Οι γευστικές εμπειρίες που σου υπόσχεται οτιδήποτε πηγάζει από το αυθεντικό και το ανεπιτήδευτο είναι πάντα συναρπαστικές. Αν μάλιστα σε αυτές τις εμπειρίες προσθέσεις τη ρουστίκ ατμόσφαιρα μιας ταβέρνας και τους ειλικρινείς και γνήσιους ανθρώπους που την υπηρετούν, τότε σίγουρα αξίζει να το ψάξεις, ακόμη κι αν η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις σε οδηγεί μακριά από τα συνηθισμένα σου στέκια, από το κέντρο της Αθήνας στις γειτονιές του Πειραιά ας πούμε.
Ο Καπετάνιος έχει «δέσει» σε ένα στενό δρομάκι πίσω από τις γραμμές του τρένου στα Μανιάτικα. Ίσως δυσκολευτείς να εντοπίσεις το πέτρινο σπίτι που τον φιλοξενεί, έτσι κρυμμένο που είναι και καμουφλαρισμένο με την πρασινάδα των λουλουδιών της εισόδου. Όμως αξίζει ακόμα κι αυτός ο παραπάνω γύρος στα γραφικά στενά. Στην ταβέρνα του Καπετάνιου λοιπόν, θα μπεις μια καθημερινή βράδυ και θα σε υποδεχθούν όπως μια οικογένεια, τα χαμογελαστά πρόσωπα των ανθρώπων της. Ζωγραφισμένα πλακάκια και μάρμαρο στο δάπεδο, καρό τραπεζομάντηλα σε μπλε-άσπρες αποχρώσεις, απλωμένα δίχτυα στους θαλασσί τοίχους, καραβάκια, όστρακα, σωσίβια, όλα δίνουν ξεκάθαρο προσδιορισμό στον χώρο, μπαίνεις σε μια ταβέρνα που τιμά τις γεύσεις της θάλασσας.
Αφού βολευτείς στο τραπέζι σου, πηγαίνεις κατευθείαν μπροστά στη βιτρίνα με τα θαλασσινά για να διαλέξεις και να ζυγίσεις το φαγητό σου - η καλή «ψαριά» της ημέρας, είναι φρεσκότατη, μυρίζει ακόμη θάλασσα και εκτίθεται με περηφάνια.
Η επιλογή δεν είναι τηγανιτά ή στα κάρβουνα αλλά τι να πρωτοπάρεις. Γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια, σφυρίδες, ροφοί, τσιπούρες, σαργοί, γαυράκια και τσίροι, και όχι μόνο. Θα απολαύσεις τη θρυλική ψαρόσουπα του μαγαζιού - είναι τόσο καλή που ίσως χρειαστεί να «κρατήσεις» πιάτο πριν εξαφανιστεί, μυδοπίλαφο, ψαροσαλάτα, χόρτα, σπιτικές τηγανιτές πατάτες, νόστιμες φρεσκοκομμένες σαλάτες, λάχανο-καρότο, ντοματοσαλάτα με κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο από την Καλαμάτα. Να πω κι άλλα;
Ο Καπετάνιος σερβίρει ασταμάτητα καλό και νόστιμο ψάρι από το 1978. Καλές θα βρεις και τις τιμές του. Είναι ανοιχτός τις καθημερινές τα βράδια, εκτός Κυριακής που ανοίγει μόνο μεσημέρι.
Τενέδου 4, Πειραιάς, 2104206539
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.