- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![42285-89258.jpg 42285-89258.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/05/30/42285-89258.jpg)
Άνοιξε μέσα στο χειμώνα και με τη χαλαρή του διάθεση, την απλή του διακόσμηση, που θυμίζει νεολαιίστικο σπίτι, τους νόστιμους μεζέδες, έγινε ένας ακόμη καλός λόγος για να επισκεφτεί κάποιος την πολύ όμορφη και πολυσύχναστη πλατεία Προσκόπων. Ο Βρούτος έχει ακόμη έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι και τώρα το καλοκαίρι τον παρουσιάζει. Βγάζει τραπεζάκια όχι μόνο στο πεζοδρόμιο, έξω ακριβώς από το μαγαζί, αλλά και απέναντι στο Βατραχονήσι, τη μικρή καταπράσινη «αυλή» που παλιά ήταν σημείο αναφοράς για τους Παγκρατιώτες.
Εκεί, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μέσα σε πλούσια βλάστηση από κισσούς και άλλα πανύψηλα δέντρα, σερβίρει τα απλά ελληνικά του πιάτα – παστίτσιο λαχανικών, πεντανόστιμα ντολμαδάκια, χοιρινό με δεντρολίβανο και άπαιχτες τηγανητές πατατούλες, σπιτική ρώσικη, σαλάτες και μεζεδάκια, όλα σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 4-5 ευρώ ανά πιάτο. Μαζί μ’ αυτά και μπίρες, ρακόμελα και ελληνικές ετικέτες κρασιών, επίσης σε απρόσμενα καλές τιμές κι αυτά.
Αμύντα 12, πλ. Προσκόπων, 210 7219254
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.