- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Mama Goose: Το τέλειο μεζεδοπωλείο για τα βράδια της άνοιξης
Η «Μαμά Χήνα» μαγειρεύει υπέροχα μεζεδάκια με βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![mama-anoigma.jpg mama-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/05/07/mama-anoigma.jpg)
Εκείνο το απόγευμα, η ανοιξιάτικη μπόρα που είχε προηγηθεί έκανε τα λουλούδια της αυλής να λάμπουν. Έκατσα στο τραπέζι με τις κόκκινες καρέκλες και πήρα βαθιά αναπνοή, να μυρίσω το βρεγμένο χώμα. Δεν πρόλαβα. Τις αισθήσεις μου κατέλαβε, μια άλλη, ακόμα πιο γαργαλιστική μυρωδιά. Ήταν τα κεφτεδάκια με δυόσμο που εκείνη τη στιγμή τσιτσίριζαν στο τηγάνι.
![dsc00120.jpg dsc00120.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc00120.jpg)
Από το 2015, όταν κι άνοιξε το Mama Goose, αυτά τα κεφτεδάκια έχουν σπάσει μύτες και μύτες. Η «Μαμά Χήνα», βλέπετε, όχι μόνο μαγειρεύει σπιτικά και εντελώς μαμαδίσια, αλλά ταξιδεύει και σε όλη την Ελλάδα για να βρει τα πιο αγνά, βιολογικά προϊόντα για τις συνταγές της. Φάβα από τον Φενεό, φέτα από την Καρδίτσα, απάκι από την Κρήτη, λουκάνικο από τη Δράμα, μέχρι και βουβαλίσια σπαλομπριζόλα από την Κερκίνη έχει το μενού.
Με μια γρήγορη ματιά στον κατάλογο παρατηρώ ότι είναι δημιουργημένος για να προωθεί την έννοια της… «μέσης». Ξέρετε, τα μεζεδάκια εκείνα που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού για να τσιμπολογάει όλη η παρέα, λέγοντας ιστορίες και τσουγκρίζοντας ποτήρια ξέχειλα με ρακή. Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε κατηγορίες κρύων και ζεστών ορεκτικών, σε πιάτα με κρέας και γλυκά και αυτό είναι άκρως βολικό καθώς θα δεις πολλά που θα σου ανοίξουν την όρεξη. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσεις όλα δια της μοιρασιάς;
![dsc00129.jpg dsc00129.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc00129.jpg)
![dsc00147.jpg dsc00147.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc00147.jpg)
Τη μελιτζανοσαλάτα με τσαλαφούτι και ντοματίνια κονφί (€3,5), τη σαλάτα Mama Goose με ντοματίνια, γραβιέρα, κορυτόν, flakes καρότου και βινεγκρέτ από βαλσάμικο Καλαμάτας (από €5), την τηγανιά μανιταριών με ντοματίνια, φέτα, λάδι τρούφας και σκόρδου (από €4,5), το μαστέλο Χίου σε κρούστα φουντουκιού με πετιμέζι και σύκα (€5), την παστουρμαδόπιτα με mozzarella και μαρμελάδα ντομάτας (€5,5), το σπετζοφάι πάνω σε χειροποίητη αφράτη ζύμη (€6,5), την τηγανιά κοτόπουλο με χωριάτικο λουκάνικο, ψητή ντομάτα και φέτα (από €4,5), το μοσχαρίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο με πολύχρωμες πιπεριές και κρόκο Κοζάνης (€8), το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με κρεμμυδάκι, πάπρικα, μαϊντανό και βενεγκρέτ λεμόνι (€7) και τα τόσα άλλα μεζεδάκια που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς γιατί στο καλό δεν ήξερες το Mama Goose τόσο καιρό.
![dsc09680.jpg dsc09680.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc09680.jpg)
![dsc09683.jpg dsc09683.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc09683_0.jpg)
Θα βρεις ακόμα βιολογικό κρασί από την Κορινθία, μπίρες και μια μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά αποστάγματα. Προσωπικά όμως, λάτρεψα τα ρακόμελα με γεύσεις εποχής. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ (που μάλλον δεν έχεις) ρακόμελο με μανταρίνι και ginger ή με λουίζα και κάρδαμο, δεν ξέρεις τι χάνεις. Ευκαιρία να τα ανακαλύψεις όλα, και τα ρακόμελα και τις υπόλοιπες λιχουδιές, στα τραπεζάκια της πλατείας, δίπλα στα ανθισμένα λουλούδια. Αν αυτό δεν είναι η ουσία μιας νόστιμης άνοιξης, τότε τι;
![dsc09677.jpg dsc09677.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc09677.jpg)
Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως 1, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2585878, www.mamagoose.gr, Fb: Mama Goose, instagram: mamagoose_mezedopoleio
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.