- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη «Ρωξάνη» την ανακαλύψαμε ένα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, πέσαμε πάνω της τη στιγμή που αναζητούσαμε κάτι ελαφρύ, επιλεκτικό και εκλεκτικό για να κατευνάσουμε τη πείνα μας. Παραγγέλνοντας μια κρέπα με μυζήθρα, η γεύση μάς έστειλε κατευθείαν στην Κρήτη. Έτσι μάθαμε ότι η μινιμαλιστική κρεπερί της οδού Πραξιτέλους με το όνομα «Ρωξάνη, κρέπες επί ποδός» ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από τα Χανιά.
Η βασική πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί, δηλαδή το ζυμάρι, παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκα υλικά –και όχι από σκόνη– πάνω σε δική της συνταγή. Προσφέρει αλμυρές και γλυκές κρέπες σε μεγάλη ποικιλία υλικών, αλλά και ξεχωριστές προτάσεις με χρήση παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, όπως μυζήθρα, απάκι, χωριάτικο λουκάνικο κ.ά. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις για να καταλάβεις τη διαφορά με τις αντίστοιχες κρεπερί του είδους.
Πραξιτέλους 4, εμπορικό κέντρο, Δευτ.-Πέμ. 9.00-1.00, Παρ.-Σάβ. 9.00-6.00, Κυριακή κλειστά
INFO
Κρέπες, αλλά τι κρέπες…αυτές εδώ έχουν χανιώτικη καταγωγή! Χορταστικές, πεντανόστιμες και γεμιστές με προϊόντα που παράγει η κρητική γη. Απάκι, μυζήθρα και σταμναγκάθι, είναι μερικά από αυτά, εσύ βρες τον συνδυασμό που σου αρέσει.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.