Τη «Ρωξάνη» την ανακαλύψαμε ένα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, πέσαμε πάνω της τη στιγμή που αναζητούσαμε κάτι ελαφρύ, επιλεκτικό και εκλεκτικό για να κατευνάσουμε τη πείνα μας. Παραγγέλνοντας μια κρέπα με μυζήθρα, η γεύση μάς έστειλε κατευθείαν στην Κρήτη. Έτσι μάθαμε ότι η μινιμαλιστική κρεπερί της οδού Πραξιτέλους με το όνομα «Ρωξάνη, κρέπες επί ποδός» ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από τα Χανιά.
Η βασική πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί, δηλαδή το ζυμάρι, παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκα υλικά –και όχι από σκόνη– πάνω σε δική της συνταγή. Προσφέρει αλμυρές και γλυκές κρέπες σε μεγάλη ποικιλία υλικών, αλλά και ξεχωριστές προτάσεις με χρήση παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, όπως μυζήθρα, απάκι, χωριάτικο λουκάνικο κ.ά. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις για να καταλάβεις τη διαφορά με τις αντίστοιχες κρεπερί του είδους.
Πραξιτέλους 4, εμπορικό κέντρο, Δευτ.-Πέμ. 9.00-1.00, Παρ.-Σάβ. 9.00-6.00, Κυριακή κλειστά
INFO
Κρέπες, αλλά τι κρέπες…αυτές εδώ έχουν χανιώτικη καταγωγή! Χορταστικές, πεντανόστιμες και γεμιστές με προϊόντα που παράγει η κρητική γη. Απάκι, μυζήθρα και σταμναγκάθι, είναι μερικά από αυτά, εσύ βρες τον συνδυασμό που σου αρέσει.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.