Novak, το καινούργιο που έλειπε
Δεν χάνεις ποτέ σε ένα στέκι που έρχεται με καινούργιες ιδέες και μεγάλη όρεξη
![pou-trwme.jpg pou-trwme.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/05/22/pou-trwme.jpg)
Ο Πύργος των Αθηνών μού προκαλεί δέος. Αναρωτιέμαι πάντα πόσο παράξενη πρέπει να είναι η ζωή «εκεί πάνω». Μια πολιτεία στα ουράνια. Στα πόδια της κυλάει η καθημερινότητα, όπως την ξέρουμε. Ή σχεδόν… Λίγο πιο πέρα υπάρχει ένα μικρό σύμπαν πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίζει να συχνάζουμε. Novak είναι μια σέρβικη λέξη που θέλει να περιγράψει αυτό το «κάτι καινούργιο που έρχεται». Αυτό το καινούργιο ήρθε στην Αθήνα και στα πόδια του Πύργου τέλη Φλεβάρη. Όταν ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και ένας ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας-bartender αποφάσισαν να ενώσουν τα όνειρά τους.
![may-1329.jpg may-1329.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/may-1329.jpg)
«Ήμουν 23 ή 24 ετών, όταν βρέθηκα σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο, ένα βράδυ στην Αντίπαρο. Πέρασα τόσο όμορφα που μέσα μου γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω έναν δικό μου χώρο» λέει ο Σωτήρης. «Πέρασαν πολλά χρόνια, έκανα πολλά ταξίδια και κάθε φορά στις πόλεις που επισκεπτόμουν κράταγα στο μυαλό μου λεπτομέρειες από εστιατόρια ή bar που μου άρεσαν. Τυχαία συνάντησα τον Γαβριήλ, που τότε δούλευε ως υπεύθυνος serice σε ένα αθηναϊκό εστιατόριο. Κατάλαβα αμέσως ότι είχε την ίδια εμμονή στη λεπτομέρεια, όπως και εγώ. Και τότε άρχισαν όλα. Το Novak έχει στηθεί με τη δική του τεχνογνωσία».
![may-1334.jpg may-1334.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/may-1334.jpg)
![img-0352514507876acc047fd9d28dd78e5b-v.jpg img-0352514507876acc047fd9d28dd78e5b-v.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img-0352514507876acc047fd9d28dd78e5b-v_0.jpg)
Υπέροχα φωτιστικά κρέμονται από την ψηλοτάβανη οροφή, βελούδινοι πράσινοι καναπέδες και πολυθρόνες στον ίδιο τόνο αφήνουν ένα αίσθημα ζεστασιάς, ένα μοναστηριακό τραπέζι απέναντι από την ανοιχτή κουζίνα σε προσκαλεί σε γεύμα, η εντυπωσιακή μπάρα στο κέντρο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αισθητική των καλύτερων bars του κόσμου. Τον χώρο έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Αλεξάνδρα Νικολάου (Workroom 2), έχω όμως την εντύπωση ότι το Novak είναι ένα μωσαϊκό ενωμένων αναμνήσεων από τα ταξίδια του Σωτήρη. Γιατί η αίσθηση που έχεις είναι ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά, ίσως σε ένα bar του Λονδίνου, ίσως σε ένα εστιατόριο του Βερολίνου, όχι πάντως στην Αθήνα που ήξερες μέχρι σήμερα.
![img-330185310af756df26cf249f150fc2c4-v.jpg img-330185310af756df26cf249f150fc2c4-v.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img-330185310af756df26cf249f150fc2c4-v.jpg)
![img-1d7ebe0bf32a7d97f361b2cbde0f6856-v.jpg img-1d7ebe0bf32a7d97f361b2cbde0f6856-v.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img-1d7ebe0bf32a7d97f361b2cbde0f6856-v.jpg)
Μαγνητισμένη από την ατμόσφαιρα και την απαλή μουσική, κάθομαι στο μοναστηριακό, χαζεύοντας τον κατάλογο. Μπορείς να έρθεις από τις 8.00 για πρωινό, να συνεχίσεις με brunch και να καταλήξεις σε απολαυστικό δείπνο. Άρχισα με μια άκρως δροσερή σαλάτα, τόσο όμορφα καλοκαιρινή, με ντοματίνια, φράουλες, πίκλα κρεμμυδιού, κρέμα αβοκάντο, κάπαρη και ανθότυρο. Συνέχισα με φιλέτο τόνου με φασόλια, αλμύρα, βλίτα, ντομάτα κονφί και πίκλα κρεμμυδιού, που ήρθε ολόσωστα ψημένο, ζουμερό και ολόφρεσκο και, τέλος, ενθουσιάστηκα με το ριζότο άγριων μανιταριών με crumble μαραθόσπορου και κρέμα γραβιέρας Κρήτης, τόσο απολαυστικά αρωματικό που έκλεισα ασυναίσθητα τα μάτια για να παραδώσω όλες μου τις αισθήσεις στη μυρωδιά του. Διθυραμβικές είναι οι κριτικές και για το μαρουλοντολμά με γαρίδα, πλιγούρι, πίκλα, σταφίδα και σάλτσα λεμονιού, αλλά και για την Tagliata από μοσχαρίσιο Tri-Tip με συνοδευτική σαλάτα, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και αφράλατο.
![img-52136ac26d47ced1fdf0a38caac4f970-v.jpg img-52136ac26d47ced1fdf0a38caac4f970-v.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img-52136ac26d47ced1fdf0a38caac4f970-v.jpg)
![img-59de99115eab915ea985fc269eae932c-v.jpg img-59de99115eab915ea985fc269eae932c-v.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img-59de99115eab915ea985fc269eae932c-v.jpg)
Οι προτάσεις του πρωινού-brunch ακούγονται εξίσου δελεαστικές με πιάτα όπως καγιανά με σύγκλινο, πιπεριά Φλωρίνης και ντοματίνια (συνοδεύεται από φοκάτσια που φτιάχνεται εδώ, όπως άλλωστε όλα τα ψωμιά και οι ζύμες), φριτάτα με βιολογικά αυγά, πατάτα, κολοκύθι και θυμάρι, pancakes με αυγό σοτέ, μπέικον και flakes από αρσενικό. Πολύ καλή είναι και η λίστα των κρασιών, με ετικέτες εξαιρετικών οινοποιείων από όλη την Ελλάδα, μπορείς όμως να συνοδεύσεις με κάποιο από τα άκρως ενδιαφέροντα signature cocktails. Όπως και να ’χει δεν θα χάσεις. Δεν χάνεις ποτέ σε ένα στέκι που έρχεται με καινούργιες ιδέες και μεγάλη όρεξη.
Πυρρή Αγγέλου 5, Πύργος Αθηνών, 210 7481446, Fb: Novak Athens Towers
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.