- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Street Ball, τι είναι στρογγυλό, νόστιμο και κατρακυλάει στη Βουλής;
Η ελληνική κουζίνα σε μπαλίτσες
Έχει ανοίξει μόλις δυο μήνες και φιλοδοξεί να χτυπήσει στα ίσα κάθε ξενόφερτο street food! Μέσα στα στενά του Συντάγματος, δίπλα στα πολλά ethnic μικρομάγαζα που πουλάνε από μπέργκερς και πίτσα μέχρι σούσι και κολομβιάνικα, με τις ορδές των τουριστών να βολτάρουν γύρω του από το πρωί μέχρι το βράδυ καθημερινά, το Street Ball άνοιξε για να προσφέρει κολατσιό ή και πλήρες γεύμα, αποκλειστικά α λα ελληνικά. Και παρουσιάζει γεύσεις της πατρίδας, αυτές που σε όλους μας θυμίζουν μαμά, σπιτικό φαγητό και τραπεζομάντιλο, στη μικρότερη (και πιο ευέλικτη για street food) μορφή που γίνεται, αυτή της μικρής μπαλίτσας.
Με σύνθημα doing more with less ξεκινάει από τον πολυαγαπημένο κεφτέ (και σκέτο και με κόκκινη σαλτσούλα) και συνεχίζει με τοματοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, ψαροκροκέτες μπακαλιάρου, κοτομπουκιές. Τα προσφέρει σε σάντουιτς (€3,30), σε μερίδα των 4 τεμαχίων (€3,5), σε μερίδα των 8 τεμαχίων (€5,5). Όχι σκέτα... Μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές, ρύζι, σαλάτα (χωριάτικη ή λάχανο-καρότο), πουρέ πατάτας (με κουρκουμά, παρακαλώ), φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Και να τα απογειώσεις με κάποιο ντρέσινγκ: γιαούρτι με πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό, μαγιονέζα με κάπαρη, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, κατίκι, γραβιέρα, σάλτσα ντομάτας ή λεμονάτη. Φυσικά στην ίδια τιμή. Από γλυκές γεύσεις έχει λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, με παγωτό ή με μερέντα.
Προχτές που πήγα, δοκίμασα φυσικά κεφτέ (τον προτιμάω σκέτο χωρίς τη σαλτσούλα), μυρωδάτο κολοκυθοκεφτέ και κάτι ακόμη πιο ανεβασμένο... τηγανόψωμο με μελιτζάνα και παστουρμά! Γνώρισα και τη σεφ. Η Ελένη Δημάκου είναι νέα, έχει πάθος με την ελληνική νοστιμιά και είναι η σεφ του γνωστού Ζάχαρη και Αλάτι στο Κολωνάκι, τούτο εδώ το μικρό χαριτωμένο μαγαζάκι είναι το καινούργιο τους απόκτημα. Η Ελένη έχει πολλές ιδέες που θα μπαίνουν κάθε εβδομάδα σε εφαρμογή.
Σε μορφή κεφτέ αναμένονται τομάτες γεμιστές, ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια, μέχρι και ιμάμ (που μαθαίνω ότι θα έχει και λίγο κρεατάκι μέσα). Τα πάντα είναι φτιαγμένα με υλικά πρώτης ποιότητας, το λάδι είναι ελαιόλαδο, μόνο στους λουκουμάδες παίζει το ηλιέλαιο για να μη βαραίνουν.
Οι σακούλες μεταφοράς είναι βιοδιασπώμενες, τα είδη συσκευασίας από 100% χαρτοπολτό χωρίς χημικά, ενώ το delivery γίνεται με υπέροχα ξύλινα ποδήλατα της Cocomat σε μεγάλο εύρος (κοντινών) περιοχών και μέσα σε 20 λεπτά το αργότερο. Αμ πώς...;
Βουλής 21, Σύνταγμα, 2111111965, κάθε μέρα 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. - 6 μ.μ. Κυριακή κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.