- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου τα νερά δεν κυλάνε και τόσο ήσυχα. Μία νέα άφιξη μόλις ήρθε να τα ταράξει φέρνοντας νέα πνοή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Το καινούργιο εστιατόριο είναι ακόμη μια δημιουργία από τον όμιλο Nice n Easy και όπως και όλα του τα εστιατόρια, υπακούει και αυτό στη farm to table φιλοσοφία. Αυτή τη φορά όμως η διαφορά βρίσκεται στον όρο surf and turf, που θέλει κρέας και ψάρι ή θαλασσινά να συνυπάρχουν αρμονικά στο ίδιο πιάτο.
Στο Spala η surf πλευρά έχει αστακό, φρέσκα ψάρια ημέρας και άλλες θαλασσινές λιχουδιές, ενώ η turf φέρνει στο τραπέζι βιολογικά κρέατα και μάλιστα σε διάφορες κοπές. Δεν λείπουν όμως ούτε οι γευστικές προτάσεις πρωινού, όπως pancakes από αλεύρι quinoa, φρούτα του δάσους (goji berries, λευκά μούρα, cranberries) και κορινθιακή σταφίδα “golden black” συνοδεία maple syrup ή θυμαρίσιο μέλι αλλά και τα… «Αυγά του γελαδάρη» πάνω σε tortilla, ψημένα σε πικάντικη σάλτσα με αβοκάντο και κόκκινα φασόλια.
Στα πιάτα ορεκτικών ξεχωρίζουν προτάσεις όπως Carpaccio από american wagyu beef αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας, ενώ στα κυρίως πιάτα κρεατικών οι λάτρεις του είδους θα ενθουσιαστούν με το Galician rib eye (φιλέτο μπριζόλας ξηρής ωρίμανσης 45 ημερών 400γρ), την ταλιάτα picanha wagyu beef πάνω σε άγρια ρόκα με φλούδες μαύρης τρούφας και ανθό αλατιού, αλλά και τις ποικιλίες κρεατικών όπως Tomahawk από premium μοσχαρίσιο κρέας με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά και επιλογές από πιάτα θαλασσινών όπως χταπόδι ψητό πάνω σε πικάντικη μελιτζανοσαλάτα.
Πλ. Αλευκάντρας, Χώρα, Μύκονος, 2289025421
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.