![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![43726-91625.jpg 43726-91625.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/06/19/43726-91625.jpg)
Τη «Ρωξάνη» την ανακαλύψαμε ένα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, πέσαμε πάνω της τη στιγμή που αναζητούσαμε κάτι ελαφρύ, επιλεκτικό και εκλεκτικό για να κατευνάσουμε τη πείνα μας. Παραγγέλνοντας μια κρέπα με μυζήθρα, η γεύση μάς έστειλε κατευθείαν στην Κρήτη. Έτσι μάθαμε ότι η μινιμαλιστική κρεπερί της οδού Πραξιτέλους με το όνομα «Ρωξάνη, κρέπες επί ποδός» ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από τα Χανιά.
Η βασική πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί, δηλαδή το ζυμάρι, παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκα υλικά –και όχι από σκόνη– πάνω σε δική της συνταγή. Προσφέρει αλμυρές και γλυκές κρέπες σε μεγάλη ποικιλία υλικών, αλλά και ξεχωριστές προτάσεις με χρήση παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, όπως μυζήθρα, απάκι, χωριάτικο λουκάνικο κ.ά. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις για να καταλάβεις τη διαφορά με τις αντίστοιχες κρεπερί του είδους.
Πραξιτέλους 4, εμπορικό κέντρο, Δευτ.-Πέμ. 9.00-1.00, Παρ.-Σάβ. 9.00-6.00, Κυριακή κλειστά
INFO
Κρέπες, αλλά τι κρέπες…αυτές εδώ έχουν χανιώτικη καταγωγή! Χορταστικές, πεντανόστιμες και γεμιστές με προϊόντα που παράγει η κρητική γη. Απάκι, μυζήθρα και σταμναγκάθι, είναι μερικά από αυτά, εσύ βρες τον συνδυασμό που σου αρέσει.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.