους).
![_r5a6118.jpg _r5a6118.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6118.jpg)
![_r5a6140.jpg _r5a6140.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6140.jpg)
Από τις σαλάτες διαλέγουμε την Parmesan Nest (€7,80) με δροσερά φύλλα σαλάτας, chili con carne, guacamole και cheddar και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όταν έρχεται μέσα σε μια σαλατιέρα ολόκληρη φτιαγμένη από παρμεζάνα! «Σταμάτα να τρως τη σαλατιέρα!», λέει η φίλη-φανατική μπεργκερού. «Κράτα χώρο για τα burgers, δεν θα τα καταφέρεις!». Γελάω, αλλά όταν φτάνει το ευτραφές burger μου μαζί με μπόλικες τηγανιτές πατάτες, καταλαβαίνω ότι έχει… δίκιο. Το “Brooklyn Burger” (€8,80) με 100% μοσχαρίσιο κιμά, καπνιστό bacon, cheddar, αυγό, sweet chili pickles, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι και Big Boy sauce ήρθε medium rare, ακριβώς όπως είχα ζητήσει, με το μπιφτέκι να περιέχει μόνο αλάτι και πιπέρι, ακριβώς όπως ένα μπιφτεκόψωμο που σέβεται τον εαυτό του.
![_r5a6083.jpg _r5a6083.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6083.jpg)
![img_4028.jpg img_4028.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_4028.jpg)
Ανάμεσα στα 13 τροφαντά burgers υπάρχουν επιλογές όπως το Tonnato Burger (8,60) σε ψωμάκι chiapata με καπνιστή scamorza, το Chicago Cheese Steak (€9,90) με tagliata Black Angus, το Gordon Blue Chicken Burger (€8,20) με κοτόπουλο πανέ, το New England Burger (€10,30) με κροκέτα ψαριού από σολομό και σφυρίδα, αλλά και μια φανταστική πρόταση για το πώς θα ήταν το Croque Monsieur (€8,70) αν ήταν burger.
![_r5a6144.jpg _r5a6144.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6144.jpg)
![img_4123.jpg img_4123.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_4123.jpg)
Δεν λείπουν τα γλυκά (κάνε οπωσδήποτε τα γλυκά μάτια στη διάσημη Key Lime Pie της Φλόριντα), όπως δεν λείπουν τα milkshakes (€4,50) και τα φα-ντα-στι-κά cocktails (από €7). Αν είσαι τόσο πειθαρχημένος (εννοώ εξωγήινος) και δεν θες υποπέσεις σε αμαρτίες, μπορείς να κάτσεις στη 50s μπάρα και να απολαύσεις το σκηνικό απλά πίνοντας cocktail (-άρες).
![_r5a6130.jpg _r5a6130.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_r5a6130.jpg)
Ζησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο, 210 9823273, Fb: Big Boy burgers n cocktails
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.