Ιστορίες για μαύρες ταλιατέλες και cassata siciliana
Ναι, όλη η Αθήνα προσκυνά τις νέες γεύσεις του School Pizza Bar
![328203-678198.png 328203-678198.png](/images/120x120/3/png/sites/default/files/contributor/328203-678198.png)
![img_1033.jpg img_1033.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/06/07/img_1033.jpg)
Η Αθήνα μαυρίζει. Άλλοι με μαύρισμα αυθεντικό, θαλάσσιο, διακοπών, κι άλλοι σκέτο μαύρο από τη δουλειά. Δεν πειράζει, για όλους έχει το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης κυκλοφορούν όλες οι φυλές. Τουρίστες με χρώμα από τις διακοπές και τα μπάνια κάτω από τον ήλιο, αλλά κι εμείς που δεν περιμένουμε τον Αύγουστο για να πάρουμε την άδεια, οπότε για δροσιές καθόμαστε εκεί. Στα τραπεζάκια του School Pizza Bar, όλη η πόλη περνάει για ένα «γεια σας, τι κάνετε, πολύ καλά, όχι απλώς θα καθίσουμε, αλλά θα φάμε κιόλας».
Και μιας και η κουβέντα το έφερε στο «μαύρο», ορίστε η πρώτη πρόταση για το φετινό καλοκαίρι από το γκουρμέ στέκι που περήφανα την παρουσιάζει: μαύρες ταλιατέλες με καραβιδόψυχα και αβγοτάραχο. Εξαιρετικές! Γιατί αυτό είναι το πιάτο σουξέ του φετινού καλοκαιριού στα πέριξ της Αγίας Ειρήνης. Θα ρωτήσουν τώρα οι φανατικοί αλλά και οι μύστες του School Pizza Bar: «Μα εκεί πηγαίναμε για πίτσα και ζυμαρικά σε κλασικές ιταλικές γεύσεις! Τώρα και θαλασσινά;». Ναι, τώρα και θαλασσινά. Που τα δοκιμάσαμε όλα και τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
![img_0968.jpg img_0968.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0968.jpg)
Ξεκινώντας από τα ορεκτικά και το delicious crostini σολομού με κρέμα γκοργκοντζόλας και φινόκιο, που σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα από lime σε κάνουν να θέλεις να φωνάξεις «ζήτω!», συνεχίσαμε με μια σαλάτα με ραντίτσιο Iceberg, παντζαρόφυλλα, μείγμα ξηρών καρπών και κόκκινο σταφύλι-πρόλογος δροσιάς γι’ αυτό που ακολούθησε: σολομός ποσέ με χαβιάρι λεμονιού (εγώ) και λινγκουίνι με πέστο από φιστίκι Αιγίνης, γαρίδες και κολοκύθι (αυτή). Η θάλασσα στο πιάτο σου, το καλοκαίρι στο πιρούνι σου, η απόλαυση όλη δική σου, χάρις στην ιδέα των παιδιών να «προεκτείνουν» τις κλασικές πίτσες και μακαρονάδες του all time classic μενού.
![img_0090.jpg img_0090.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0090_0.jpg)
![img_0987.jpg img_0987.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0987.jpg)
![img_0984.jpg img_0984.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0984.jpg)
![img_0955.jpg img_0955.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0955.jpg)
Το οποίο δεν σηκώνει πολλή συζήτηση, ούτε και αντιρρήσεις, σας διαβεβαιώνουμε. Κι όχι μόνο το θαλασσινό με τα καινούρια πιάτα, αλλά και τα κρεατικά extra dishes που προστέθηκαν. Πάντα εννοείται με την υπογραφή της Βόρειας Ιταλίας. Κι επειδή δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε, τα δοκιμάσαμε όλα: μπιφτέκι ζυμωμένο με πορτσίνι και φρέσκα μυρωδικά, ταλιάτα από διάφραγμα black angus. Το μπιφτέκι ήρθε επιβλητικό με συνοδεία από φρέσκο νιοκι με σπανάκι, κι όλη αυτή η μείξη-μέθεξη ελληνικού και ιταλικού ταμπεραμέντου συνηγόρησε ώστε να απογειωθεί η νύχτα μας.
![img_0960.jpg img_0960.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0960.jpg)
Πέντε χρόνια τώρα, πάντα έτσι νιώθουμε στο School Pizza Bar. Πως από τις πρώτες ύλες, τα ολόφρεσκα υλικά, τις φρεσκοζυμωμένες πίτσες και τις ντούπερ μακαρονάδες, έως τα καινούρια κόλπα της κουζίνας που λανσάρουν, το αποτέλεσμα είναι πάντα delicious. Al dente, πεντανόστιμο, εξ ου και πολύσυχναστο, κοινώς όλος ο κόσμος ο καλός. Είτε εμείς που μαυρίζουμε στην Αθήνα από τη δουλειά, είτε οι ξένοι τουρίστες που μαυρίζουν κανονικά με διακοπές, θάλασσες κι έτσι. Μέχρι να έρθει η σειρά μας, για να την κάνουμε από την πόλη, σε ευχαριστούμε που υπάρχεις, School Pizza Bar.
![img_0972.jpg img_0972.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0972.jpg)
![img_0975.jpg img_0975.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_0975.jpg)
Και ακολουθεί «ναυαγοσωστική» συμβουλή: Τα παιδιά πρόσθεσαν στον κατάλογό τους και στην κατηγορία «γλυκό» φρέσκο σουφλέ σοκολάτας που απαιτεί ψήσιμο 20 λεπτών. Κοινώς, το παραγγέλνετε μαζί με τα αλμυρά πιάτα, ώστε να σκάσει στην ώρα του ζεστό και λαχταριστό μαζί με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
![img_1034.jpg img_1034.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_1034.jpg)
Κι επειδή αυτή η μικρή Ιταλία της Πλατείας Αγίας Ειρήνης θέλει να τιμά τη χώρα προέλευσής της, ορίστε και ό,τι καλύτερο μπορεί να δοκιμάσει άνθρωπος στην Αθήνα σήμερα: cassata siciliana, το παραδοσιακό γλυκό της νότιας Ιταλίας με πλούσια κρέμα τυριού, φιστίκι Αιγίνης και γλάσο πορτοκαλιού - κάποτε ίσως θα έπρεπε και να το βγάλουν σε αλυσίδα παραγωγής που να το βρίσκουμε σε κάθε ΕΒΓΑ. Ναι, είναι το γλυκό του καλοκαιριού και το δοκιμάζεις μόνο εδώ. Όπως και όλα τα παραπάνω.
School Pizza Bar: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.