- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Γιατί το MANHMANH είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας
14 χρόνια μια υπέροχης, ελληνικής δημιουργικής κουζίνας
![mani-mani-anoigma.jpg mani-mani-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/05/24/mani-mani-anoigma.jpg)
Μου αρέσει το Κουκάκι γιατί συνδυάζει με μοναδικό τρόπο αντιφατικές έννοιες. Είναι κέντρο, αλλά όχι σε βαθμό που η πολυκοσμία σε ενοχλεί. Ήσυχο, αλλά ταυτόχρονα τόσο πολύ ζωντανό. Με καινούργια στέκια να ξεπηδούν κάθε τόσο, αλλά και με σταθερές αξίες. Και φυσικά, έχει και ένα εστιατόριο που κάνει τη γαστρονομική σκηνή της πόλης ακόμα καλύτερη.
![manhmanh-3.jpg manhmanh-3.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/manhmanh-3.jpg)
![manhmanh-4.jpg manhmanh-4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/manhmanh-4.jpg)
Όταν το MANHMANH άνοιξε πριν 14 χρόνια οι foodies της Αθήνας δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. Ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που πίστεψαν στο μεγαλείο των παραδοσιακών προϊόντων, ένα από τα λίγα που τα χρησιμοποίησε για να αναδείξει τη μέχρι τότε παραμελημένη τοπική κουζίνα. Ο εξαιρετικός Αλέξανδρος Φουρούλης, ήταν από τους πρώτους σεφ που έδειξε στο αθηναϊκό (και όχι μόνο) κοινό πόσο νόστιμη μπορεί να είναι η παράδοση όταν τοποθετηθεί σωστά στη σύγχρονη γαστρονομία.
![gthgthksm.jpg gthgthksm.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/gthgthksm.jpg)
Το Αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με άγρια χόρτα και σάλτσα από τον ζωμό του, οι «Τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αυγό, ο Καγιανάς με σύγκλινο Μάνης, η κρύα σαλάτα φακές με πορτοκάλι και σύγκλινο είναι μερικές από τις συνταγές του MANHMANH που παραμένουν διαχρονικές για δύο λόγους: πρώτον δεν κρύβουν την καταγωγή τους, αλλά την φέρνουν στο προσκήνιο της γεύσης. Έπειτα, υπό το ταλέντο του Αλέξανδρου Φουρούλη, παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές για να δημιουργήσουν κάτι νέο και πρωτότυπο.
![iszmhns.jpg iszmhns.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/iszmhns.jpg)
Δεν είναι τυχαίο που το εστιατόριο παραμένει κορυφαίο στις προτιμήσεις εντός και εκτός συνόρων. Εκτός από το Certificate of Excellence που παίρνει από το Trip Advisor εδώ και 7 συνεχόμενα έτη, το MANHMANH έχει επίσης συμπεριληφθεί στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 hours: 125 Weekends in Europe. Το βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN προτείνει το MANHMANH ως «go to destination» ανάμεσα σε περίπου 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη.
![ovdhnth-rskvthx.jpg ovdhnth-rskvthx.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ovdhnth-rskvthx.jpg)
Κάθε φορά που επισκέπτομαι το MANHMANH θυμάμαι ότι η γεύση είναι ο ισχυρότερος μηχανισμός μνήμης που διαθέτουμε. Τα signature πιάτα του Αλέξανδρου έχουν το σπάνιο προνόμιο να ανασύρουν αναμνήσεις ενός φαγητού οικείου από την άδολη εποχή της αθωότητας, τότε που η γιαγιά μαγείρευε τον κόκορα με χυλοπίτες ή έριχνε στα γρήγορα στο τηγάνι πατάτες με αυγά. Όλη αυτή η γευστική μνήμη ιδωμένη μέσα από νέα μονοπάτια γευστικής προσέγγισης δημιουργεί κάτι το μοναδικό και ταυτόχρονα βαθιά ελληνικό. Για αυτό ακριβώς τον λόγο πάντα φέρνω εδώ τους φίλους από το εξωτερικό που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα. Και πάντα καταλαβαίνω από τις εκφράσεις των προσώπων τους ότι έκανα τη σωστή επιλογή.
![manhmanh-2.jpg manhmanh-2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/manhmanh-2.jpg)
Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210 9218180, www.manimani.com.gr, Fb: MANHMANH.gr, Ώρες Λειτουργίας, Δευτέρα έως Σάββατο: 14.00-23.00, Κυριακή 13.00-17.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.